Ένα σπίτι που περιστρέφεται σύμφωνα με τον ήλιο

0
222
Σπίτι που περιστρέφεται με τον ήλιο
Μια “έξυπνη” κατοικία στην Ισπανία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ακτινοβολία χαρίζοντας φως από παντού και υπέροχη θέα ολόγυρα από κάθε σημείο της κατοικίας.

Ένα σπίτι που περιστρέφεται σύμφωνα με τον ήλιο. Η νέα τεχνολογία για εξοικονόμηση ενέργειας.

Sunhouse 360: Είναι μια κατοικία που περιστρέφεται 360 μοίρες ακολουθώντας την κίνηση του ήλιου. Ακριβώς όπως ένα λουλούδι γυρνάει το άνθος του από πλευρά σε πλευρά για να καταφέρει να αξιοποιήσει όσο περισσότερο ηλιακό φως. Έτσι λοιπόν αυτή η κατοικία, κάθε 15 λεπτά περιστρέφεται για να μεγιστοποιήσει την ηλιακή ενέργεια που παράγεται. Γνωρίστε, λοιπόν, παρακάτω το εκπληκτικό σπίτι που περιστρέφεται σύμφωνα με τον ήλιο. Μια νέα τεχνολογία για εξοικονόμηση ενέργειας και… εκμετάλλευσης του ήλιου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, είναι ένα κτίσμα 250 τετραγωνικών. Η κατασκευή τους αναμένεται να ξεκινήσει αρχικά στην Ισπανία με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%.

Μινιμαλιστική Βίλα στις Ιταλικές Άλπεις με μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Η περιστροφή γίνεται τόσο ήπια που όποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι δεν θα καταλαβαίνει τίποτα! Στην καλύτερη περίπτωση να προσέχει πως άλλαξε η θέα από το παράθυρο.

Δείτε ακριβώς τις κινήσεις του, στο επισυναπτόμενο βίντεο, πατώντας εδώ.