Η προκήρυξη για το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

0
26
Εξοικονόμηση κατ' οίκον.

Τον Μάρτιο η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”.Αναμένεται η προκήρυξη για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Στα 300 εκατ. ευρώ αναμένονται τα κεφάλαια που θα διοχετευτούν στην αγορά εντός του έτους, καθώς πριν τον Μάρτιο αναμένεται να γίνει η προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση περίπου 35.000-40.000 κατοικιών. 

Την επέκταση του ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που επιδοτεί προανήγγειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Ήδη έχει ιδρύσει το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ που εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας δράσης «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Η ενίσχυση θα αφορά είτε επιχορήγηση των ωφελουμένων είτε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ θα διατεθούν 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή δανείων από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης προς ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.

Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει επιδότηση έως 70% κλιμακωτά ανάλογα με το εισόδημα του ενδιαφερομένου. Αλλά και επιπλέον κριτήρια, όπως ο αριθμός προστατευόμενων μελών της οικογένειας. Το μέγιστο πλαφόν επιλέξιμης δαπάνης θα είναι 25.000 ευρώ.

Η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ενώ η δανειοδότηση δεν θα είναι υποχρεωτική, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες με δικά τους κεφάλαια.

Εξοικονομώ κατ'οίκον.

 

Για περισσότερα περί ανακαίνισης,ενεργειακής αναβάθμισης,τεχνικές μελέτες: www.recons.gr