Καλάθι αγορών

Έξυπνα tips για να φύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα με οικονομικές ιδέες. Έξυπνα tips

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα με οικονομικές ιδέες. Έξυπνα tips που πετυχαίνουν.

Ο λεκές από αποσμητικό είναι ένας αντιαισθητικός λεκές που εμφανίζεται σαν μια κίτρινη κηλίδα στα λευκά ρούχα ή σαν λευκή στα σκουρόχρωμα. Γι’αυτό σας προτείνουμε μερικές οικονομικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα.
Ο συγκεκριμένος λεκές σχηματίζεται από τη χρησιμοποίηση κάποιου αποσμητικού ή αντιιδρωτικού. Ακόμη μπορεί να σχηματιστεί και από μια αντίδραση μεταξύ του αποσμητικού και του  μαλακτικού που χρησιμοποιείται στο πλύσιμο των ρούχων. Γι’αυτό, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ώστε να αφαιρεθεί με επιτυχία και με λίγο κόπο.
Να ξέρετε ότι αν συνεχίσετε να φοράτε ένα ρούχο, χωρίς να έχετε απομακρύνει τον λεκέ, τότε αυτός θα σκουραίνει και θα εισχωρεί στις ίνες του υφάσματος. Με αποτέλεσμα, να γίνει πολύ πιο δύσκολη η αφαίρεση του. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας έχουμε για να απαλλάξετε τα λευκά ρούχα σας από αυτό τον ενοχλητικό λεκέ.

1. Λεκές από αποσμητικό στα λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα

λεκές από αποσμητικό
Αντιμετωπίστε γρήγορα τον λεκέ από αποσμητικό στα λευκά ρούχα.

Για να αντιμετωπιστεί ο λεκές από αποσμητικό σε ανοιχτόχρωμα ή λευκά ρούχα ίσως χρειαστεί είδη πέραν των συνηθισμένων που βρίσκονται στην κουζίνα ή το μπάνιο.

 1. Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με αδιάλυτο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων. Αφήστε το να διεισδύσει στον λεκέ για 15 έως 30 λεπτά. Το απορρυπαντικό πιάτων βοηθά στη διάσπαση των λιπαρών συστατικών του λεκέ.
 2. Πλύνετε το ρούχο, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας απορρυπαντικό, σε όσο πιο ζεστό νερό επιτρέπει το ύφασμα. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου για να βρείτε τη μέγιστη θερμοκρασία πλυσίματος.
 3. Μετά το πλύσιμο, εξετάστε αν ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, στεγνώστε το ως συνήθως. Αν όχι, μην το στεγνώσετε αλλά συνεχίστε τη διαδικασία απομάκρυνσης του ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Συμβουλή: Αν στεγνώσετε το ρούχο χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο λεκές εντελώς, η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και η αφαίρεση του θα είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Α. Χρησιμοποιήστε αμμωνία

 1. Φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας σε μια λεκάνη, 1 λίτρο ζεστό νερό με μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό πλυντηρίου πιάτων και ένα κουτάλι της σούπας αμμωνία.
 2. Βουτήξτε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου στο διάλυμα και τρίψτε απαλά.
 3. Αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε καλά με άφθονο ζεστό νερό.

Β. Χρησιμοποιήστε ασπιρίνη

 1. Σπάστε 2 ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη σε 1/2 φλιντζάνι ζεστό νερό.
 2. Βουτήξτε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου στο διάλυμα και αφήστε να παραμείνει για 3-4 ώρες.
 3. Πριν πλύνετε το ρούχο κανονικά, τρίψτε καλά τη λεκιασμένη περιοχή με απορρυπαντικό.

Παρατήρηση: Αν ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα εξακολουθεί να είναι εκεί, πλύνετε τα χρησιμοποιώντας χλωρίνη για λευκά υφάσματα. Ωστόσο, μην βουτήξετε στη χλωρίνη μόνο τη λεκιασμένη περιοχή γιατί μπορεί το ρούχο να αποχρωματιστεί κατά τμήματα.
Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αγγίζει με τίποτα η ηλεκτρική σκούπα.

2. Λεκές από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα

πριν και μετά ο λεκές από αποσμητικό σε μαύρο ρούχο
Ο λεκές από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στα λευκά.

Ο λεκές από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο από ότι στα λευκά. Θα δείτε ότι, με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται άσπρα σημάδια στο περίγραμμα που λεκέ. Γι’αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα απομακρύνετε.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

 1. Τοποθετήστε μια καθαρή, λευκή πετσέτα στο νιπτήρα. Η πετσέτα θα βοηθήσει στο να κρατηθούν τα υλικά καθαρισμού πάνω στον λεκέ και να μην διασκορπιστούν σε όλο το ρούχο.
 2. Τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή πάνω στην πετσέτα και τεντώστε ώστε να είναι επίπεδη.
 3. Ρίξτε μαγειρική σόδα επάνω στον λεκέ, ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα. Τρίψτε απαλά με τα δάχτυλα σας τον λεκέ.
 4. Ραντίστε, αργά, ξύδι επάνω στη μαγειρική σόδα.
 5. Ξεπλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με κρύο, τρεχούμενο νερό και πλύντε το ρούχο.

Συμβουλή: Πριν αφήσετε να στεγνώσει, εξετάστε αν ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα έχει καθαρίσει εντελώς. Αν όχι, ρίξτε αδιάλυτο ξύδι επάνω στον λεκέ και πλύνετε ξανά.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.