Οι τάσεις του 2017 για τον χώρο της τραπεζαρίας

Τέσσερις διακοσμητικές τάσεις του 2017 για την τραπεζαρία. Ιδέες διακόσμησης με έξυπνα tips
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Τέσσερις διακοσμητικές τάσεις του 2017 για την τραπεζαρία. Ιδέες διακόσμησης με έξυπνα tips.

Τα τελευταία χρόνια, οι επίσημοι χώροι της τραπεζαρίας έχουν βιώσει μια δημοτικότητα. Ενώ κάποτε ήταν αδιανόητο να έχετε ένα σπίτι χωρίς ένα δωμάτιο για τη φιλοξενία της οικογένειας και των φίλων, οι σημερινοί ιδιοκτήτες σπιτιών σπάζουν την παράδοση προς όφελος των πιο χαλαρών εσωτερικών χώρων.
Ωστόσο, οι τάσεις τραπεζαρίας του 2017 αποδεικνύουν ότι ακόμη και οι πιο ξεπερασμένοι εσωτερικοί χώροι μπορούν να εκσυγχρονιστούν. Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε ένα άλλο ύφος στον συγκεκριμένο χώρο, έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω τάσεις και σκεφτείτε ποιες ταιριάζουν καλύτερα με την αισθητική σας. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια τραπεζαρία κατάλληλη για τον 21ο αιώνα.

λευκή τραπεζαρία

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά φαγητού.

#1 Δημιουργήστε μια γωνιά φαγητού

Για εκείνους που αντιτίθενται στην αφιέρωση ολόκληρου του δωματίου στην επίσημη ψυχαγωγία, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή περιοχή της κουζίνας ως τραπεζαρία. Μια γωνία φαγητού σας δίνει τις επιπλέον θέσεις που χρειάζεστε, ενώ παράλληλα παραμένετε χρήσιμη στην καθημερινή σας ζωή.
Κατά την τοποθέτηση αυτού του χώρου, είναι σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της διάκρισης και του συντονισμού με την υπόλοιπη κουζίνα. Το σχήμα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να ρυθμίσετε τη γωνιά. Κοιτάξτε, για παράδειγμα, πώς τα στρογγυλεμένα έπιπλα στην παραπάνω εικόνα έρχονται σε αντίθεση με το γραμμικό τους υπόβαθρο.
Εν τω μεταξύ, το χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε τη γωνιά με το υπόλοιπο δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την ίδια παλέτα χρωμάτων σε αυτήν την περιοχή όπως στον υπόλοιπο χώρο. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για την υπερβολική ανάμειξη της αισθητικής, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε διαφορετικά μοτίβα σε παρόμοιες αποχρώσεις. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε επιπλέον οπτικό ενδιαφέρον.

τραπεζαρία

Μια τραπεζαρία θα δώσει στο δωμάτιο μια χαλαρή αίσθηση.

#2 Επιλέξτε τις θέσεις των καθισμάτων

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι τραπεζαρίες γίνονται όλο και πιο χαλαροί χώροι είναι μέσω των καθισμάτων που έχουν επιλεχθεί για αυτούς τους χώρους. Προτιμήστε καρέκλες με ψηλή πλάτη για να δημιουργήσετε ένα εκπλεπτυσμένο στυλ στο χώρο. Βέβαια, ο πιο δημοφιλής τρόπος για να κάνετε την τραπεζαρία σας να μοιάζει απίστευτη είναι να τοποθετήσετε στην μια μεριά ένα ευρύχωρο παγκάκι.
Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι αυτός ο τύπος διαρρυθμίσεων καθισμάτων προορίζεται για ρουστίκ εσωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάτε ότι οι πάγκοι μπορούν συχνά να είναι πολυλειτουργικοί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε έναν αποθηκευτικό χώρο από αυτούς και να συμπεριλάβετε μερικά μαξιλάρια για να νιώθουν οι καλεσμένοι σας πιο άνετοι.

τραπεζαρία με μαύρες καρέκλες

Επιλέξτε ένα φωτιστικό με χαρακτήρα.

#3 Προτιμήστε εντυπωσιακά φωτιστικά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φωτισμός είναι απαραίτητος για κάθε χώρο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίζεστε σε έναν πολυέλαιο. Οι σύγχρονοι χώροι τραπεζαρίας τείνουν να διαθέτουν ότι το φωτιστικό στοιχείο χρησιμεύει ως το επίκεντρο του δωματίου. Μερικές φορές θεωρείται ακόμη και έργο τέχνης.
Όταν παίρνετε φωτιστικά, το μέγεθός του είναι το κύριο μέλημά σας. Κατά γενικό κανόνα, αν προσθέσετε το μήκος και το πλάτος του δωματίου μαζί, παίρνετε έναν αριθμό ίσο με τη διάμετρο του φωτιστικού. Για παράδειγμα, αν αγοράζετε ένα εξάρτημα για να το βάζετε σε ένα δωμάτιο 8 x 12, 8 + 12 = 20, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε ένα εξάρτημα διαμέτρου 20.
Όσο για την αισθητική, ο κύριος στόχος σας θα πρέπει να είναι ότι επιλέξατε ένα κομμάτι που ξεχωρίζει. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τολμηρό χρώμα, ίσως ακόμη και ένα που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του χρώματος του χώρου. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα εξάρτημα με ενσωματωμένα μεταλλικά στοιχεία για να προσθέσετε λάμψη στο χώρο.

τραπεζαρία

“Ανακατέψτε” και “μεγιστοποιήστε” τα χρώματα της καρέκλας για να δώσετε στο δωμάτιο μια καταπληκτική αίσθηση.

#4 Επιλέξτε παιχνιδιάρικες καρέκλες

Η τελευταία τάση για την οποία θα μιλήσουμε είναι οι παιχνιδιάρικες καρέκλες. Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω φωτογραφία, η χαλαρή τάση στις τραπεζαρίες έχει επεκταθεί σε μια πιο εκλεκτική περιοχή. Γι’ αυτό, λοιπόν, να το έχετε υπόψιν όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε τις καρέκλες για την τραπεζαρία σας.
Σε αυτό το σημείο έχετε αρκετές επιλογές. Επιλέξτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε το χρώμα, το σχήμα ή το υλικό των καρεκλών. Κρατήστε τουλάχιστον μία από αυτές τις λεπτομέρειες συνεπής σε κάθε κομμάτι. Αυτό θα βοηθήσει τη διασύνδεση των καρεκλών , επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε τις αισθητικές λεπτομέρειες που θέλετε.
Θυμηθείτε, όταν έχετε επιλέξει ένα στοιχείο σχεδιασμού που έχει τόσο μεγάλο οπτικό αντίκτυπο. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι το μόνο σημείο εστίασης. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα και υλικά σε όλο τον υπόλοιπο χώρο για να δημιουργήσετε ένα φόντο, στο οποίο επιτρέπει στις καρέκλες να ξεχωρίζουν.

Κατηγορίες Προιόντων