Καλάθι αγορών

Ιδέες για να "μεγαλώσετε" τον χώρο του σαλονιού

Έξυπνες ιδέες διακόσμησης σαλονιού. Ιδέες που αφορούν το δάπεδο του σαλονιού, προσθήκη καθρεπτών κλπ.

Συμβουλές και ιδέες διακόσμησης σαλονιού που “μεγαλώνουν” τον συγκεκριμένο χώρο. Προτάσεις για το δάπεδο του σαλονιού και την προσθήκη καθρεπτών.

Το σαλόνι είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπουν οι επισκέπτες όταν περάσουν την κύρια είσοδος του σπιτιού. Επομένως, είναι ο χώρος που θέτει τον τόνο για το πώς αισθάνονται οι επισκέπτες το υπόλοιπο σπίτι. Το σαλόνι είναι επίσης ένα μέρος για να διασκεδάσετε με φίλους και να χαλαρώσετε με την οικογένεια σας, γι’ αυτό ο σχεδιασμός του θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο άνετο. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις ακόλουθες εύχρηστες και δημιουργικές ιδέες για το σαλόνι και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας χώρο.

#1 Εστιάστε στο δάπεδο

σαλόνι
Το δάπεδο καταλαμβάνει ένα σημαντικό τετράγωνο μήκος και έτσι είναι ένας από το πιο μεγάλο αντίκτυπο στο σαλόνι. Χρησιμοποιήστε ένα υλικό δαπέδου, όπως ξύλο ή τάπητα, σε όλο το καθιστικό και τα παρακείμενα δωμάτια. Προκειμένου, να επεκτείνετε οπτικά το χώρο και να δημιουργήσετε μια ροή στον σχεδιασμό σας. Χρησιμοποιήστε καναπέδες και ντουλάπια με πόδια, έτσι ώστε το δάπεδο να υπάρχει κάτω από τα έπιπλα και όχι να σταματάει ξαφνικά σε έναν τοίχο από ξύλο ή ύφασμα.

#2 Επωφεληθείτε από τους τοίχους

Σαλόνι με ταπετσαρία
Το μέρος όπου οι τοίχοι συναντούν το πάτωμα καθορίζει το μέγεθος ενός δωματίου τόσο φυσικά όσο και οπτικά. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των τοίχων χωρίς ένα συνεργείο κατασκευής. Αντιθέτως, χρησιμοποιώντας μια σωστή διακόσμηση καθιστικού που τονίζει το ύψος του τείχους και τραβά το βλέμμα, με αποτέλεσμα να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.Για να το πετύχετε αυτό προτιμήστε κουρτίνες που ξεκινούν από την κορυφή του τοίχου και τελειώνουν μέχρι το πάτωμα. Ή χρησιμοποιήστε ψηλά ράφια, προκειμένου να αναγκάσετε τους επισκέπτες σας να κοιτάξουν ψηλά.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Ρυθμίστε τη ροή κίνησης

σαλόνι
Η αδιάκοπη κίνηση είναι ένα σημάδι ενός μεγάλου χώρου. Οπότε, ρυθμίστε τα έπιπλά με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει σε όλους να μετακινούνται εύκολα από μια περιοχή στην άλλη. Προσδιορίστε τον τρόπο όπου κάποιος εισέρχεται στο δωμάτιο και πού είναι πιο πιθανό να πάει. Όπως, για παράδειγμα, σε καναπέ ή καρέκλα γραφείου. Κατόπιν τοποθετήστε τα έπιπλα ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν μονοπάτια χωρίς εμπόδια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο για να εκτελέσετε εργασίες που είναι κοινές στο δωμάτιο, όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο των παραθύρων ή η προσέγγιση στους διακόπτες φωτισμού.

4. Προσθέστε ένα εστιακό σημείο

κόκκινος καναπές
Δώστε έμφαση σε ένα σημείο εστίασης ή ένα κεντρικό κομμάτι για να απομακρύνετε την προσοχή των ανθρώπων από το μέγεθος του δωματίου. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα χαρακτηριστικό τοίχο ή ένα τολμηρό κομμάτι επίπλων που δημιουργεί την αντίθεση με τους άλλους τοίχους. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε ένα αντίθετο αξεσουάρ. Αναζητήστε ένα αντικείμενο που διαφέρει από το υπόλοιπο στυλ της διακόσμησης σας. Για παράδειγμα, αν βασίζεστε κυρίως σε παραδοσιακά κομμάτια, δοκιμάστε κάτι πρωτοποριακό όπως μια σύγχρονη τέχνη. Αν προτιμάτε τα μινιμαλιστικά μοντέρνα έπιπλα, επιλέξτε κάτι που είναι παραδοσιακό, όπως μια αντίκα, που θα λειτουργεί ως το κέντρο εστίασής.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να αντανακλούν το φως

καθρέπτης στο καθιστικό
Οι καθρέφτες “σπρώχνουν” τους τοίχους μακριά και αντανακλούν το φω, γεγονός που κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο. Χρησιμοποιήστε τα μπροστά από τα πιο ελκυστικά ντεκόρ σας, όπως λουλούδια ή κουρτίνες ή παράθυρα, για να αντικατοπτρίσετε την ομορφιά τους. Αποφύγετε τη χρήση ενός καθρέφτη τοίχου, το οποίο μπορεί να φαίνεται πολύ ρετρό και να αλλάξει την αισθητική σας. Αντ ‘αυτού, βασιστείτε σε ένα μεγάλο κάτοπτρο που στηρίζεται στο πάτωμα ή συγκροτείτε αρκετούς μικρότερους καθρέφτες σε έναν τοίχο.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.