Τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα σπίτι

Μάθετε ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι. Ιδέες και λύσεις για να έχετε πάντα ένα οργανωμένο σπίτι

Μάθετε ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι. Ιδέες και λύσεις για να έχετε πάντα ένα οργανωμένο σπίτι.

Η κουζίνα μπορεί να είναι η καρδιά ενός σπιτιού, γι’αυτό άλλωστε είναι και το πιο βρώμικο μέρος σε ένα σπίτι. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν τα χρησιμοποιημένα πιάτα, ένα κολλώδες δάπεδο ή ένας βρώμικος φούρνος. Αλλά υπάρχουν άλλα μέρη που ξεχνάτε να καθαρίσετε. Σκεφτείτε τους πάγκους της κουζίνας με τα άπλυτα ταψιά γεμάτα τρόφιμα, ή το πόσο συχνά αγγίζετε τις λαβές του ψυγείου. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να μάθετε ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι. Ιδέες και λύσεις για να μάθετε πως θα έχετε πάντα ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι.

Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά και φρεσκότατα.

1. Κουμπιά, χειρολαβές και touch pads

φούρνος μικροκυμάτων
Οι χειρολαβές των συσκευών και οι πίνακες ελέγχου πρέπει να καθαρίζονται μετά την προετοιμασία του φαγητού ή καθημερινά.

Κάθε συσκευή στην κουζίνα σας έχει κάποιο είδος πίνακα ελέγχου ή λαβή που αγγίζετε κάθε φορά που το χρησιμοποιείται. Όλα αυτά τα κουμπιά, οι λαβές και το touch pad χρησιμοποιούνται μετά από την προετοιμασία των φαγητών αφήνοντας βακτηρίδια όπως το Salmonella, Listeria, E. coli. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές και ακόμη να αρρωστήσετε τόσο εσείς όσο και οι οικογένειά σας.

Οι χειρολαβές των συσκευών και οι πίνακες ελέγχου πρέπει να καθαρίζονται μετά την προετοιμασία του φαγητού ή καθημερινά, χρησιμοποιώντας ένα απολυμαντικό σφουγγάρι ή καθαριστικό απολυμαντικό με ψεκασμό και καθαρό πανί.

2. Νεροχύτης

Νεροχύτης
Ο νεροχύτης της κουζίνας θα πρέπει να απολυμαίνεται μετά από κάθε προετοιμασία γεύματος ή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Παρόλο που υπάρχει αρκετό νερό να τρέχει μέσα στον νεροχύτη της κουζίνας, ωστόσο υπάρχουν πιθανά μικρόβιο που κρύβονται στην επιφάνεια, ειδικά στις ρωγμές όπου ο νεροχύτης ενώνει τον πάγκο. Σύμφωνα με το National Sanitation Foundation International (NSF), το 45% όλων των νεροχυτών είχαν Ε. Coli ή κάποιο είδος κολοβακτηριδίων.

Ο νεροχύτης της κουζίνας θα πρέπει να απολυμαίνεται μετά από κάθε προετοιμασία γεύματος ή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Μάλιστα, μην ξεχνάτε τη βρύση και τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στον νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για το νεροχύτη που περιέχει ένα απολυμαντικό και μια καθαρή πετσέτα ή μαντηλάκια μίας χρήσης απολυμαντικών.

3. Σφουγγάρια / Πετσέτες

πλύσιμο πιάτων
Αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό μετά από κάθε προετοιμασία γεύματος ή καθαρισμό.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η χρήση χαρτοπετσέτας και η επίδρασή τους στο περιβάλλον, πολλά σπίτια χρησιμοποιούν σφουγγάρια, βούρτσες καθαρισμού και υφασμάτινες πετσέτες. Δυστυχώς, σύμφωνα με μελέτη της NSF, τουλάχιστον το 75% αυτών των ειδών φέρει κολοβακτηρίδια (Salmonella ή E.coli).

Εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό μετά από κάθε προετοιμασία γεύματος ή καθαρισμό. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε υγρά σφουγγάρια και πετσέτες σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα για να σκοτώσετε βακτήρια. Βούρτσες καθαρισμού για το νεροχύτη μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων για προσεκτικό καθαρισμό μετά από κάθε χρήση.

#4 Ψυγείο

ψυγείο
Όταν κάνετε τον καθαρισμό μέσα στο ψυγείο, αφιερώστε μερικά λεπτά για να ξεσκονίσετε την κορυφή της συσκευής και πίσω και κάτω το ίδιο καλά.

Έχουμε ήδη συζητήσει τι μπορεί να παραμείνει στις χειρολαβές του ψυγείου, αλλά ακόμα και με τις χαμηλές θερμοκρασίες, κάποια πολύ επιβλαβή βακτήρια μπορούν πραγματικά να αναπτυχθούν μέσα στο ψυγείο. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα παραμείνουν φρέσκα περισσότερο εάν δεν πλυθούν πριν από την αποθήκευση. Φυσικά, τα πλένετε πριν τα προετοιμάσετε για να τα σερβίρετε, αλλά τα βακτηρίδια και τα μικρόβια παραμένουν πίσω στο συρτάρι.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ωμό κρέας που φυλάσσεται στο ψυγείο. Οι διαρροές συσκευασίας και τα υγρά συσσωρεύονται στα συρτάρια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συσκευασμένα προϊόντα όπως το γάλα ή το βούτυρο. Για να απαλλαγείτε από τα κολοβακτηρίδια, καθώς και τη μούχλα που μπορούν να αναπτυχθούν, αφαιρέστε τα συρτάρια ή τα ράφια του ψυγείου – αν είναι δυνατόν (τουλάχιστον μηνιαία) και πλύνετε τις επιφάνειες με ένα ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό ή σκέτο ζεστό νερό. Στεγνώστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα.

Όταν κάνετε τον μηνιαίο καθαρισμό μέσα στο ψυγείο, αφιερώστε μερικά λεπτά για να ξεσκονίσετε την κορυφή της συσκευής και πίσω και κάτω το ίδιο καλά. Αφαιρέστε το κάλυμμα εξαερισμού για να αναρροφήσετε τα πηνία. Η σκόνη σε πηνία κάνει το ψυγείο να εργάζεται σκληρότερα για να παραμείνει δροσερό, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια, και τα σωματίδια τροφίμων που κρύβονται κάτω είναι μαγνήτες εντόμων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό