Έξυπνα tips για να φύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα

0
383
Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα με οικονομικές ιδέες. Έξυπνα tips

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα με οικονομικές ιδέες. Έξυπνα tips που πετυχαίνουν.

Ο λεκές από αποσμητικό είναι ένας αντιαισθητικός λεκές που εμφανίζεται σαν μια κίτρινη κηλίδα στα λευκά ρούχα ή σαν λευκή στα σκουρόχρωμα. Γι’αυτό σας προτείνουμε μερικές οικονομικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα.

Ο συγκεκριμένος λεκές σχηματίζεται από τη χρησιμοποίηση κάποιου αποσμητικού ή αντιιδρωτικού. Ακόμη μπορεί να σχηματιστεί και από μια αντίδραση μεταξύ του αποσμητικού και του  μαλακτικού που χρησιμοποιείται στο πλύσιμο των ρούχων. Γι’αυτό, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ώστε να αφαιρεθεί με επιτυχία και με λίγο κόπο.

Να ξέρετε ότι αν συνεχίσετε να φοράτε ένα ρούχο, χωρίς να έχετε απομακρύνει τον λεκέ, τότε αυτός θα σκουραίνει και θα εισχωρεί στις ίνες του υφάσματος. Με αποτέλεσμα, να γίνει πολύ πιο δύσκολη η αφαίρεση του. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας έχουμε για να απαλλάξετε τα λευκά ρούχα σας από αυτό τον ενοχλητικό λεκέ.

1. Λεκές από αποσμητικό στα λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα

λεκές από αποσμητικό
Αντιμετωπίστε γρήγορα τον λεκέ από αποσμητικό στα λευκά ρούχα.

Για να αντιμετωπιστεί ο λεκές από αποσμητικό σε ανοιχτόχρωμα ή λευκά ρούχα ίσως χρειαστεί είδη πέραν των συνηθισμένων που βρίσκονται στην κουζίνα ή το μπάνιο.

 1. Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με αδιάλυτο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων. Αφήστε το να διεισδύσει στον λεκέ για 15 έως 30 λεπτά. Το απορρυπαντικό πιάτων βοηθά στη διάσπαση των λιπαρών συστατικών του λεκέ.
 2. Πλύνετε το ρούχο, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας απορρυπαντικό, σε όσο πιο ζεστό νερό επιτρέπει το ύφασμα. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου για να βρείτε τη μέγιστη θερμοκρασία πλυσίματος.
 3. Μετά το πλύσιμο, εξετάστε αν ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, στεγνώστε το ως συνήθως. Αν όχι, μην το στεγνώσετε αλλά συνεχίστε τη διαδικασία απομάκρυνσης του ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Συμβουλή: Αν στεγνώσετε το ρούχο χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο λεκές εντελώς, η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και η αφαίρεση του θα είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Α. Χρησιμοποιήστε αμμωνία

 1. Φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας σε μια λεκάνη, 1 λίτρο ζεστό νερό με μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό πλυντηρίου πιάτων και ένα κουτάλι της σούπας αμμωνία.
 2. Βουτήξτε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου στο διάλυμα και τρίψτε απαλά.
 3. Αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε καλά με άφθονο ζεστό νερό.

Β. Χρησιμοποιήστε ασπιρίνη

 1. Σπάστε 2 ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη σε 1/2 φλιντζάνι ζεστό νερό.
 2. Βουτήξτε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου στο διάλυμα και αφήστε να παραμείνει για 3-4 ώρες.
 3. Πριν πλύνετε το ρούχο κανονικά, τρίψτε καλά τη λεκιασμένη περιοχή με απορρυπαντικό.

Παρατήρηση: Αν ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα εξακολουθεί να είναι εκεί, πλύνετε τα χρησιμοποιώντας χλωρίνη για λευκά υφάσματα. Ωστόσο, μην βουτήξετε στη χλωρίνη μόνο τη λεκιασμένη περιοχή γιατί μπορεί το ρούχο να αποχρωματιστεί κατά τμήματα.

Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αγγίζει με τίποτα η ηλεκτρική σκούπα.

2. Λεκές από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα

πριν και μετά ο λεκές από αποσμητικό σε μαύρο ρούχο
Ο λεκές από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στα λευκά.

Ο λεκές από αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο από ότι στα λευκά. Θα δείτε ότι, με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται άσπρα σημάδια στο περίγραμμα που λεκέ. Γι’αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα απομακρύνετε.

 1. Τοποθετήστε μια καθαρή, λευκή πετσέτα στο νιπτήρα. Η πετσέτα θα βοηθήσει στο να κρατηθούν τα υλικά καθαρισμού πάνω στον λεκέ και να μην διασκορπιστούν σε όλο το ρούχο.
 2. Τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή πάνω στην πετσέτα και τεντώστε ώστε να είναι επίπεδη.
 3. Ρίξτε μαγειρική σόδα επάνω στον λεκέ, ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα. Τρίψτε απαλά με τα δάχτυλα σας τον λεκέ.
 4. Ραντίστε, αργά, ξύδι επάνω στη μαγειρική σόδα.
 5. Ξεπλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με κρύο, τρεχούμενο νερό και πλύντε το ρούχο.

Συμβουλή: Πριν αφήσετε να στεγνώσει, εξετάστε αν ο λεκές από αποσμητικό στα ρούχα έχει καθαρίσει εντελώς. Αν όχι, ρίξτε αδιάλυτο ξύδι επάνω στον λεκέ και πλύνετε ξανά.