Πως θα ξεφορτωθείτε τον λεκέ από μελάνι στο λεπτό

Διαβάστε πως θα φύγει ο λεκές από μελάνι στα ρούχα. Είναι ένας δύσκολος λεκές στα ρούχα,  γι'αυτό μάθετε τις πιο οικονομικές ιδέες

Διαβάστε πως θα φύγει ο λεκές από μελάνι στα ρούχα. Είναι ένας δύσκολος λεκές στα ρούχα, γι’αυτό μάθετε τις πιο οικονομικές ιδέες.

Σίγουρα, είναι ένας δύσκολος λεκές στα ρούχα που δεν λέει να φύγει με τίποτα. Ωστόσο, είναι το μελάνι είναι ένας συνηθισμένος λεκές, ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι. Μπορεί να βγαίνει πολύ δύσκολα, αλλά εμείς σας έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για να απομακρύνετε όλους τους λεκέδες από κάθε είδους μελάνι. Μάθετε, λοιπόν, πως θα φύγει ο λεκές από μελάνι στα ρούχα με τις πιο οικονομικές ιδέες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φεύγει με ένα απλό πλύσιμο στο πλυντήριο ή στο χέρι με κοινά απορρυπαντικά. Αυτό σας αγχώνει περισσότερο, γιατί θέλετε να βγάλετε το μελάνι από την καινούργια μπλούζα σας άμεσα. Μην ανησυχείτε, και ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πως θα τον εξαφανίσετε στη στιγμή. 

λεκές από μελάνι
To μελάνι είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες (ειδικά αν έχετε παιδιά) που δυστυχώς βγαίνουν πολύ δύσκολα.

Υλικά

  • 2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ξύδι
  • 1 μεγάλο μπολ

Διαδικασία

Αρχικά, τοποθετήστε το λερωμένο ρούχο μέσα στο μπολ βάζοντας το σημείο που έχει λερωθεί στο κέντρο, ώστε όταν ρίξετε το μείγμα να καλυφθεί ο λεκές καλά. Ρίξτε το γάλα στο μπολ και φροντίστε να έχει καλύψει τελείως τον λεκέ. Προσθέστε το ξύδι και αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει μέσα στο μπολ για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί βγάλτε το ρούχο από τη λεκάνη και πλύντε το καλά τρίβοντας πολύ καλά την περιοχή του λεκέ ώστε να φύγουν τα υπολείμματα που ενδεχομένως έχουν μείνει. Αν δείτε ότι έχει μείνει ακόμα λίγος λεκές επαναλάβετε τη διαδικασία για μια ακόμα φορά.

Αν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει πριν μπείτε στη διαδικασία να τον βγάλετε τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία.

Θα χρειαστείτε: χαρτί κουζίνας, ένα σφουγγάρι, λίγη λακ, λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Διαδικασία: Πάρτε μερικά κομμάτια χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα πάνω σε μια λεία επιφάνεια. Ακουμπήστε πάνω το λερωμένο ρούχο με τον λεκέ να κοιτάει προς τη μεριά του χαρτιού. Βρέξτε ένα σφουγγάρι με νερό και μουσκέψτε τον λεκέ μέχρι να μην βγαίνει άλλο μελάνι ούτε στο σφουγγάρι ούτε στο χαρτί. Αλλάξτε τα κομμάτια χαρτιού και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει φυσικά. Βάλτε πάλι μερικά κομμάτια χαρτί σε μια λεία επιφάνεια, ακουμπήστε πάνω το ρούχο με τον λεκέ να κοιτάει προς το χαρτί και ψεκάστε με λακ. Έπειτα βάλτε και άλλο χαρτί από πάνω και πιέστε τον λεκέ με το χαρτί. Θα δείτε να βγαίνει και άλλο μελάνι. Τέλος ρίξτε στο σημείο λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου και αφήστε το για περίπου μια ώρα. Μετά βάλτε το κανονικά στο πλυντήριο.

Με αυτό τον τρόπο θα επαναφέρετε το πουλόβερ που μπήκε στο πλυντήριο.

λεκές από μελάνι στο πουκάμισο
Πριν να στεγνώσετε βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει απομακρυνθεί, διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει μόνιμος.

Extra tips!

  • Σε βαμβακερά: Τρίψτε το με λεμόνι ή οινόπνευμα
  • Σε μάλλινα: Τρίψτε το λεκέ με λεμόνι
  • Σε συνθετικά ρούχα: Τρίψτε το με γάλα και αλάτι

Συμβουλή: Πριν να στεγνώσετε βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μελάνι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί, διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει μόνιμος.