Πείτε αντίο στους λεκέδες από λάδι μέσα σε πέντε λεπτά

Λεκές από λάδι: Έξυπνα και εύκολα tips για να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Λεκές από λάδι: Έξυπνα και εύκολα tips για να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Όπως και να έγινε το… κακό, μην αγχώνεστε γιατί σας έχουμε τα πιο εύκολα tips για να αφαιρέσετε αυτό τον λεκέ. Ποιον εννοούμε; Λεκές από λάδι! Όλοι έχετε αντιμετωπίσει μια κηλίδα λαδιού που έπεσε πάνω στο ρούχο σας. Ωστόσο, σας έχουμε τις πιο έξυπνες ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.
Ενδεχομένως να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα ή απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας. Όπως και να έχει, τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε τα… “λιπαρά” θύματα. Δηλαδή, την ποδιά, την μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας. Σίγουρα, η πρώτη σκέψη σας θα είναι να πάτε τα ρούχα σας στο καθαριστήριο..χωρίς αποτέλεσμα. Ευτυχώς για εσάς, μάθαμε μια λαμπρή ιδέα για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

λάδι

Ο λεκές από λάδι στα ρούχα είναι ένας από τους χειρότερους λεκέδες.


Αρχικά τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ, ώστε να καλύψετε τον λεκέ με μια “πλούσια” στρώση. Αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Να ξέρετε ότι το ταλκ απορροφά τα υγρά και τα λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι. Έπειτα, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας πολύ καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων, προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.
λεκές από λάδι

Σας παρουσιάζουμε μια λαμπρή ιδέα για να διώξετε αυτούς τους επιπλέον επίμονους λεκέδες από τα ρούχα σας.

Extra tip!

Αν ο λεκές επιμένει σας έχουμε μια, ακόμη, έξυπνη ιδέα για να τον ξεφορτωθείτε. Σε σχέση με την προηγούμενη λύση, αυτή θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Υλικά:

  • Υγρό Σαπούνι πιάτων
  • WD-40
  • μαγειρική σόδα
  • μια οδοντόβουρτσα
  • ένα κομμάτι χαρτόνι
  • μπατονέτες

Διαδικασία

Βάλτε το χαρτόνι στο πίσω μέρος της μπλούζας έτσι ώστε να μην χαλάσετε την πίσω πλευρά. Ψεκάστε την λερωμένη περιοχή με το λιπαντικό Wd-40 και έπειτα τρίψτε την. Στη συνέχεια, ρίξτε αρκετή  μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ. Να ξέρετε, ότι θα χρειαστεί αρκετή ποσότητα, προκειμένου να απορροφήσει το λάδι. Πάρτε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη σόδα στο λεκέ. Τρίψτε πολύ καλά μέχρι οι μάζες να αρχίζουν να εμφανίζονται.
Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το σαπούνι πιάτων. Ρίξτε λίγο πάνω από τη σόδα και αρχίστε και πάλι το τρίψιμο. Σε αυτό το σημείο, ένα κουρέλι θα είναι πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα θα αρχίσει να κολλάει με την οδοντόβουρτσα. Και μόλις τελειώσατε! Βγάλτε το χαρτόνι και τοποθετήστε το ρούχο στο πλυντήριο προκειμένου να το πλύνετε.
Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα των ρούχων σας.

Κατηγορίες Προιόντων