Μενού

O σωστός τρόπος για να πλύνετε και να στεγνώσετε τα μαξιλάρια

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος μαξιλαριών. Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται τακτικά, δηλαδή κάθε τρεις έως έξι μήνες. Μάλιστα, οι μαξιλαροθήκες πρέπει να πλένονται ακόμη πιο συχνά, δηλαδή τουλάχιστον εβδομαδιαίως, αν όχι δύο φορές την εβδομάδα. Γνωρίστε, όμως, ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος μαξιλαριών; Εμείς σας τον παρουσιάζουμε παρακάτω.

Να ξέρετε ότι, το τακτικό πλύσιμο θα κρατήσει τα αλλεργιογόνα μακριά. Μάλιστα, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο άνετα από τη στιγμή που θα πρέπει να ακουμπά το κεφάλι σας σε κάτι καθαρό και φρέσκο.

Τα πιο εκπληκτικά μαξιλάρια που όλοι θα πρέπει να έχετε στο σπίτι.

μαξιλάρια στο πλυντήριο
Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες για να μάθετε αν γίνεται να μπουν στο πλυντήριο ή όχι.

#1 Ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος μαξιλαριών στο πλυντήριο των ρούχων

1. Επιβεβαιώστε ότι το μαξιλάρι σας μπορεί να πλυθεί: Τα περισσότερα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, με λίγες εξαιρέσεις. Πολλά μαξιλάρια που κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά (πχ. πολυεστέρα) είναι ασφαλές για να τα πλύνετε. Πιο συγκεκριμένα δεν πλένονται τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με φαγόπυρο. Για για να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας πλένεται ελέγξτε τις ετικέτες, δεδομένου ότι ορισμένα από τα παλαιότερα πουπουλένια μαξιλάρια δεν μπορούν να πλυθούν. Εάν οι οδηγίες φροντίδας από το μαξιλάρι λένε «στεγνό καθάρισμα μόνο», πρέπει να το πιστέψετε.

2. Ρυθμίστε το πλυντήριο σας για πλύσιμο των μαξιλαριών: Θα πρέπει να πλένετε δύο μαξιλάρια συγχρόνως για να κρατήσει το φορτίο στον κάδο ισορροπημένο, αλλά και θα επιτρέψει έτσι το καλύτερο πλύσιμο χωρίς να είναι υπερβολικά γεμάτο. Ρυθμίστε το πλυντήριο στον απαλό κύκλο, και χρησιμοποιείστε ζεστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο απορρυπαντικό με υποαλλεργικό άρωμα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό διαλύεται εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι, για αυτή τη δουλειά υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου θα λειτουργήσει μάλλον καλύτερα. Αφού είναι λιγότερο πιθανό να αφήσει ένα υπόλειμμα από σκόνη απορρυπαντικών.

3. Πλύνετε τα μαξιλάρια στον απαλό κύκλο και κάνετε έξτρα ξέβγαλμα: Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλο το απορρυπαντικό αφαιρείται από τα μαξιλάρια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είτε το πρόγραμμα στο πλυντήριο έχει ένα επιπλέον ξέβγαλμα, ή να προσθέσετε χειροκίνητα ένα επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος για τα μαξιλάρια σας.

Έτσι θα κάνετε τα μαξιλάρια σας και πάλι λευκά.

μαξιλάρια
Μόλις ο κύκλος πλύσης ολοκληρωθεί τα μαξιλάρια μπορούν να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή ρύθμιση θερμότητας.

#2 Πώς να στεγνώσετε τα μαξιλάρια

Μόλις ο κύκλος πλύσης ολοκληρωθεί τα μαξιλάρια μπορούν να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή ρύθμιση θερμότητας. Αποφύγετε το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς αυτό μπορεί να σπάσει το γέμισμα των μαξιλαριών ή να προκαλέσει διόγκωση στον πολυεστέρα με τον οποίο είναι γεμάτο το μαξιλάρι. Βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια είναι απολύτως στεγνά πριν να τα χρησιμοποιήσετε ξανά στο κρεβάτι σας. Διαφορετικά θα μπορούσαν να αναπτύξουν μούχλα, κάτι που βέβαια δεν θέλετε να εισπνεύσετε.

Εναλλακτική λύση: Τα μαξιλάρια θα μπορούσαν να κρεμαστούν έξω για να στεγνώσουν.
Αφήστε τα στον ήλιο περισσότερο από μια ή δύο μέρες για να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει έως το βάθος τους.

 

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσετε και να προβάλετε τα κοσμήματά σας

Πρακτικές και έξυπνες ιδέες αποθήκευσης των κοσμημάτων σας. Εάν δεν...

Stay in touch!

7,086ΥποστηρικτέςΚάντε Like
186ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,330ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής