Σχεδιασμός πάτωμα πισίνας και βεράντας: Πώς να επιλέξετε υλικά

Διαλέξτε το κατάλληλο δάπεδο για την πισίνα και την βεράντα
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Επιλέξτε το κατάλληλο δάπεδο για την πισίνα και την βεράντα.

Η περιοχή γύρω από την πισίνα σας ονομάζεται κατάστρωμα παρόλο που δεν είναι πάντοτε από ξύλο ή σύνθετο, όπως τα παραδοσιακά υπαίθρια καταστρώματα με τα οποία συσχετίζουμε συχνότερα τις λέξεις. Παραδοσιακά, τα περισσότερα καταστρώματα στην πισίνα είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα. Άλλα υλικά, όπως οι επιστρώσεις και τα τούβλα, είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές.
Τα καταστρώματα πισίνας και οι πλακόστρωτες επιφάνειες στην αυλή, όπως μονοπάτια, αυλές ή σκαλοπάτια, είναι λειτουργικά στοιχεία εξωραϊσμού. Προσθέτοντας χρήσιμο χώρο και δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση από μια περιοχή στην άλλη. Όταν είναι κοντά σε μια πισίνα τα καταστρώματα δημιουργούν ένα πλαίσιο για να παρέχουν μια ασφαλή διαδρομή γύρω από αυτήν.
Τα καλύτερα δέντρα για τον χώρο της πισίνας.

Υλικά: Τι να σκεφτείτε

Η επιλογή του υλικού κατάστρωμα και βεράντας δεν πρέπει να είναι απλώς ένα θέμα που πηγαίνει με αυτό που νομίζετε ότι είναι το πιο ελκυστικό. Σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Το υλικό πρέπει να είναι ασφαλές και να μην γλιστράει όταν είναι βρεγμένο.
 • Βεβαιωθείτε ότι το υλικό καταστρώματος δεν είναι χονδροειδές, ανώμαλο, ή ανομοιογενές.
 • Επιλέξτε ένα υλικό που αντανακλά θερμότητα για να διατηρείτε την επιφάνεια ψύξης σε ζεστές μέρες – σκεφτείτε γυμνά πόδια.
 • Επιλέξτε ένα υλικό που να μοιάζει καλά με άλλες πλακόστρωτες ή χαραγμένες περιοχές στην αυλή σας.
 • Αν είναι δυνατόν, μάθετε αν το υλικό είναι ανθεκτικό στα φύκια, τα χημικά, το οξύ, το μούχλα και το ιώδιο και τον παγετό.
 • Οι φράχτες ασφαλείας και τα φράγματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να ενσωματώνονται στον σχεδιασμό της πισίνας και του καταστρώματος.

Ρίξτε μια ματιά στην ποικιλία των υλικών καταστρώματος πισίνα, μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

1. Σκυρόδεμα

σκυρόδεμα
Το σκυρόδεμα δημιουργεί ένα ομαλό περιβάλλον που διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων εκτός από το οικείο ανοιχτό γκρι. Ορισμένοι τύποι αρχιτεκτονικής, όπως το σύγχρονο στυλ, απαιτούν τις καθαρές, απλές γραμμές ακόμη και στην επιφάνεια του σκυροδέματος. Τα καταστρώματα της πισίνας ή ένα περίβλημα από σκυρόδεμα θα πρέπει να τοποθετείτε από έναν επαγγελματία, εκτός εάν είστε ειδικός ή έχετε μεγάλη βοήθεια από ικανούς βοηθούς.

 • Πλεονεκτήματα: Είναι εύκολο να διατηρηθεί. Δεν γίνεται πολύ ζεστό όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες.
 • Μειονεκτήματα: Εάν δεν έχει τελειώσει με υφή ή είναι βουρτσισμένο, το σκυρόδεμα μπορεί να γίνει ολισθηρό όταν είναι βρεγμένο.

2. Τούβλο

πισίνα
Το τούβλο υπάρχει πάνω από 5.000 χρόνια, επομένως αποτελεί αποδεδειγμένο υλικό και επιφάνεια για ένα κατάστρωμα πισίνας.

 • Πλεονεκτήματα: Ανθεκτικό, εύκολο στη συντήρηση, διαθέσιμο σε χρώματα διαφορετικά από το γκρι όπως το γκρι, για παράδειγμα.
 • Μειονεκτήματα: Τα βρύα έχουν μια τάση να αναπτυχθούν σε δροσερά τούβλα, έτσι πρέπει να τα διατηρήσετε τακτικά. Αν όχι, τα βρύα μπορούν να γλιστρήσουν όταν είναι βρεγμένα και πιθανώς να δημιουργήσουν μια επικίνδυνη ζώνη πτώσης.

3. Δοκοί

πισίνα
Οι δοκοί είναι ένας δημοφιλής τύπος για μονοπάτια και αυλές και έρχονται σε πολλά διαφορετικά υλικά, μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Τα υλικά δομικών υλικών για αίθρια δίπλα στην πισίνα περιλαμβάνουν πέτρα, σκυρόδεμα και αδρανή υλικά.
Οι όλο και πιο δημοφιλείς αλληλοσυνδεόμενες πλάκες σκυροδέματος είναι μια καλή εναλλακτική λύση και έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με λιθόστρωτα, γρανίτη, κεραμίδια ή παραδοσιακά τούβλα.

 • Πλεονεκτήματα: Εύκολο στην εύρεση και εύκολη αντικατάσταση αν χτυπήσει μια συσκευή. Μια καλή, συνειδητή επιλογή του προϋπολογισμού. Εάν εγκατασταθεί σωστά, πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι ασφαλτοστρωτήρες είναι ανθεκτικοί στον παγετό.
 • Μειονεκτήματα: Κατά την εγκατάσταση, απαιτείται ένα μόνιμο περιθώριο ή πλαίσιο για την αποφυγή μετατόπισης. Οι πλάκες σκυροδέματος μπορούν να φαίνονται βιομηχανικές ή εμπορικές, πράγμα που δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό αν το σπίτι και η αυλή σας είναι μοντέρνα.

4. Ξύλινο

πισίνα με ξύλο δάπεδο
Τα καταστρώματα από ξύλο φαίνονται αρκετά ελκυστικά δίπλα σε μια πισίνα.

 • Πλεονεκτήματα: Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν πολλές ποικιλίες ξύλου διαθέσιμες. Οι επιλογές σχεδίασης είναι ευρέως ανοιχτές, με πολλά μοτίβα.
 • Μειονεκτήματα: Τα καταστρώματα ξύλου σε οποιαδήποτε θέση απαιτούν εποχιακή συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού, της λείανσης και της στεγανοποίησης. Λόγω της εγγύτητάς του σε ένα σώμα νερού, η συντήρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

5. Μικτά υλικά

πισίνα
Παραδείγματα: προσθέστε μωσαϊκά πλακάκια που μπορούν να εισαχθούν σε μια ασφαλτοστρωμένη περιοχή ενώ είναι τοποθετημένα. Βραχάκια ή βότσαλα τοποθετημένα σε μια στενή αυλάκωση δίπλα σε άλλο υλικό, όπως σκυρόδεμα.

 • Πλεονεκτήματα: Αν θέλετε ποικιλία ή δεν μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας, συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα θα σας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε και τα δύο.
 • Μειονεκτήματα: Η εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη ή οι επιφάνειες μπορεί να είναι άνιση. Λιγότερο, ακόμη και με μικτά υλικά, είναι περισσότερο.

Κατηγορίες Προιόντων