Πως θα έχετε πάντα μυρωδάτες πετσέτες

0
194
Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι: Έτσι θα έχετε πάντα μυρωδάτες πετσέτες στο μπάνιο

Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι: Έτσι θα έχετε πάντα μυρωδάτες πετσέτες στο μπάνιο.

Τώρα τελευταία έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά στις πετσέτες σας; Μήπως τις ξεχνάτε συχνά μέσα στο πλυντήριο ρούχων ενώ είναι υγρές; Ή μήπως το σπίτι σας έχει πολύ υγρασία; Ότι και να συμβαίνει το παραπάνω αποτέλεσμα μένει το ίδιο. Εμείς, όμως, σας έχουμε τις πιο πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας. Μάθετε, λοιπόν, πως μπορείτε να έχετε πάντα μυρωδάτες πετσέτες στο μπάνιο με τα παρακάτω tips.

Αν και εσάς οι πετσέτες μυρίζουν άσχημα και θέλετε να διώξετε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά, μην αγχώνεστε, εμείς είμαστε εδώ. Σας παρουσιάζουμε ένα κόλπο που θα κάνει τις πετσέτες σας να μοσχοβολούν.

Έξυπνες ιδέες για να αποθηκεύσεις τις πετσέτες στο μπάνιο.

πολύχρωμες πετσέτες μπάνιου
Με αυτό το trick οι πετσέτες θα μυρίζουν σαν καινούριες.

#1 Ξεκινήστε με ξίδι και νερό

Τοποθετήστε τις πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων και ρίξτε μέσα μόνο 1 φλιτζάνι ξίδι και καθόλου απορρυπαντικό. Έπειτα, βάλτε το πλυντήριο να λειτουργήσει κανονικά με ζεστό νερό. Τέλος, βγάλτε τις πετσέτες σας και παρατηρήστε αν μυρίζουν. Αν ναι, τότε ακολουθήστε το επόμενο βήμα.

Φτιάξτε μόνοι σας το απορρυπαντικό του πλυντηρίου σας.

πετσέτες μπάνιου
Τοποθετήστε τις πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων και ρίξτε μέσα μόνο 1 φλιτζάνι ξίδι και καθόλου απορρυπαντικό.

#2 Πλύντε με μαγειρική σόδα

Αν οι πετσέτες σας μυρίζουν ακόμη μετά από το πλύσιμο με το ξίδι, σημαίνει πως είναι αρκετά βρώμικες και χρειάζονται ακόμα μια πλύση. Τοποθετήστε στο πλυντήριο μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και βάλτε το σε λειτουργία. Μόλις τελειώσει το πλυντήριο απλώστε τις πετσέτες να στεγνώσουν φυσικά ή βάλτε τις στο στεγνωτήριο. Θα δείτε και εσείς ότι οι πετσέτες θα μυρίζουν απίστευτα και θα είναι πεντακάθαρες.

Σεντόνια: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να τα πλύνετε στο πλυντήριο και να βγουν πραγματικά καθαρά.

πετσέτες μπάνιου
Αν οι πετσέτες σας μυρίζουν ακόμη μετά από το πλύσιμο με το ξίδι, σημαίνει πως είναι αρκετά βρώμικες και χρειάζονται ακόμα μια πλύση.

4 έξτρα tips για μυρωδάτες πετσέτες!

  1. Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι φροντίστε να τους μάθετε όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να πλένονται καλά όταν κάνουν μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μεταφέρονται βακτήρια από ιδρώτα και έλαια του σώματος πάνω στις μυρωδάτες πετσέτες.
  2. Πάντα να κρεμάτε τις πετσέτες μετά από κάθε χρήση. Αν σας είναι εύκολο βγάλτε τις στο μπαλκόνι να στεγνώσουν όταν είναι πολύ βρεγμένες.
  3. Μην ξεχνάτε να απολυμαίνετε το πλυντήριο γιατί πολλές φορές είναι αυτό που ευθύνεται για δυσάρεστες μυρωδιές. Πού και πού βάλτε ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα με 1/4 φλ. χλωρίνη.
  4. Πλύντε τις πετσέτες τακτικά και μην χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτες για παραπάνω από 3-4 χρήσεις μετά από μπάνιο ή ντους.