Καλάθι αγορών

Πως θα βγάλετε μόνοι τα πλακάκια του μπάνιου

Πως να βγάλετε μόνοι σας τα πλακάκια του μπάνιου. Ιδέες για το μπάνιο

Πως να βγάλετε μόνοι σας τα πλακάκια του μπάνιου. Ιδέες για το μπάνιο που θα σας λύσουν τα χέρια.

Το να βγάλετε μόνοι σας τα πλακάκια του μπάνιου σίγουρα δεν είναι μια από τις εύκολες δουλειές της ανακαίνισης. Απαιτεί τόσο χρόνο όσο και οργάνωση για τη διαχείριση των υλικών που αφαιρούνται. Επιπλέον, μην ξεχνάτε και το καθάρισμα μετά το τέλος των εργασιών. Μάθετε, λοιπόν, πως θα κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη αφού σας έχουμε την λύση.
Επειδή είναι μια τόσο μπελαλίδικη δουλειά οι περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται σε επαγγελματίες. Άλλοι αποφασίζουν να μην παρέμβουν καθόλου σε αυτό το κομμάτι όταν κάνουν μια ανακαίνιση. Εμείς, όμως, σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για να πάρετε μια απόφαση.
Ο πλήρης οδηγός για την ανακαίνιση μπάνιου.
Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Γι’ αυτό αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε εσείς οι ίδιοι φροντίστε να είστε ξεκούραστοι και να έχετε χρόνο, για να μη μείνει η δουλειά στη μέση. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε μια σειρά εργαλείων που θα σας βοηθήσουν στις εργασίες που ακολουθούν.
Εργαλεία που θα χρειαστείτε:

 • προστατευτικά γυαλιά
 • φτυάρι
 • μάσκα
 • μαχαιράκι
 • στόκος
 • γάντια
 • σκούπα
 • φαράσι
 • ξύστρα
 • σακούλες
 • βετέξ.

πλακάκια μπάνιου
Αποφύγετε την εργασία χωρίς προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας.

Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία φροντίστε να προστατέψετε τα μάτια σας φορώντας τα ειδικά γυαλιά. Να ξέρετε ότι υπάρχει κίνδυνος να πεταχτούν θραύσματα και να σας τραυματίσουν. Επίσης, καλό θα είναι να φοράτε μάσκα για να μην εισπνέετε τη σκόνη και γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας.
Φροντίστε να έχετε κάπου κοντά σας μια σκούπα και ένα  φαράσι, ώστε να καθαρίζετε κάθε τόσο τη σκόνη και έπειτα να συνεχίζετε τη δουλειά σας χωρίς να σας ενοχλεί τίποτα. Τέλος, θα χρειαστείτε ένα βετέξ για να καθαρίζετε συχνά διάφορα σημεία από τα οποία θα θέλετε να αφαιρέσετε σκόνη ή μικρά κομματάκια από σπασμένα πλακάκια.
Πλακάκια: Τι να γνωρίζετε πριν τα στρώσετε

Βήμα 1ο

Ξεκινήστε αφαιρώντας με το μαχαίρι τον αρμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις με το που αφαιρεθεί ο αρμός το πλακάκι απελευθερώνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Διαφορετικά θα χρειαστείτε σίγουρα τη βοήθεια ενός εργαλείου με μυτερή άκρη και σφυρί.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, αφού βγάλετε τον αρμό, χτυπήστε ελαφρά επάνω σε κάθε πλακάκι με το σφυρί και θα βγει. Αν βλέπετε ότι αντιστέκεται θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρυπάνι ώστε να δημιουργήσετε μερικές ρωγμές (ή τρύπες). Με αυτό τον τρόπο οι ρωγμές θα σας βοηθήσουν να τεμαχίσετε τα πλακάκια σε μικρότερα κομμάτια.
Συνεχίστε την διαδικασία με μια ξύστρα που θα λειάνετε την επιφάνεια του τοίχου ή του δαπέδου που δουλεύετε από υπολείμματα κόλλας. Σκουπίστε και καθαρίστε καλά το υπόστρωμα. Στην περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί ζημιές στην επιφάνειά του θα πρέπει να τις διορθώσετε (πχ. να στοκάρετε τις τρύπες που έχετε κάνει).
τοποθέτηση πλακιδίου

Συμβουλή!

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που θέλετε να ανακαινίσετε τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργηθεί μια ζημιά. Και, αυτό γιατί, αν δεν είστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους τις εργασίες μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στο υπόστρωμα, τις καλωδιώσεις ή ακόμη και στα υδραυλικά. Γι’ αυτό καλό θα είναι να πειραματιστείτε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια προκειμένου να τη διαμορφώσετε διακοσμητικά και να αφήσετε στη συνέχεια τους επαγγελματίες να κάνουν τη… σκληρή δουλειά.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.