Μενού
Μενού

Αυτό είναι το καλύτερο χαλί για το βρεφικό δωμάτιο

Βρεφικό δωμάτιο: Το καλύτερο χαλί για το μωρό σας. Ιδέες για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Βρεφικό δωμάτιο: Το καλύτερο χαλί για το μωρό σας. Ιδέες για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Με τις εκατοντάδες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, σίγουρα αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη επιλογή χαλιού για το βρεφικό δωμάτιο. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά και να επισημάνουμε ότι το δωμάτιο του μωρού σας χρειάζεται επένδυση στο πάτωμα. Γι’αυτό εμείς σας βρήκαμε τα καλύτερο χαλί για το μωρό σας. Ιδέες για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κοιμάστε…ήσυχοι.
Ο απόλυτος οδηγός για το βρεφικό δωμάτιο.
Το χαλί, λοιπόν, είναι μαλακό και όταν το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει στο πάτωμα χρειάζεται να υπάρχει μια επένδυση που θα προστατεύει τα γόνατά του. Να θυμάστε ότι η ίδια επένδυση θα το προστατεύσει από ενδεχόμενο πεσίματα στην προσπάθειά του να περπατήσει. Επιπλέον, το χαλί είναι ο ιδανικός και κατάλληλος τρόπος για να ενισχύσετε την ποιότητα του αέρα του δωματίου.  Το ξέρατε ότι τα χαλιά αποτρέπουν τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα να κυκλοφορούν ελεύθερα στον αέρα; Αν όχι, καιρός να το μάθετε.
Ποιος τύπος χαλιού, όμως, είναι ο καλύτερος για το βρεφικό δωμάτιο; Για να σας απαντήσουμε στην ερώτηση, πρέπει πρώτα να δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το χαλί.
Μια ματιά στο αγαπημένο μας διακοσμητικό αξεσουάρ: Τα χαλιά.

#1 Απαλότητα

πόδια μωρού
Υπάρχουν ορισμένα χαλιά που είναι απαλότερα από άλλα, εσείς θα πρέπει να αναζητήσετε το πιο απαλό. Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις στα χαλιά κινούνται προς την χρήση των απαλότερων ινών, επομένως θα έχετε και αρκετές επιλογές. Αυτό που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να ρωτήσετε το κατάστημα απ’ όπου θα το προμηθευτείτε για την ποιότητα της ίνας του χαλιού που πρόκειται να αγοράσετε.

#2 Πτητικές οργανικές ενώσεις

vocs
Τα περισσότερα υλικά που συμβάλουν στη δομή ενός σπιτιού περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις ή αλλιώς VOCs. Πρόκειται για χημικά που απελευθερώνονται σε μορφή αερίου και φυσικά καταλήγουν στον αέρα του σπιτιού σας. Για να μειώσετε την έκθεση που θα έχει το μωρό σας σε αυτά τα αέρια, αναζητήστε χαλιά με χαμηλά VOCs.  Τα χαλιά που φτιάχνονται από φυσικά υλικά απελευθερώνουν συνήθως λιγότερα VOCs από αυτά που χρησιμοποιούν συνθετικές ίνες.

#3 Καθαρισμός χαλιού

χαλί
Τα ατυχήματα με μπιμπερό και πάνες μεταφράζονται συχνά ως λεκέδες στο πάτωμα. Γι’αυτό ψάξτε για ένα χαλί που δεν θα λεκιάζει εύκολα.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αγοράσετε το τέλειο χαλί για το σπίτι σας.

Συμβουλή!

Έχοντας όλες τις παραπάνω συμβουλές στο μυαλό σας σίγουρα θα αναρωτιέστε ακόμη ποιο είναι το καλύτερο χαλί για το μωρό σας. Επειδή, όμως, υπάρχουν αρκετά χαλιά που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ψάξετε όλες τις επιλογές που έχετε και να καταλήξετε σε αυτή που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

Main Menu