Καλάθι αγορών

Εύκολοι τρόποι για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα σας

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κερί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κερί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες.

Ο λεκές από κερί μπορεί να μην συμβαίνει συχνά αλλά είναι αρκετά ενοχλητικός και δύσκολος να βγει. Ειδικά, αν δεν γνωρίζετε την σωστή τεχνική. Γι’αυτό και εμείς σας έχουμε μερικές πρακτικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κερί στα ρούχα. Συνεχίστε να διαβάζετε και αντλήστε έμπνευση για να “διώξετε” αυτό τον δύσκολο λεκέ.
Το κερί στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί τόσο το καλύτερο. Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε μόνο το λεκέ δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, με μερικές απλές και εύκολες διαδικασίες μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό τον λεκέ.

λεκές από κερί
Το κερί είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί τόσο το καλύτερο.

#1 Αφήστε το κερί να στεγνώσει

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το κερί, αλλά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε όταν ξεραθεί. Μπορεί αυτό να είναι αντίθετο με τον κανόνα αφαίρεσης των λεκέδων, ο οποίος λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί, ενώ είναι ζεστό. Να ξέρετε ότι αν το τρίψετε όσο είναι ζεστό θα εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να κάνετε χειρότερη την κατάσταση. Επίσης, μια έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι να βάλετε το ρούχο στην κατάψυξη ώστε να στεγνώσει πιο γρήγορα. 

#2 Ξύστε όσο περισσότερο κερί μπορείτε

Όταν το κερί ξεραθεί, προσπαθήστε να το απομακρύνετε προτού ζεσταθεί και λιώσει λόγω θερμότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να μη κόψετε το ύφασμα και να ξύσετε ελαφρά. Αν το ρούχο είναι πολύ λεπτό, όπως μετάξι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι και να τραβήξετε το κερί πάνω από το ύφασμα. Ωστόσο, με προσοχή διότι μπορεί να το σκίσετε.

σίδερο
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σίδερο για να αφαιρέσετε όσο κερί έχει απομείνει στο ρούχο.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Αφαιρέστε το κερί που έχει μείνει με ηλεκτρικό σίδερο

Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σίδερο για να αφαιρέσετε όσο κερί έχει απομείνει στο ρούχο σας. Αρχικά, Βάλτε πάνω στον λεκέ λίγο χαρτί. Ενημερωτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ χάρτινες σακούλες ή χαρτί κουζίνας αντί για χαρτοπετσέτες.  Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό ύφασμα μεταξύ του σίδερου και του χαρτιού. Πατήστε το ζεστό σίδερο στο χαρτί ή το ύφασμα. Θα δείτε ότι, αυτό θα μετακινήσει το κερί από το ρούχο στις χαρτοπετσέτες ή στις σακούλες.  Η συγκεκριμένη διαδικασία λειτουργεί τέλεια για μεγαλύτερους λεκέδες από κερί. Όπως και να έχει, όμως, να είστε προσεκτικοί να μην κάψετε το ρούχο.

#4 Εφαρμόστε υλικό πρόπλυσης πλυντηρίου για αφαίρεση λεκέδων

Αφού έχετε αφαιρέσει το κερί με το σιδέρωμα, χρησιμοποιείστε υλικό πρόπλυσης ρούχων για αφαίρεση λεκέδων ώστε να διαλυθεί κάθε ίχνος του κεριού που έχει απομείνει στο ρούχο.
Αυτά τα πράγματα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Πλύνετε τα ρούχα

Πλύνετε το ρούχο σας στο πιο ζεστό νερό που μπορείτε και φυσικά επιτρέπει το ύφασμα. Αν το ρούχο σας είναι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Αν όχι, χρησιμοποιήστε χλωρίνη για χρωματιστά. 

Δύο εναλλακτικοί τρόποι 

1. Πιστολάκι μαλλιών

Πιστολάκι μαλλιών
Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για τα είδη ένδυσης που φοβάστε ότι θα μπορούσε να καταστραφούν από το καυτό σίδερο.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό σίδερο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μεταφέρετε αρκετή θερμότητα ώστε να λιώσει και αφαιρεθεί ο λεκές. Βάλτε χαρτί και από τις δύο πλευρές και φυσήξτε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά πάνω από το σημείο, κρατώντας τη θερμότητα για πέντε δευτερόλεπτα και στεγνώστε το με το χαρτί κουζίνας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για τα είδη ένδυσης που φοβάστε ότι θα μπορούσε να καταστραφούν από πολύ καυτό σίδερο.

2. Βραστό νερό

νερό που βράζει σε κατσαρόλα
Βυθίστε το λεκιασμένο ρούχο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ώστε να αφαιρεθεί το κερί.

Βυθίστε το λεκιασμένο ρούχο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ώστε να αφαιρεθεί το κερί. Το τέχνασμα είναι η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό που βράζει. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα σε αυτό 5-6 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να βυθίσετε τα ρούχα στο βραστό νερό. Μετά από περίπου ένα λεπτό, το κερί θα πέσει μέσα στο νερό. Προσέξτε, όμως, γιατί κρατώντας το ύφασμα στο βραστό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ξεθωριάσει. Για πιο ευαίσθητα είδη ένδυσης (πχ. Δέρμα) μπορείτε να τοποθετήσετε μια πετσέτα πάνω στην κερωμένη περιοχή και να την σιδερώστε τοποθετώντας από πάνω μια πετσέτα.  

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.