Μενού
Μενού

DIY: Καλοκαιρινές ιδέες με άδεια βαζάκια

DIY ιδέες με βαζάκια
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Αξιοποιήστε τα άδεια βάζακια και φτιάξτε μόνοι σας καλοκαιρινά διακοσμητικά για το σπίτι.

Υπάρχουν στα ντουλάπια του σπιτιού άδεια βαζάκια από μαρμελάδα ή κάποιο άλλο τρόφιμο και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Για αρχή, μην τα πετάξετε, σας έχουμε τη λύση. Εκμεταλλευτείτε τα και φτιάξτε τα δικά σας καλοκαιρινά και πανέμορφα διακοσμητικά για κάθε χώρο του σπιτιού.

#1 Θήκη για υγρό σαπούνι

Μια πανεύκολη και χρήσιμη κατασκευή για το μπάνιο και την κουζίνα σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα βαζάκι και τον μηχανισμό από ένα παλιό σαπούνι. Κάνετε μια τρύπα στο καπάκι στο μέγεθος του μηχανισμού και τον βάζετε μέσα. Στη συνέχεια βάζετε το σαπούνι στο βαζάκι, και είναι έτοιμο.

#2 Κηροπήγιο

Βάλτε ένα κεράκι ρεσό σε μια βάση και τοποθετήστε την μέσα στο βαζάκι. Αφαιρείτε από το καπάκι δύο ημικύκλια αφήνοντας μια λωρίδα στη μέση και κλείνετε το βαζάκι. Και το κηροπήγιό σας είναι έτοιμο.
DIY ιδέες με βαζάκια

#3 Αλατιέρα

Αυτό που θα χρειαστείτε, πέρα από το βαζάκι, είναι μια μεγάλη συσκευασία αλατιού που θα κρατήσετε το αλάτι και το πάνω μέρος της. Το κόβετε στο μέγεθος του ανοίγματος που έχει το βαζάκι και αφαιρείτε το εσωτερικό από το καπάκι για να «σφραγίσετε» τον μηχανισμό της αλατιέρας. Η αλατιέρα σας είναι έτοιμη.
#4 Θήκη για τα καλλυντικά και τα πινέλα
Ζωγραφίστε τα βαζάκια με πλαστικό χρώμα και χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα γράμματα για να διακοσμήσετε την θήκη σας. Αφαιρείτε το εσωτερικό από το καπάκι και η θήκη σας είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει τα καλλυντικά σας.
Χρησιμοποιήστε τα βαζάκια σας για να βάζετε τα καλλυντικά σας.

#5 Διακοσμητικό βαζάκι με καραμέλες

Μια πολύ όμορφη ιδέα για να βάλετε τις καραμέλες σας και να τις τοποθετήσετε στο coffee table που βρίσκεται στο καθιστικό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε το εσωτερικό από το καπάκι, να βάψετε το υπόλοιπο, και να βάλετε μέσα τις καραμέλες.
#6 Διακοσμητικό γλαστράκι με βότανα
Για την συγκεκριμένη κατασκευή θα χρειαστείτε χώμα και σπόρους από το βότανο που θέλετε να μεγαλώσετε. Βάλτε το χώμα μέσα στο βαζάκι, ρίξτε και τους σπόρους και απλά ποτίστε το. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και ένα αυτοκόλλητο γράφοντας τι περιέχει το βαζάκι σας.
DIY ιδέες με βαζάκια
Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

Main Menu