Χειμερινές συμβουλές καθαρισμού για να είναι το σπίτι σας πάντα καθαρό

0
225
Πρακτικές ιδέες και χειμερινές συμβουλές καθαρισμού για το σπίτι. Για να έχετε πάντα καθαρό σπίτι και όμορφη διακόσμηση

Πρακτικές ιδέες και χειμερινές συμβουλές καθαρισμού για το σπίτι. Για να έχετε πάντα καθαρό σπίτι και όμορφη διακόσμηση.

Σίγουρα, σχεδόν όλοι, παραμελείτε το σπίτι σας το καλοκαίρι, επομένως το φθινόπωρο επιβάλλεται ένα καλό καθάρισμα για να έχετε μια όμορφη διακόσμηση. Γι’αυτό, ανοίξτε τις ντουλάπες σας και κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμά για να έχετε και πάλι ένα καθαρό σπίτι. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να δώσετε όσα πράγματα δε φοράτε σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γι’αυτό σας δίνουμε μερικές χειμερινές συμβουλές καθαρισμού για το σπίτι σας για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη.

δουλειές σπιτιού
Διαβάστε τις παρακάτω χειμερινές συμβουλές καθαρισμού και ετοιμάστε το σπίτι σας για τον χειμώνα.
 1. Τακτοποιείστε τις ντουλάπες σας, ξεχωρίζοντας τα ρούχα σε αυτά που είναι να κρατήσετε και σε αυτά που είναι να δώσετε. Εμείς σας προτείνουμε να δωρίσετε μερικά ρούχα, ειδικά αν δεν τα έχετε φορέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια ή αν έχετε αλλάξει νούμερο. Καθαρίστε τα, περιποιηθείτε τα προτού τα δώσετε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.
 2. Ζευγαρώστε τα γάντια σας και τις κάλτσες σας. Αν λείπει το ένα από τα δύο, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα κρατήσετε.
 3. Καθαρίστε πολύ τα χειμωνιάτικα παπούτσια σας και ψεκάστε τα με προστατευτικό. Αν χρειάζονται οποιαδήποτε επισκευή καλό είναι να τα πάτε για επιδιόρθωση. Βερνικώστε τα και κρατείστε τα καθαρά αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Πολλά καταστήματα επισκευής υποδημάτων πωλούν βερνίκι σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου που επουλώνει γρατσουνιές.
 4. Τακτοποιείστε τα σκεύη της κουζίνας σας, στην περίπτωση που γίνεται πανικός με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Σκεφτείτε ένα πιο βολικό σύστημα αποθήκευσης για συχνά χρησιμοποιούμενα τηγάνια, όπως ένα ράφι ή συρτάρι κοντά στο σημείο που χρησιμοποιούνται. Τα τηγάνια που χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά μπορείτε να τα βάλετε πιο μακριά ή ακόμα και σε ένα άλλο αποθηκευτικό χώρο.
 5. Ελέγξτε τα μπαχαρικά σας και πετάξετε αυτά που έχουν λήξει. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξέρετε πότε λήγουν είναι να κολλάτε στα μπαχαρικά ετικέτες με την ημερομηνία που τα αγοράσατε και να ορίσετε ως ημερομηνία λήξης μετά από έξι μήνες μιας και τα περισσότερα αποξηραμένα μπαχαρικά χάνουν την οσμή τους.
 6. Τακτοποιείστε και αναδιοργανώστε τα ντουλάπια σας. Τραβήξτε όλα τα κουτιά με τα τρόφιμα έξω από τα ντουλάπια και αναδιοργανώστε τα. Κάποια πράγματα συσσωρεύονται στα ντουλάπια, σπρώχνονται προς τα πίσω και με την πάροδο του χρόνου ανακαλύπτετε ότι έχετε πολλά ίδια τρόφιμα. Αν έχουν λήξει πετάξτε τα, και αν είναι ακόμα καλά, αλλά πραγματικά δεν πρόκειται ποτέ να τα φάτε, δώστε τα στην τράπεζα τροφίμων.
 7. Ξεκαθαρίστε και τον υπολογιστή σας. Διαγράψτε τα παλιά αρχεία, αδειάστε τα σκουπίδια, αποθηκεύστε τα αρχεία που θέλετε να κρατήσετε σε δίσκους ή έναν σκληρό δίσκο ή χρησιμοποιώντας μία από τις νέες τεχνολογίες αποθήκευσης Internet, όπως Dropbox ή Cloud.
 8. Πλύνετε κουβέρτες και ριχτάρια.
 9. Αλλάξτε τα φίλτρα από τα κλιματιστικά, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε για συνεχή θέρμανση
 10. Περιστρέψτε και αναποδογυρίστε τα στρώματα.
 11. Περιποιηθείτε και αποθηκεύστε τα φθινοπωρινά ρούχα και φρεσκάρετε τα χειμωνιάτικα.
 12. Πλύνετε τις κουρτίνες.
 13. Καθαρίστε το τζάκι.
 14. Καταγράψτε τι υπάρχει στον καταψύκτη. Καλό θα είναι να… απομακρύνετε τα ληγμένα κατεψυγμένα τρόφιμα.
 15. Πλύνετε τα μαξιλάρια.
 16. Καθαρίστε πολύ καλά τον φούρνο σας.