Φτιάξτε μόνοι σας ένα πανέμορφο χαλάκι

0
292
Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαλάκι για το σπίτι. Ένα εύκολο diy για το σπίτι 

Φτιάξτε μόνοι σας ένα εντυπωσιακό χαλάκι για το σπίτι. Ένα εύκολο diy για το σπίτι χωρίς πολλά έξοδα.

Ο καιρός τώρα με την άνοιξη πρέπει να ζεστάνει. Αλλά, επειδή ο σοφός μας λαός λέει “Μάρτης Γδάρτης και πολύ κακός παλουκοκάφτης”, δεν χρειάζεται να βγάλετε τα χαλιά και τις κουβέρτες σας αμέσως μόλις μπει η άνοιξη. Σας έχουμε ένα εύκολο diy για το σπίτι χωρίς πολλά έξοδα, παρά μόνο την φαντασία σας. Διαβάστε παρακάτω πως θα φτιάξετε ένα εντυπωσιακό χαλάκι για το σπίτι.

Για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό για λίγες ακόμα μέρες, αλλά και για να κρατάτε τα πόδια σας και την είσοδο του σπιτιού σας ζεστή, όλες τις εποχές του χρόνο, εμείς είμαστε εδώ για ακόμα μία φορά με τις τρομερές μας ιδέες. Σήμερα η ομάδα της Recons θα σας δείξει πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα αφράτο χαλάκι, χωρίς έξοδα. Μόνο με το δικό σας μεράκι!

χαλάκι
Μάθετε πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα αφράτο χαλάκι, χωρίς έξοδα.

Υλικά:

  • Πλαστικός καμβάς για χειροτεχνίες
  • ειδική πλαστική βελόνα γάντζο (latch hook) ή μαλλιοβελόνα
  • νήματα.
χαλί
Δεν χρειάζεται να βγάλετε τα χαλιά και τις κουβέρτες σας αμέσως μόλις μπει η άνοιξη. Σας έχουμε ένα εύκολο diy για το σπίτι χωρίς πολλά έξοδα.

Διαδικασία

  1. Διπλώστε μια άκρη μία ή δύο φορές και ράψτε τα άκρα σπειροειδώς γύρω από την άκρη έως ότου ασφαλίσει. Επαναλάβετε το ίδιο σε όλες τις πλευρές για να δέσετε τα άκρα του χαλιού.
  2. Σπρώξτε την ειδική βελόνα μέσα από ένα τετράγωνο. Θα πρέπει να περάσει κάτω και μέσα.
  3. Τυλίξτε το νήμα γύρω από τη βάση του γάντζου και τραβήξτε το νήμα γύρω από το πάνω μέρος του γάντζου.
  4. Ξεκινήστε τραβώντας προς τα κάτω το άγκιστρο. Η μικρή θηλιά θα κλείσει γύρω από το άγκιστρο και θα τυλιχθεί γύρω από το νήμα.
  5. Συνεχίστε να τραβάτε προς τα κάτω μέσα από την τρύπα.
  6. Επαναλάβετε σε κάθε τετράγωνο μέχρι να τελειώσετε χαλί σας.

Πως θα φτιάξετε μόνοι σας ένα αποσμητικό για το χαλί.

χαλί
Δεν είναι τέλειο;

χαλι4

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε για όλα μας τα τελευταία νέα ή να επικοινωνείτε μαζί μας για τις δικές σας μοναδικές ιδέες!