Καλάθι Αγορών

T. 2103003039 Δ -Τ 09:00-17:00  | Τριτη – Πεμπτη 10.00 – 18.00 | Παρασκευή 10.00 – 18.00 *Αντικαταβολή έως 150€

Πως θα καθαρίσετε σωστά και εύκολα το σαλόνι σας

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός του σαλονιού. Tips και οικονομικές ιδέες ένα καθαρό σαλόνι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

– Ζητήστε προσφορά για ανακαίνιση σπιτιού

Μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός του σαλονιού. Tips και οικονομικές ιδέες για ένα καθαρό σαλόνι.

Όπως λέει και ο λαός, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είναι ολόκληρη, καθώς το σαλόνι δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Γι’αυτό, διαβάστε παρακάτω ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός του σαλονιού. Σας έχουμε τις πιο εύκολες και οικονομικές ιδέες για να έχετε πάντα ένα καθαρό σαλόνι.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε το σαλόνι σας με λιγότερο κόπο και σε λιγότερο χρόνο.

 1. Ξεσκονίστε το ταβάνι του σαλονιού και τις γωνίες των τοίχων: Καθαρίστε τους τοίχους και πλύνετε τα βρώμικα σημεία. Μην ξεχνάτε τους αεραγωγούς, τα πόμολα, τις πόρτες, και τους διακόπτες.
 2. Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους πίνακες και τις φωτογραφίες που βρίσκονται στους τοίχους του σαλονιού: Φροντίστε να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε πίνακες και φωτογραφίες. Ποτέ μην ψεκάζετε καθαριστικό ή νερό πάνω στο σκελετό. Το υγρό μπορεί να διαρρεύσει πίσω από το γυαλί και να καταστρέψει τις εικόνες. Αντ’ αυτού βρέξτε ελαφρά ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το πλαίσιο και το τζάμι.
 3. Ξεσκονίστε τον ανεμιστήρα οροφής στο σαλόνι: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα περιστρεφόμενο ανεμιστήρα οροφής. Σκεφτείτε ότι τα μεγάλα κομμάτια σκόνης πέφτουν στο κεφάλι των επισκεπτών σας, τι θα έλεγαν εκείνοι γι’αυτό; Γι’αυτό, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία ότι καθαρίζετε το σαλόνι και ξεσκονίστε τόσο τα πτερύγια του ανεμιστήρα όσο και τον ανεμιστήρα.
 4. Καθαρίστε τα παράθυρα: Κατεβάστε κουρτίνες, περσίδες ή όποιο άλλο είδος σκίασης έχετε και καθαρίστε το. Ξεσκονίστε και πλύνετε τα περβάζια των παραθύρων και τις γωνίες. Πλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό των παραθύρων.
 5. Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους καναπέδες και τις καρέκλες: Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε εσοχές σε καναπέδες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε αντικείμενα που σας έλειπαν μέχρι τώρα, κρυμμένα στις εσοχές του καναπέ.

λευκό σαλόνι
Αν συλλογή των βιβλίων σας ξεχειλίζει, ίσως ήρθε η ώρα να δωρίσετε κάποια. Όταν πολλά βιβλία περισσεύουν από τα ράφια δίνεται η εντύπωση ότι το καθιστικό είναι ακατάστατο και βρώμικο.

6. Καθαρίστε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ και της πολυθρόνας και τα διακοσμητικά: Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα καθαριστικά για να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες από την ταπετσαρία του καναπέ ή τις πολυθρόνες.

Ξεσκονίστε όλες τις επιτραπέζιες λάμπες και τα μπιχλιμπίδια: Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα ή ένα ξεσκονόπανο για να καθαρίσετε τα αμπαζούρ, φωτιστικά, καθώς και τυχόν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία.

8. Ξεσκονίστε το ψυχαγωγικό κέντρο: Αποσυνδέστε και ξεσκονίστε όλα τα ηλεκτρονικά. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα καλώδια για ξέφτισμα και φθορά. Φροντίστε να ξεσκονίστε την οθόνη της τηλεόρασης.
9. Καθαρίστε τα χαλιά σας: Αν τα χαλιά είναι πολύ λερωμένα μπορεί να είναι καιρός για να καλέσετε έναν επαγγελματία. Καθαρίστε τα χαλιά σας πολύ εύκολα με τα κατάλληλα απορρυπαντικά. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε μηχανές και να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Ωστόσο αν τα χαλιά είναι ελαφρά λερωμένα, μια ηλεκτρική σκούπα και επιτόπιο καθάρισμα μπορεί να είναι τα μόνα που χρειάζεστε προς το παρόν.

μεγάλος λευκός καναπές
Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με εργαλείο για να καθαρίσετε εσοχές σε καναπέδες.

epipla kouzinas

Ζητήστε προσφορά ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.