Καλάθι αγορών

Πως να καθαρίσετε το λεκέ από κερί στο χαλί σας

Διαβάστε πως καθαρίζεται ο λεκές από κερί στο χαλί και πάρτε ιδέες για το σπίτι

Διαβάστε πως καθαρίζεται ο λεκές από κερί στο χαλί και πάρτε ιδέες για το σπίτι.

Γενικά, ο συγκεκριμένο λεκές αντιμετωπίζεται με παρόμοιο τρόπο όπως ο λεκές από κερί στα ρούχα. Ωστόσο, το κλειδί για την απομάκρυνσή του είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αντιμετώπιση του. Γι’αυτό, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πως καθαρίζεται ο λεκές από κερί στο χαλί. Αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας για να έχετε πάντα ένα καθαρό χαλί.
Ορισμένα χρώματα κεριών, όπως το μπλε και το κόκκινο, αφήνουν λεκέδες, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν από ένα χαλί. Γι’αυτό δράστε αμέσως. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και απαλλάξτε το χαλί σας από αυτό τον λεκέ.
Έτσι θα αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από τον καναπέ.

κεριά αναμμένα
Ορισμένα χρώματα, όπως κόκκινο, αφήνουν λεκέδες που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

#1 Αφήστε το κερί να σκληρύνει: Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία σκλήρυνσης τοποθετώντας μια πλαστική σακούλα με παγάκια πάνω στη λεκιασμένη περιοχή. Να ξέρετε ότι, αν τρίψετε το κερί όταν είναι ζεστό, θα εξαπλωθεί περισσότερο, με αποτέλεσμα να κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.
#2 Απομακρύνετε το πλεονάζον κερί: Ξύστε απαλά με ένα μαχαίρι ή ένα κουταλάκι το πλεονάζον κερί για να απομακρύνετε όσο περισσότερο μπορείτε.
#3 Σιδερώστε τον λεκέ από κερί: Τοποθετείστε πάνω στον λεκέ αρκετά φύλλα χαρτιού κουζίνας. Πιέστε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή με ζεστό σίδερο. Αποφύγετε να τοποθετήσετε το σίδερο απευθείας πάνω στο χαλί γιατί μπορεί να κάψετε τις ίνες του. Φροντίστε να αντικαταστήστε συχνά τα φύλλα του χαρτιού καθώς το κερί που απομακρύνεται από το χαλί θα λερώνει το χαρτί κουζίνας.
#4 Αφήστε την περιοχή να κρυώσει και ελέγξτε: Αφήστε την περιοχή να επανέλθει στην κανονική θερμοκρασία δωματίου και ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν δεν έχει αφαιρεθεί ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

Επιπλέον τρόποι αφαίρεσης του λεκέ από κερί στο χαλί

1. Οινόπνευμα

οινόπνευμα
Όταν στεγνώσει ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί εντελώς από το χαλί.

Αν ο λεκές επιμένει και δεν απομακρύνθηκε με την παραπάνω μέθοδο, συνεχίστε την προσπάθεια χρησιμοποιώντας οινόπνευμα. Τα πράγματα είναι απλά, μουσκέψτε ένα καθαρό, λευκό πανί με οινόπνευμα και ταμπονάρετε τη λεκιασμένη περιοχή μέχρι να μην μεταφέρεται χρώμα του λεκέ στο πανί.
Φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας σε 1 λίτρο νερό, 1/4 κουταλιού του γλυκού ήπιου υγρού απορρυπαντικού πιάτων και καθαρίστε την περιοχή τρίβοντας την απαλά. Στεγνώστε χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, λευκό πανί. Ξεπλύνετε, ψεκάζοντας καθαρό, δροσερό νερό. Σκουπίστε για να αφαιρεθεί η υπερβολική υγρασία. Όταν στεγνώσει ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί τελείως.

2. Οξυζενέ

Οξυζενέ
Αν ο λεκές από κερί στο χαλί δεν αφαιρέθηκε ούτε με το οινόπνευμα ακολουθήστε τη μέθοδο με το οξυζενέ.

Αν ο λεκές δεν βγήκε ούτε με το οινόπνευμα ακολουθήστε τη μέθοδο με το οξυζενέ. Υγράνετε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή του χαλιού με οξυζενέ και αφήστε το για περίπου 1 ώρα. Έπειτα, στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι ο λεκές να μην υπάρχει πια. Δεν χρειάζεται να στεγνώσετε την περιοχή γιατί το φως και ο χρόνος θα μετατρέψουν το οξυζενέ σε νερό. Ωστόσο, καλύψτε την περιοχή με πολλά φύλλα χαρτιού κουζίνας και τοποθετείστε ένα βάρος πάνω της (πχ.μια πλαστική σακούλα με βιβλία). Αφήστε να στεγνώσει καθώς τα χαρτιά κουζίνας θα απορροφούν την υγρασία.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.