Μενού
Μενού

Απλοί τρόποι για να ηχομονώσετε το σπίτι σας

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι με οικονομικούς τρόπους για την ηχομόνωση του σπιτιού.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ιδέες για το σπίτι με οικονομικούς τρόπους για την ηχομόνωση του σπιτιού.

Το σημείο που είναι το σπίτι σας έχει αρκετή κίνηση; Μήπως η κατοικία σας βρίσκεται πάνω σε λεωφόρο; Ή μήπως ο γιος της από πάνω λατρεύει την την hard rock μουσική; Για αρκετούς ανθρώπους που μένουν σε διαμέρισμα οι ανεπιθύμητοι θόρυβοι είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους.
Μην απογοητεύεστε σας έχουμε μερικούς τρόπους για να δημιουργήσετε την τέλεια ηχομόνωση στο σπίτι χωρίς πολύ κόπο και έξοδα. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

#1 Αεροστοπ δαπέδου

Αν ακούτε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στον όροφό σας, τότε πολύ πιθανόν ο ήχος να μπαίνει από την πόρτα. Στεγανοποιήστε, λοιπόν, την πόρτα με ένα αεροστοπ δαπέδου.

Αεροστοπ δαπέδου.

Ένα αεροστοπ δαπέδου θα σας λύσει το πρόβλημα.

#2 Κουρτίνες πόρτας

Αν το αεροστοπ δεν σας αφήσει 100% ικανοποιημένους, τότε προσθέστε κουρτίνες πόρτας.

Κουρτίνες πόρτας.

Οι κουρτίνες πόρτας θα απορροφήσουν ακόμα περισσότερο θόρυβο.

#3 Επενδύστε τις σκληρές επιφάνειες

Ο ήχος αντανακλάται στις σκληρές επιφάνειες, πράγμα που κάνει τον θόρυβο ακόμη πιο ενοχλητικό. Καλύψτε, λοιπόν, τους τοίχους ή ακόμα και το ταβάνι με κάτι μαλακό, ώστε ήχοι όπως το γάβγισμα, οι φωνές και η ηλεκτρική σκούπα δεν θα αντανακλώνται.

Τοίχος με χαλί.

Τα χαλιά στους τοίχους ή τα πιο εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά θα επιφέρουν την ησυχία που επιθυμείτε.

#4 Χρησιμοποιήστε υπόστρωμα

Πιθανώς γνωρίζετε ότι τα χαλιά και οι μοκέτες περιορίζουν την φασαρία. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως αν βάλετε κάτω από το χαλί ένα υπόστρωμα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πολύ καλύτερο.

Υπόστρωμα.

Βάλτε ένα υπόστρωμα κάτω από το χαλί για να περιορίσει την φασαρία.

#5 Τοποθετήστε ένθετα παραθύρων

Αν θέλετε να αφήσετε έξω τον θόρυβο, αλλά όχι τη θέα από το διαμέρισμά σας, τότε χρησιμοποιήστε ένθετα παραθύρων. Είναι πλάκες γυαλιού ή ακρυλικού που εγκαθίστανται στα ήδη υπάρχοντα παράθυρα και μπορούν να μειώσουν τον θόρυβο κατά 50% ή και περισσότερο.

Ένθετα παραθύρων.

Μειώστε τον θόρυβο κατά 50% με ένθετα στοιχεία παραθύρων.

#6 Αντικατάσταση κουφωμάτων

Κουφώματα
Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις και θα δείτε άμεσα βελτίωση. Ένας επαγγελματίας τεχνικός τοποθέτησης κουφωμάτων, θα σας προτείνει το κατάλληλο είδος που θα εξασφαλίσει την ησυχία του δωματίου σας. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι επιλέγοντας ενεργειακά κουφώματα, θα απομονώσετε το δωμάτιό σας από τους εξωτερικούς ήχους και παράλληλα δεν θα χάνετε άσκοπα θερμική ενέργεια από το χώρο.

#7 Τοποθέτηση γυψοσανίδα στο ταβάνι

γυψοσανίδα
Η γυψοσανίδα, είναι δημοφιλής όχι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά και ως εξαιρετικό ηχομονωτικό υλικό. Αν οι ενοχλητικοί θόρυβοι προέρχονται από τους γείτονες, η γυψοσανίδα θα τους μειώσει αισθητά έως και εντελώς. Έτσι θα εξασφαλίσει τέλεια ηχομόνωση στο ταβάνι. Εάν ανησυχείτε για την όψη του ταβανιού να ξέρετε ότι η γυψοσανίδα μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες σας και να προσφέρει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιού.
 

Main Menu