Τρεις κανόνες χρωμάτων που πρέπει να αγνοήσετε εντελώς

3 κανόνες χρωμάτων που πρέπει να αγνοήσετε για την διακόσμηση του σπιτιού. Κάντε σωστές επιλογές για το βάψιμο του σπιτιού

3 κανόνες χρωμάτων που πρέπει να αγνοήσετε για την διακόσμηση του σπιτιού. Κάντε σωστές επιλογές για το βάψιμο του σπιτιού.

Οι διακοσμητικοί κανόνες υπάρχουν για να παραβιάζονται. Το ίδιο ισχύει και για τους κανόνες χρωμάτων που πρέπει να αγνοήσετε εντελώς. Αν θέλετε μια όμορφη διακόσμηση του σπιτιού θα πρέπει να σταματήσετε να προχωρείτε με τους κανόνες. Κάντε αυτό που πραγματικά θέλετε και σκεφτείτε «έξω» από κάποια στερεότυπα.

Όταν διακοσμείτε το σπίτι σας, οι κανόνες μπορούν να σας βοηθήσουν όταν αποφασίζετε για το πόσο ψηλά θα κρεμάσετε τον πολυέλαιο ή αν θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε το χρώμα προτού βάψετε ολόκληρο το σπίτι. Πολλοί κανόνες δημιουργήθηκαν για αισθητικούς λόγους και μόνο.

Οι πιο όμορφοι και φιλόξενοι εσωτερικοί χώροι σχεδιάζονται όταν ένας διακοσμητής ή ιδιοκτήτης σπιτιού παίρνει δημιουργικούς κινδύνους και «σπάει» μερικούς κανόνες διακόσμησης στην πορεία. Είναι σημαντικό να μάθετε τους κανόνες πριν τους σπάσετε, ώστε να μπορείτε να κάνετε ασφαλής επιλογές για το νέο σας χώρο.

Κανόνας #1: Όλα πρέπει να ταιριάζουν

σαλόνι
Δεν χρειάζεται να ταιριάζουν τα πάντα.

Να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να ταιριάζουν τα πάντα. Εάν ακολουθείτε τις τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού, αυτό είναι λιγότερο σημαντικό από ότι ήταν ποτέ. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούν τον όρο «matchy-matchy» για να περιγράψουν έναν χώρο ο οποίος είναι απόλυτα και οδυνηρά ομοιόμορφος. Ο στόχος για τη δημιουργία ενός όμορφου χώρου είναι να φανεί ελαφρώς ακούσιος. Τα εσωτερικά χρώματα δεν πρέπει να ταιριάζουν, αλλά θα πρέπει να φαίνονται καλά μαζί. Μπορείτε να συνδυάσετε τα πιθανά χρώματα μαζί όταν δημιουργείτε ένα συνδυασμό χρωμάτων, εφόσον το αποτέλεσμα ταιριάζει στο δικό σας στυλ.

Πολύχρωμες ιδέες σχεδίασης για τους εσωτερικούς χώρους.

Κανόνας #2: Μην χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα σε μικρά δωμάτια

μαύρο σαλόνι
Χρησιμοποιήστε σκούρα χρώματα σε μικρούς χώρους.

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σκούρα χρώματα σε μικρούς χώρους. Ευτυχώς, αυτός ο κανόνας είναι αρκετά ξεπερασμένος. Υπήρχε κάποια στιγμή, όχι πριν από πολύ καιρό, ένας κανόνας στην διακόσμηση που περιελάμβανε το στόχο να φαίνεται τα δωμάτια μεγαλύτερα. Κάνοντας ένα δωμάτιο να φανεί μεγαλύτερο συχνά υπερίσχυε και άλλων σχεδιαστικών παραμέτρων. Καθώς οι διακοσμητικές επιλογές άλλαξαν η διακόσμηση για τη μεγέθυνση ενός δωματίου έγινε λιγότερο δημοφιλής.

Ένα από τα κορυφαία κόλπα για να φτιάξετε ένα μικρό δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο είναι το βάψιμο στους τοίχους με ελαφρώς ουδέτερα χρώματα. Αυτός είναι ένας εντελώς εξαιρετικός τρόπος, αλλά πρέπει να αναρωτηθείτε εάν κάνοντας ένα δωμάτιο μεγαλύτερο είναι πραγματικά ο σωστός στόχος. Εάν ο στόχος σας είναι να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας όμορφα, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τότε μπορείτε να σπάσετε τελείως το κανόνα «όχι σκοτεινά χρώματα σε μικρά δωμάτια». Θα πρέπει να δοκιμάσετε τα σκούρα χρώματα για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στο μικρό σας δωμάτιο. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τον σωστό φωτισμό στο νεόχτιστο δωμάτιο σας. Η επιτυχία ή η αποτυχία ενός σκούρου χρώματος είναι -συνήθως- απλώς θέμα τοποθέτησης ενός τέλειου φωτισμού.

Κανόνας #3: Τα ουδέτερα χρώματα ταιριάζουν με όλα

ουδέτερο σαλόνι
Τα ουδέτερα χρώματα δεν ταιριάζουν με όλα.

Τα ουδέτερα δεν ταιριάζουν με τα πάντα. Αυτός ο κανόνας έχει δημιουργήσει σύγχυση για πολλούς ανθρώπους. Οι διαφημίσεις από καταστήματα χρωμάτων και οι τηλεοπτικές επιδείξεις δείχνουν ότι η επιλογή των ουδέτερων χρωμάτων φαίνεται τόσο εύκολη, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά δύσκολη. Τα ουδέτερα χρώματα δημιουργούνται συνδυάζοντας τα χρώματα με το κεντρικό σημείο ενός χώρου. Όταν σκέφτεστε τα ουδέτερα χρώματα με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να δείτε ότι λίγο πράσινο ή μπλε ή κόκκινο θα δώσουν στο χρώμα αυτό μια απόχρωση Αν ψάχνετε για ένα ουδέτερο χρώμα με τις καλύτερες πιθανότητες να ταιριάξετε τη διακόσμηση που έχετε ήδη, δοκιμάστε ένα ζεστό μπεζ ή σκούρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βάψουμε το σπίτι σας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό