Επιλέγοντας δάπεδα για το σπίτι: Κάντε τη σωστή επιλογή κάθε φορά με τις παρακάτω συμβουλές

σωστή επιλογή δαπέδου για το σπίτι. Διαλέξτε ανάμεσα σε διάφορα στυλ πατωμάτων
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tips για να κάνετε την σωστή επιλογή δαπέδου για το σπίτι. Διαλέξτε ανάμεσα σε διάφορα στυλ πατωμάτων.

Η επιλογή δαπέδων για το σπίτι είναι μια μεγάλη απόφαση. Μεταξύ του κόστους των υλικών, του χρόνου που δαπανάται για την εγκατάσταση και της συνεχιζόμενης ανάγκης συντήρησης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι “απελπισμένοι” για να είναι σίγουροι ότι κάνουν τη σωστή επιλογή.
Εάν βρεθείτε σε μια παρόμοια κατάσταση, είστε στο σωστό μέρος. Παρακάτω είναι θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό δάπεδο για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι. Διαβάστε προσεκτικά τις επιλογές σας και χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας για να κάνετε την τέλεια αγορά.
Μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα υλικά για το πάτωμα της κουζίνας.

κουζίνα

Εξετάστε τη λειτουργία του δωματίου ώστε να καθορίσετε ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο.

#1 Σκεφτείτε τη λειτουργία

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σκεφτείτε που θα χρησιμοποιηθεί το δάπεδο που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, ορισμένα υλικά μπορεί να είναι κατάλληλα για περιοχές με υψηλή κυκλοφορία, ενώ άλλες δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν στο ίδιο επίπεδο φθοράς. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι τύποι είναι βέλτιστοι για την παροχή άνεσης, ενώ άλλοι μπορεί να φαίνεται ότι στερούν σε σύγκριση.
Παρακάτω είναι μια επισκόπηση των βέλτιστων χρήσεων για τους πιο κοινούς τύπους δαπέδων:

 • Βινύλιο: Είναι κατασκευασμένο από πολυμερή συνθετικά και προστιθέμενη χρωστική για το χρώμα. Είναι εύκολο να καθαριστεί και εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό. Είναι η ιδανική επιλογή για χώρους όπως κουζίνες και το μπάνιο.
 • Πλακάκι: Δεδομένου ότι το πλακάκι είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό ή πορσελάνη, είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στο νερό και εύκολο να καθαριστεί. Xρησιμοποιείται σε χώρους όπως κουζίνες κα μπάνια που πρέπει να αντέχουν σε συχνούς καθαρισμούς.
 • Σύνθετο ξύλο: Αυτή η επεξεργασμένη έκδοση του ξύλινου δαπέδου γίνεται με τη συμπίεση αρκετών στρώσεων από κόντρα πλακέ και την τοποθέτηση ενός λεπτού στρώματος σκληρού ξύλου πάνω από την κορυφή. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο υποστρώματος και είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο χωρίς υγρασία.
 • Τάπητας: Συνήθως κατασκευασμένο από πολυεστέρα, νάιλον ή πολυπροπυλένιο. Οι ίνες χαλιών το κάνουν μια φυσική επιλογή όπου η άνεση είναι το κλειδί. Χρησιμοποιείται καλύτερα σε υπνοδωμάτια και χώρους διαβίωσης.

Πληροφορίες και όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ξύλινο δάπεδο.
μπάνιο

#2 Να έχετε υπόψη σας τη συντήρηση

Δεδομένου ότι τα περισσότερα δωμάτια στο σπίτι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν εξίσου καλά από περισσότερα από ένα υλικό για δάπεδο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόση συντήρηση θέλετε να του παρέχετε. Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Με την πάροδο του χρόνου, η σωστή συντήρηση είναι αυτό που εξασφαλίζει ότι αξιοποιείτε στο έπακρο την επένδυσή σας.
Εξετάστε τα ακόλουθα, καθώς κάνετε την απόφασή σας:

 • Βινύλιο: Οι βρωμιές και οι διαρροές επιφανειών καθαρίζονται εύκολα στο βινύλιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σκούπα, σφουγγαρίστρα και ελαφρά σαπουνάδα. Ωστόσο, το βινύλιο είναι δύσκολο να επισκευαστεί όταν έχει υποστεί ζημιά, οπότε κάνετε το καλύτερο για να το κρατήσετε ασφαλές.
  Πλακάκια: Το ίδιο το πλακάκι είναι εύκολο να καθαριστεί με κάποιο σαπουνόνερο, αλλά το κονίαμα είναι μια άλλη ιστορία. Ο στόκος μπορεί εύκολα να προσελκύσει βρωμιά, λεκέδες και ακόμη μούχλα. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να το αντικαταστήσετε κάθε 5-10 χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα της συντήρησης.
 • Σύνθετο ξύλο: Συνήθως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να φροντίσετε ένα επεξεργασμένο ξύλο είναι να σκουπίσετε και να καθαρίσετε την επιφάνεια με μια υγρή σφουγγαρίστρα. Δεδομένου ότι αυτό το ξύλο τείνει εύκολα, θα πρέπει να καθαρίσετε τις διαρροές το συντομότερο δυνατό και να αποφύγετε τα αιχμηρά αντικείμενα (πχ. ψηλά τακούνια.
 • Τάπητας: Οι ίνες χαλιών λερώνονται εύκολα, οπότε πρέπει να καθαρίζονται αμέσως με καθαριστικό που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή. Εκτός από αυτό, η τακτική ηλεκτρική σκούπα πρέπει επίσης να γίνει μέρος του προγράμματός σας.

κουζίνα με ξύλινο δάπεδο

#3 Μην ξεχνάτε τον προϋπολογισμό σας

Πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος του υλικού του δαπέδου σας. Επιλέξτε ένα που ταιριάζει άνετα στον προϋπολογισμό σας. Ενώ κάθε προϊόν είναι διαφορετικό, ακολουθούν ορισμένες τυπικές κλίμακες τιμών:

 • Βινύλιο: Το βινυλίου είναι η πιο προσιτή επιλογή. Συνήθως κυμαίνεται από 2- 4ευρώ ανά τετραγωνικό πόδι και μπορεί να αγοραστεί σε μεγάλα φύλλα. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο υποστρώματος, γεγονός που μειώνει το κόστος εγκατάστασης.
 • Πλακάκια: Τα σχέδια πλακιδίων είναι πιο ακριβά. Μπορούν να κυμανθούν από 12-19ευρώ ανά τετραγωνικό πόδι, ανάλογα με το υλικό και το σχέδιο που θα χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, είναι καλύτερο να αφήσετε έναν επαγγελματία να χειριστεί την εγκατάσταση. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε και το κόστος εργασίας.
 • Σύνθετο ξύλο: Μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση είναι και το σκληρό ξύλο, καθώς οι τιμές τείνουν να κυμαίνονται από 7-11 ευρώ ανά τετραγωνικό πόδι.
 • Τάπητας: Σε 4- 6ευρώ ανά τετραγωνικό πόδι, ο τάπητας είναι μια αρκετά προσιτή επιλογή, παρά το γεγονός ότι απαιτεί συνήθως επαγγελματική εγκατάσταση.

Τρόποι και ιδέες για το πως να σφουγγαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος.

κρεβατοκάμαρα με ξύλινο δάπεδο

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας για να επιλέξετε το δάπεδο που είναι κατάλληλο για εσάς.

Κατηγορίες Προιόντων