Καλάθι αγορών

Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο

Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο

Η ονειρική βίλα στην Πελοπόννησο είναι από τα κορυφαία δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η «Villa Ypsilon» έχει κλέψει το ενδιαφέρον στα διεθνή μέσα ενημέρωσης εξαιτίας του μοναδικού design και των παροχών της. Kαθώς είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαμβάνουν και βουνό και θάλασσα.
Η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι σχεδιασμένη από την εταιρία LASSA που εδρεύει στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Mε επικεφαλής τον ελληνικής και γαλλικής καταγωγής Theo Sarantoglou Lalis και την Dora Sweijd από το Βέλγιο.
Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο.
Με μία πρώτη ματιά, παρατηρείς πως η βίλα είναι χτισμένη κάτω από την γη και η οροφή της είναι συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε ένας συνεχόμενος χώρος περιπάτου. Ο οποίος συνδέει τις διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες. Αυτό, μάλιστα, είναι και το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου.
«Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά. Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε τη διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου. Αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα», δήλωσε ο Lalis στο Dezeen.
Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο
Οι αρχιτέκτονες μάλιστα ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό μείωσε το κόστος της κατασκευής αλλά και του χρόνου, χτίστηκε σε επτά, μόλις, μήνες.
Τα διακλαδιζόμενα μονοπάτια της στέγης οριοθετούν τρεις ισόγειες αυλές ως ευδιάκριτα ημισφαίρια. Εκεί λαμβάνουν χώρα συγκεκριμένες δραστηριότητες ανάλογα με την πορεία του ήλιου. Καθώς η στέγη σχεδιάστηκε ειδικά προσανατολισμένη ώστε να δημιουργεί σκίαση σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο
Μια βιβλιοθήκη λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ των ιδιωτικών και των κοινόχρηστων χώρων.

Όπως ανέφεραν και οι αρχιτέκτονες ο σχεδιασμός και ο προσανατολισμός των αυλών είναι τέτοιος ώστε να παράγει σκιές σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Εξήγησαν, δηλαδή, ότι η δυτική αυλή, που περιλαμβάνει την κύρια είσοδος της κατοικίας, βρίσκεται στη σκιά ώς το μεσημέρι. Με αυτό το τρόπο επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν εκέι το πρωινό τους. Το βράδυ μάλιστα ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ως υπαίθριος κινηματογράγος.

Στην όψη αυτή ένας, μεγάλης διάτρητος τοίχος, προστατεύει το εσωτερικό από τον απογευματινό ήλιο. Επιτρέποντας παράλληλα τον αερισμό και δροσισμό της κατοικίας το βράδυ.

Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο.
Η ανατολική αυλή, που βρίσκεται στη σκιά από το μεσημέρι κι έπειτα, χρησιμοποιείται ως χώρος μεσημεριανού φαγητού και απογευματινής χαλάρωσης. Ενώ, η νότια αυλή χρησιμοποιείται όλη τη μέρα για να απολαμβάνουν την κολύμβηση στην πισίνα. Καθώς, επίσης, λειτουργεί και ως χώρος δείπνου το βράδυ.
Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο.
Η μήκους 12 μέτρων πισίνα, που βρίσκεται στη νότια αυλή, σχεδιάστηκε με μια ρηχή κλίση η οποία τη μετατρέπει σε τεχνητή παραλία. Η νότια περίμετρος της πισίνας σχηματίζει μια μεσογειακή πεζούλα, απ’όπου κυλά το νερό της υπερχείλισης. Πιο δίπλα, ο χώρος με τις ξαπλώστρες προσφέρει εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα και το νησί Σχίζα.
Μαγική βίλα στην Πελοπόννησο με πισίνα.
Στο εσωτερικό της βίλας υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους, τα οποία βρίσκονται προς την ανατολική μεριά. Ενώ ο ανοιχτός χώρος βρίσκεται στη νότια μεριά και έχει πρόσβαση και στις τρείς αυλές.
Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την μαγική βίλα στην Πελοπόννησο.
 

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.