Βάψιμο επίπλων: Αυτά είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνετε
Αρχική Περισσότερα Έπιπλα Τα πέντε λάθη που κάνετε στο βάψιμο των επίπλων

Τα πέντε λάθη που κάνετε στο βάψιμο των επίπλων

0
648
Βάψιμο επίπλων: Τα πιο κοινά λάθη που κάνετε. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Βάψιμο επίπλων: Τα πιο κοινά λάθη που κάνετε. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Σας αρέσει το χρώμα στα έπιπλα αλλά φοβάστε να το επιχειρήσετε γιατί δεν έχετε πίστη στα χέρια σας; Μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ! Μάθετε ποια είναι τα πιο μεγάλα και κοινά λάθη για το βάψιμο των επίπλων και ετοιμαστείτε να αγγίξετε την τελειότητα. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας που θα σας βοηθήσουν στο έπακρο.

Δεν αμφιβάλλουμε, είναι ωραίο το χρώμα στα έπιπλα, αλλά τι γίνεται όταν βρίσκεται σταγόνες μπογιάς πάνω στην καρέκλα ή όταν η μπογιά αρχίζει να ξεφτίζει; Για να αποφύγετε αυτές τις μικροζημιές εμείς σας έχουμε τα πιο μεγάλα λάθη που κάνετε όταν βάφετε τα έπιπλά σας. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να μάθετε τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Μάθετε πως θα δώσετε στα έπιπλά σας ένα τέλειο φινίρισμα που αντιστέκεται με το πέρασμα του χρόνου.

Λάθος Νο1: Λέτε “όχι” στο γυαλόχαρτο

Για πολλά άτομα το τρίψιμο δεν είναι απαραίτητη εργασία όταν ετοιμάζονται να βάψουν ένα έπιπλο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι μια: αν θέλετε η μπογιά να παραμείνει στο έπιπλό, τότε η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη. Χρησιμοποιήσετε, λοιπόν, ένα ψιλό γυαλόχαρτο ή ένα σφουγγάρι που θα είναι ντυμένο με γυαλόχαρτο και τρίψτε απαλά την επιφάνεια του επίπλου. Σε αυτή τη φάση να θυμάστε ότι ο βασικός σας στόχος είναι να κάνετε την επιφάνεια του επίπλου λίγο πιο τραχιά. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνετε την απορρόφηση του ασταριού.

Λάθος Νο2: Δεν αφαιρείτε τα υπολείμματα

Μην το κάνετε με το ρολό της κουζίνας διότι θα αφήσει χνούδι. Αντί για αυτό, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί γυαλίσματος (από γάζα) για να τα αφαιρέσετε από το έπιπλο.

γυαλόχαρτο
Το γυαλόχαρτο σας διασφαλίζει ότι θα έχετε το τέλειο φινίρισμα.

Λάθος Νο3: Αγνοείτε το αστάρι

Απλώστε το αστάρι στο έπιπλό με ένα μίνι ρολό και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αφρού για να το εφαρμόσετε στις πιο δύσκολες περιοχές. Μετά αφήστε το έπιπλο να στεγνώσει καλά. Αν θέλετε ένα ομοιόμορφο look τρίψτε την επιφάνεια του επίπλου με ένα σφουγγάρι λείανσης και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος.

Λάθος Νο4: Δεν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία

Μην ξεχνάτε να αφήνετε την μπογιά να στεγνώσει τουλάχιστον 8 ώρες ανάμεσα σε κάθε στρώση. Επιπλέον, προτού εφαρμόσετε μια νέα στρώση μπογιάς τρίψτε την επιφάνεια του επίπλου με το σφουγγάρι λείανσης και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος.

Λάθος Νο5: Ξεχνάτε το βερνίκι

Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το βερνίκι προστατεύει την επιφάνεια των επίπλων. Γι’αυτό μην το παραλείψετε! Χρησιμοποιήστε ένα ρολό από αφρό και απλώστε το βερνίκι με απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργήσει η επίστρωσή του. Τέλος, για να πετύχετε τέλειο φινίρισμα, αφήστε το έπιπλό να στεγνώσει για τουλάχιστον 72 ώρες.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα.