Έτσι θα αφαιρέσετε του λεκέδες από μαρκαδόρους – Πανεύκολος τρόπος!

0
787
Μάθετε πως θα καθαρίσετε τους λεκέδες από τους μαρκαδόρους. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Μάθετε πως θα καθαρίσετε τους λεκέδες από τους μαρκαδόρους. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας!

Υπάρχουν μερικοί λεκέδες οι οποίοι χρειάζονται ειδικές μεθόδους για να βγουν, είτε είναι για ρούχα, είτε για χαλιά είτε, ακόμη, και για τοίχους. Ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος είναι ένας από αυτούς, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει πανικό. Μάθετε, λοιπόν, πως θα καθαρίσετε τους λεκέδες από τους μαρκαδόρους. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας ειδικά αν έχετε “άτακτα” παιδιά.

Όσοι από εσάς έχετε “ζωηρά” παιδιά είναι πολύ πιθανό σε κλάσματα δευτερολέπτου να τα χάσετε από τα μάτια σας και να τα βρείτε να δημιουργούν στον τοίχο του σαλονιού με ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Εκείνη την ώρα “παγώνετε” και ανεβάζετε παλμούς. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να βγάλετε το μελάνι από τον τοίχο;

Ιδέες για να οργανώσετε τέλεια το παιδικό δωμάτιο που μένουν δύο παιδιά.

Μάθετε, λοιπόν, ότι η οδοντόκρεμα είναι αυτή που θα σας σώσει και θα σας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση. Καλύψτε τα σημάδια με λίγη οδοντόκρεμα (επιλέξτε μια που να μην περιέχει λειαντικά) και έπειτα τρίψτε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Αφήστε την οδοντόκρεμα να δράσει για 1-2 λεπτά και ξεπλύντε με ένα καθαρό πανί. Αν ο λεκές επιμένει προσπαθήστε για ακόμα μία φορά. Γενικά να θυμάστε πως η οδοντόκρεμα είναι ιδανική για βαμμένους τοίχους, ξύλινες επιφάνειες και πορσελάνες.

Με μόλις δύο υλικά μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο καθαριστικό για το σπίτι.

μαύρος ανεξήτιλος
Μήπως καλύτερα να παίρνατε στο μικρό ζιζάνιο ξυλομπογιές την επόμενη φορά;

Αν, όμως, το παιδάκι σας επεκταθεί μετά τον τοίχο και στα ρούχα του και τα βάψει και αυτά με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τότε εκεί θα πρέπει να δουλέψετε με διαφορετικό τρόπο. Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε το ανεξίτηλο μελάνι από τα ρούχα είναι να ανακατέψετε 3/4 φλ. μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερού. Βάλτε τα ρούχα μέσα σε μία σακούλα και ρίξτε και το διάλυμα. Δέστε τη σακούλα και αφήστε την σε μία άκρη για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, βγάλτε τα ρούχα από τη σακούλα και πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο.

Ένας δεύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τον λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι να βάλετε πάνω του ξίδι ή οινόπνευμα και να τρίψετε το σημείο καλά. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγει. Τέλος, αν δείτε λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο και στο χαλί, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Αφού ρίξετε λευκό ξίδι στον λεκέ, πάρτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το καλά.