Οι νέες τάσεις στα χαλιά για το 2018

0
158
Διακόσμηση σπιτιού: Οι νέες τάσεις για τα χαλιά για το 2018

Διακόσμηση σπιτιού: Οι νέες τάσεις για τα χαλιά για το 2018.

Με την έναρξη της νέας χρόνια σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ασχοληθούμε με ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της διακόσμησης του σπιτιού: τα χαλιά. Μπορεί ο χειμώνας να έχει αργήσει να κάνει την εμφάνισή του, ωστόσο οι μέρες που τα κρύα θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση δεν αργούν. Οπότε, θα χρειαστεί να στρώσετε χαλιά για να ζεσταθείτε. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω με τις νέες τάσεις για τα χαλιά για το 2018.

Μια ματιά στο αγαπημένο μας διακοσμητικό αξεσουάρ: Τα χαλιά.

Τα χαλιά μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν το επίκεντρο μιας διακοσμητικής σύνθεσης. Είναι χρωματιστά, ελκυστικά και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τον σχεδιασμό, την σύνθεση και την υφή τους. Ωστόσο, οι νέες τάσεις πάνε ένα βήμα…παρακάτω. Το 2018 θα συναντήσουμε χαλιά με σχέδια και χρώματα ασύμμετρα.

χαλί

Παρόλο που τα χαλιά είναι εμπορικά προϊόντα, δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι μια όμορφη χειροποίητη δημιουργία. Όταν η δημιουργία αυτή αντιμετωπίζεται με φροντίδα και φαντασία, τότε μπορεί να αποτελέσει ένα έργο τέχνης. Τα χαλιά που μοιάζουν με έργα τέχνης είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Οι χειροποίητες αυτές δημιουργίες συχνά μένουν κοντά σε ύφος των παραδοσιακών χαλιών από την Περσία, το Ιράν, το Θιβέτ, την Ινδία και το Μαρόκο.

Μπορεί τα χαλιά να είναι περισσότερο εμπορικά προϊόντα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι μια όμορφη χειροποίητη δημιουργία. Ειδικά, αν αυτή η δημιουργία είναι με φροντίδα και φαντασία. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει ένα έργο τέχνης. Γενικά, τα χαλιά που μοιάζουν με έργα τέχνης είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2018.

Οι εσωτερικές τάσεις στα χρώματα που θα είναι παντού το 2018.

Τα μοτίβα και τα χρώματα που είναι εμπνευσμένα από τη φύση είναι μια άλλη μεγάλη τάση της σεζόν. Μάλιστα, πολλές συλλογές εμπνέονται από τις χιονισμένες βουνοκορφές, την αίσθηση και το χρώμα του πάγου. Γι’αυτό θα δούμε πολλά χαλιά από δέρμα και γούνα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τα διάφορα τοπία που συναντάει κανείς στο φυσικό περιβάλλον.

χαλί

Τέλος, το μίνιμαλ παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και φέτος. Αυτό το στυλ ταιριάζει σε όλα τα μοντέρνα σπίτια καθώς δίνει μια αίσθηση τάξης και κομψότητας. Ένα άκρως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το παρακάτω χαλί σε αποχρώσεις του γκρι και μοτίβο «ψαροκόκκαλο».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μίνιμαλ διακόσμηση: Τα πλεονεκτήματα.

μίνιμαλ χαλί