Καλάθι αγορών

Σχεδιασμός πάτωμα πισίνας και βεράντας: Πώς να επιλέξετε υλικά

Διαλέξτε το κατάλληλο δάπεδο για την πισίνα και την βεράντα

Επιλέξτε το κατάλληλο δάπεδο για την πισίνα και την βεράντα.

Η περιοχή γύρω από την πισίνα σας ονομάζεται κατάστρωμα παρόλο που δεν είναι πάντοτε από ξύλο ή σύνθετο, όπως τα παραδοσιακά υπαίθρια καταστρώματα με τα οποία συσχετίζουμε συχνότερα τις λέξεις. Παραδοσιακά, τα περισσότερα καταστρώματα στην πισίνα είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα. Άλλα υλικά, όπως οι επιστρώσεις και τα τούβλα, είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές.
Τα καταστρώματα πισίνας και οι πλακόστρωτες επιφάνειες στην αυλή, όπως μονοπάτια, αυλές ή σκαλοπάτια, είναι λειτουργικά στοιχεία εξωραϊσμού. Προσθέτοντας χρήσιμο χώρο και δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση από μια περιοχή στην άλλη. Όταν είναι κοντά σε μια πισίνα τα καταστρώματα δημιουργούν ένα πλαίσιο για να παρέχουν μια ασφαλή διαδρομή γύρω από αυτήν.
Τα καλύτερα δέντρα για τον χώρο της πισίνας.

Υλικά: Τι να σκεφτείτε

Η επιλογή του υλικού κατάστρωμα και βεράντας δεν πρέπει να είναι απλώς ένα θέμα που πηγαίνει με αυτό που νομίζετε ότι είναι το πιο ελκυστικό. Σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Το υλικό πρέπει να είναι ασφαλές και να μην γλιστράει όταν είναι βρεγμένο.
 • Βεβαιωθείτε ότι το υλικό καταστρώματος δεν είναι χονδροειδές, ανώμαλο, ή ανομοιογενές.
 • Επιλέξτε ένα υλικό που αντανακλά θερμότητα για να διατηρείτε την επιφάνεια ψύξης σε ζεστές μέρες – σκεφτείτε γυμνά πόδια.
 • Επιλέξτε ένα υλικό που να μοιάζει καλά με άλλες πλακόστρωτες ή χαραγμένες περιοχές στην αυλή σας.
 • Αν είναι δυνατόν, μάθετε αν το υλικό είναι ανθεκτικό στα φύκια, τα χημικά, το οξύ, το μούχλα και το ιώδιο και τον παγετό.
 • Οι φράχτες ασφαλείας και τα φράγματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να ενσωματώνονται στον σχεδιασμό της πισίνας και του καταστρώματος.

Ρίξτε μια ματιά στην ποικιλία των υλικών καταστρώματος πισίνα, μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

1. Σκυρόδεμα

σκυρόδεμα
Το σκυρόδεμα δημιουργεί ένα ομαλό περιβάλλον που διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων εκτός από το οικείο ανοιχτό γκρι. Ορισμένοι τύποι αρχιτεκτονικής, όπως το σύγχρονο στυλ, απαιτούν τις καθαρές, απλές γραμμές ακόμη και στην επιφάνεια του σκυροδέματος. Τα καταστρώματα της πισίνας ή ένα περίβλημα από σκυρόδεμα θα πρέπει να τοποθετείτε από έναν επαγγελματία, εκτός εάν είστε ειδικός ή έχετε μεγάλη βοήθεια από ικανούς βοηθούς.

 • Πλεονεκτήματα: Είναι εύκολο να διατηρηθεί. Δεν γίνεται πολύ ζεστό όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες.
 • Μειονεκτήματα: Εάν δεν έχει τελειώσει με υφή ή είναι βουρτσισμένο, το σκυρόδεμα μπορεί να γίνει ολισθηρό όταν είναι βρεγμένο.

2. Τούβλο

πισίνα
Το τούβλο υπάρχει πάνω από 5.000 χρόνια, επομένως αποτελεί αποδεδειγμένο υλικό και επιφάνεια για ένα κατάστρωμα πισίνας.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

 • Πλεονεκτήματα: Ανθεκτικό, εύκολο στη συντήρηση, διαθέσιμο σε χρώματα διαφορετικά από το γκρι όπως το γκρι, για παράδειγμα.
 • Μειονεκτήματα: Τα βρύα έχουν μια τάση να αναπτυχθούν σε δροσερά τούβλα, έτσι πρέπει να τα διατηρήσετε τακτικά. Αν όχι, τα βρύα μπορούν να γλιστρήσουν όταν είναι βρεγμένα και πιθανώς να δημιουργήσουν μια επικίνδυνη ζώνη πτώσης.

3. Δοκοί

πισίνα
Οι δοκοί είναι ένας δημοφιλής τύπος για μονοπάτια και αυλές και έρχονται σε πολλά διαφορετικά υλικά, μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Τα υλικά δομικών υλικών για αίθρια δίπλα στην πισίνα περιλαμβάνουν πέτρα, σκυρόδεμα και αδρανή υλικά.
Οι όλο και πιο δημοφιλείς αλληλοσυνδεόμενες πλάκες σκυροδέματος είναι μια καλή εναλλακτική λύση και έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με λιθόστρωτα, γρανίτη, κεραμίδια ή παραδοσιακά τούβλα.

 • Πλεονεκτήματα: Εύκολο στην εύρεση και εύκολη αντικατάσταση αν χτυπήσει μια συσκευή. Μια καλή, συνειδητή επιλογή του προϋπολογισμού. Εάν εγκατασταθεί σωστά, πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι ασφαλτοστρωτήρες είναι ανθεκτικοί στον παγετό.
 • Μειονεκτήματα: Κατά την εγκατάσταση, απαιτείται ένα μόνιμο περιθώριο ή πλαίσιο για την αποφυγή μετατόπισης. Οι πλάκες σκυροδέματος μπορούν να φαίνονται βιομηχανικές ή εμπορικές, πράγμα που δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό αν το σπίτι και η αυλή σας είναι μοντέρνα.

4. Ξύλινο

πισίνα με ξύλο δάπεδο
Τα καταστρώματα από ξύλο φαίνονται αρκετά ελκυστικά δίπλα σε μια πισίνα.

 • Πλεονεκτήματα: Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν πολλές ποικιλίες ξύλου διαθέσιμες. Οι επιλογές σχεδίασης είναι ευρέως ανοιχτές, με πολλά μοτίβα.
 • Μειονεκτήματα: Τα καταστρώματα ξύλου σε οποιαδήποτε θέση απαιτούν εποχιακή συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού, της λείανσης και της στεγανοποίησης. Λόγω της εγγύτητάς του σε ένα σώμα νερού, η συντήρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

5. Μικτά υλικά

πισίνα
Παραδείγματα: προσθέστε μωσαϊκά πλακάκια που μπορούν να εισαχθούν σε μια ασφαλτοστρωμένη περιοχή ενώ είναι τοποθετημένα. Βραχάκια ή βότσαλα τοποθετημένα σε μια στενή αυλάκωση δίπλα σε άλλο υλικό, όπως σκυρόδεμα.

 • Πλεονεκτήματα: Αν θέλετε ποικιλία ή δεν μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας, συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα θα σας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε και τα δύο.
 • Μειονεκτήματα: Η εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη ή οι επιφάνειες μπορεί να είναι άνιση. Λιγότερο, ακόμη και με μικτά υλικά, είναι περισσότερο.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.