Μενού

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας μπάνιο Ιαπωνικού στυλ

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για μπάνιο Ιαπωνικού στυλ. Ένα μοναδικό στυλ διακόσμησης για το μπάνιο.

Η ανανέωση του σπιτιού σας, είτε πρόκειται για ένα μικρό “άγγιγμα” ή για μία πλήρη αναδιαμόρφωση, είναι μια συναρπαστική διαδικασία που κάνει το σπίτι σας πιο ευχάριστο για να ζήσετε σε αυτό. Σας δίνει την ευκαιρία να σκεφτείτε πώς ακριβώς θέλετε το σπίτι σας προκειμένου να εκφράσετε αυτά που αγαπάτε. Γι’αυτό, και εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για μπάνιο Ιαπωνικού στυλ. Ένα εντυπωσιακό στυλ διακόσμησης για το μπάνιο σας.

Μια από τις πιο μοναδικές ιδέες για τη δημιουργία ενός χώρου στο σπίτι σας που έχει σκοπό στο σχεδιασμό του είναι να ενσωματώσετε σε αυτό τον πολιτισμό. Εδώ θα εξετάσουμε την ενσωμάτωση ενός πολύ ήρεμου και Zen πολιτισμού στο σπίτι σας μέσω της ιαπωνικής τέχνης.

Το μπάνιο είναι ένας χώρος στο σπίτι που χρησιμοποιείται καθημερινά και οι Ιάπωνες έχουν επαναπροσδιορίσει τον σκοπό αυτού του δωματίου με την πάροδο του χρόνου. Γι’αυτούς είναι ένας χώρος όπου η ηρεμία και η γαλήνη βασιλεύουν. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια εσωτερική όαση ηρεμίας.

μπάνιο
Υπάρχουν μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά για ένα ιαπωνικό λουτρό, τα οποία όλα είναι εφικτά. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε λίγη έρευνα για να αντιγράψετε σωστά το Zen στυλ.

1. Ντεκόρ που “απολαμβάνει” τις αισθήσεις

Όπως ένας ιαπωνικός κήπος, έτσι και ένα ιαπωνικό μπάνιο πρέπει να δημιουργηθεί με βάση τη φύση. Χρησιμοποιώντας πράσινο, όπως φυτά μπαμπού ή βρύα φυτά με γλάστρες, είναι ένα βασικό στοιχείο για να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι ο ειρηνικός φυσικός κόσμος μπορεί να υπάρχει μέσα στο μπάνιο σας. Η τοποθέτηση αυτών των φυτών είναι εξίσου σημαντική.

Ο φωτισμός είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο για μπάνιο ιαπωνικού στυλ. Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα χώρο όπου το μυαλό σας είναι ελεύθερο να χαλαρώσει, θα πρέπει να αποφεύγετε τα τολμηρά φωτιστικά. Τα χρώματα στα ιαπωνικά μπάνια θα πρέπει επίσης να είναι ουδέτερα. Οι καθαρές γραμμές που συνδυάζονται με ελαφριές ή φυσικές αποχρώσεις  θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα του Zen όπου μπορείτε να ζήσετε την ειρήνη και την ηρεμία. Τα φωτεινά χρώματα είναι πολύ αποσπασματικά και δεν αφήνουν το μυαλό και το σώμα σας να βρει πραγματική ηρεμία.

Μην ξεχάσετε να βάλετε το μπαμπού στο ντεκόρ σας όπου είναι δυνατόν. Είτε πρόκειται για δάπεδα από μπαμπού, είτε για διακοσμητικά στοιχεία είτε για φυτά, είναι ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να επενδύσετε. Το μπαμπού θα ενσωματώσει άψογα μια φυσική αίσθηση. Μάλιστα, είναι ένας από τους πιο ανανεώσιμους πόρους στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι το μπάνιο σε ιαπωνικό στυλ όχι μόνο παρέχει Zen, αλλά λειτουργεί παράλληλα με τη φύση.

ζεν μπάνιο
Οι καθαρές γραμμές που συνδυάζονται με ελαφριές ή φυσικές αποχρώσεις θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα του Zen όπου μπορείτε να ζήσετε με ειρήνη και ηρεμία.

2. Μπανιέρα και ησυχία

Στην ιαπωνική κουλτούρα, ένα μπάνιο είναι ένας χώρος για ξεκούραση και αναζωογόνηση όσο και για καθαριότητα. Επειδή είναι ένας χώρος που είναι γεμάτος, ένα ιαπωνικό στυλ μπάνιου είναι χτισμένο για να το απολαύσετε. Μια από τις πιο δημοφιλείς εισαγωγές κατά τη δημιουργία ενός ιαπωνικού λουτρού είναι η ενσωμάτωση μιας μικρής μπανιέρας. Αυτά τοποθετούνται σε μπάνια με μοναδικό σκοπό τη χαλάρωση ενός κουρασμένου σώματος και σας δίνουν το χρόνο να συλλέξετε τις σκέψεις σας.

Τα λάδια και τα άλατα για μια μπανιέρα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αυθεντικό ιαπωνικό μπάνιο. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη χαλάρωση και μπορούν να ενσωματωθούν στην απλοϊκή διακόσμηση, εάν παρατάσσονται σε μπανιέρα ή ακόμη και σε πάγκο.

μπάνιο
Μια από τις πιο δημοφιλείς πρόσφατες εισαγωγές κατά τη δημιουργία ενός ιαπωνικού λουτρού είναι η ενσωμάτωση μιας μικρής μπανιέρας.

3. Υγιεινή και χαλάρωση

Το μπάνιο ιαπωνικού στυλ έχει σαφή εστίαση στη χαλάρωση και την υγιεινή. Επειδή οι μπανιέρες θεωρούνται ως ένα μέρος για να χαλαρώσετε δεν θα βρεθούν σε μεγάλα μεγέθη όπως σε πολλά νοικοκυριά σήμερα. Επιπλέον, η τουαλέτα θα πρέπει να είναι πάντα ξεχωριστά από τη μπανιέρα. Σε πολλές περιπτώσεις, μια πόρτα ή ένας χωριστός μικρός χώρος δημιουργείται ξεχωριστά για την τουαλέτα.

μπάνιο
Σε ένα αυθεντικό ιαπωνικό μπάνιο, ο χώρος που χαλαρώνετε θα είναι πάντα χωρισμένος.

4. Λεπτά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά

Η ομορφιά σε ένα λουτρό ιαπωνικού τύπου βρίσκεται στις απαλές λεπτομέρειες που ενσωματώνονται. Η Ιαπωνία είναι ένα νησί και ως εκ τούτου, η ιαπωνική κουλτούρα είναι κορεσμένη σε αφιερώσεις και αναφορές στην ισχύ του νερού. Πολλά ιαπωνικά μπάνια ενσωματώνουν το νερό ή έναν καταρράκτη σε κάποια μορφή. Για παράδειγμα, μια μικρή πέτρινη βρύση σε ένα πάγκο μπάνιου όχι μόνο δημιουργεί ένα ευχάριστο και φυσικό οπτικό αποτέλεσμα, αλλά ενσωματώνει ένα φυσικό ήχο στο χαλαρωτικό περιβάλλον σας.

Η ιαπωνική αισθητική τείνει επίσης να επικεντρώνεται στις πέτρες. Οι πέτρες είναι ένα ακατέργαστο σύμβολο της φύσης και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο μπάνιο σε ιαπωνικό στιλ. Μπορούν επίσης να προστεθούν στους νεροχύτες για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των συνθετικών επιφανειών που ενδέχεται να έχουν εγκατασταθεί για οικονομικούς λόγους.

μπανιέρα
Η Ιαπωνία είναι ένα νησί και ως εκ τούτου, η ιαπωνική κουλτούρα είναι κορεσμένη σε αφιερώσεις και αναφορές στην ισχύ του νερού.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

4 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας ακόμα πιο χαλαρωτικό

4 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Κάντε...

Τα πιο εντυπωσιακά μπλε μπάνια για να πάρετε ιδέες διακόσμησης

Αντλήστε μερικές εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης από τα πιο όμορφα...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής