Καλάθι αγορών

Πως θα καθαρίσετε σωστά και εύκολα το σαλόνι σας

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός του σαλονιού. Tips και οικονομικές ιδέες ένα καθαρό σαλόνι

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός του σαλονιού. Tips και οικονομικές ιδέες για ένα καθαρό σαλόνι.

Όπως λέει και ο λαός, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είναι ολόκληρη, καθώς το σαλόνι δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Γι’αυτό, διαβάστε παρακάτω ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός του σαλονιού. Σας έχουμε τις πιο εύκολες και οικονομικές ιδέες για να έχετε πάντα ένα καθαρό σαλόνι.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε το σαλόνι σας με λιγότερο κόπο και σε λιγότερο χρόνο.

 1. Ξεσκονίστε το ταβάνι του σαλονιού και τις γωνίες των τοίχων: Καθαρίστε τους τοίχους και πλύνετε τα βρώμικα σημεία. Μην ξεχνάτε τους αεραγωγούς, τα πόμολα, τις πόρτες, και τους διακόπτες.
 2. Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους πίνακες και τις φωτογραφίες που βρίσκονται στους τοίχους του σαλονιού: Φροντίστε να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε πίνακες και φωτογραφίες. Ποτέ μην ψεκάζετε καθαριστικό ή νερό πάνω στο σκελετό. Το υγρό μπορεί να διαρρεύσει πίσω από το γυαλί και να καταστρέψει τις εικόνες. Αντ’ αυτού βρέξτε ελαφρά ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το πλαίσιο και το τζάμι.
 3. Ξεσκονίστε τον ανεμιστήρα οροφής στο σαλόνι: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα περιστρεφόμενο ανεμιστήρα οροφής. Σκεφτείτε ότι τα μεγάλα κομμάτια σκόνης πέφτουν στο κεφάλι των επισκεπτών σας, τι θα έλεγαν εκείνοι γι’αυτό; Γι’αυτό, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία ότι καθαρίζετε το σαλόνι και ξεσκονίστε τόσο τα πτερύγια του ανεμιστήρα όσο και τον ανεμιστήρα.
 4. Καθαρίστε τα παράθυρα: Κατεβάστε κουρτίνες, περσίδες ή όποιο άλλο είδος σκίασης έχετε και καθαρίστε το. Ξεσκονίστε και πλύνετε τα περβάζια των παραθύρων και τις γωνίες. Πλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό των παραθύρων.
 5. Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους καναπέδες και τις καρέκλες: Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε εσοχές σε καναπέδες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε αντικείμενα που σας έλειπαν μέχρι τώρα, κρυμμένα στις εσοχές του καναπέ.

λευκό σαλόνι
Αν συλλογή των βιβλίων σας ξεχειλίζει, ίσως ήρθε η ώρα να δωρίσετε κάποια. Όταν πολλά βιβλία περισσεύουν από τα ράφια δίνεται η εντύπωση ότι το καθιστικό είναι ακατάστατο και βρώμικο.

6. Καθαρίστε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ και της πολυθρόνας και τα διακοσμητικά: Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα καθαριστικά για να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες από την ταπετσαρία του καναπέ ή τις πολυθρόνες.

Ξεσκονίστε όλες τις επιτραπέζιες λάμπες και τα μπιχλιμπίδια: Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα ή ένα ξεσκονόπανο για να καθαρίσετε τα αμπαζούρ, φωτιστικά, καθώς και τυχόν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία.

8. Ξεσκονίστε το ψυχαγωγικό κέντρο: Αποσυνδέστε και ξεσκονίστε όλα τα ηλεκτρονικά. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα καλώδια για ξέφτισμα και φθορά. Φροντίστε να ξεσκονίστε την οθόνη της τηλεόρασης.
9. Καθαρίστε τα χαλιά σας: Αν τα χαλιά είναι πολύ λερωμένα μπορεί να είναι καιρός για να καλέσετε έναν επαγγελματία. Καθαρίστε τα χαλιά σας πολύ εύκολα με τα κατάλληλα απορρυπαντικά. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε μηχανές και να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Ωστόσο αν τα χαλιά είναι ελαφρά λερωμένα, μια ηλεκτρική σκούπα και επιτόπιο καθάρισμα μπορεί να είναι τα μόνα που χρειάζεστε προς το παρόν.

μεγάλος λευκός καναπές
Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με εργαλείο για να καθαρίσετε εσοχές σε καναπέδες.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.