Καλάθι αγορών

Ταπετσαρία Vs Χρώμα: Τα υπέρ και τα κατά

Χρώμα Vs Ταπετσαρία. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: Χρώμα Vs ταπετσαρία. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν το πλεονέκτημα όταν αλλάζουν να μεταμορφώνουν τον χώρο με τη βοήθεια χρωμάτων ή ταπετσαρίας. Ένα δραματικό δωμάτιο μπορεί να γίνει αμέσως φωτεινό και ευάερο με την εφαρμογή ενός ανοιχτόχρωμου χρώματος βαφής. Ενώ ένα δωμάτιο που μοιάζει πολύ μεγάλο μπορεί να γίνει πιο άνετο με μια σκούρα ταπετσαρία με μοτίβο. Γι’αυτό σας έχουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για το Χρώμα και την ταπετσαρία.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την χρήση χρώματος ή  ταπετσαρίας. Κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ευκολία εφαρμογής, το κόστος και η ευελιξία του χώρου. Όποια και αν επιλέξετε για τους τοίχους θα επωφεληθούν από την προσθήκη χρωμάτων ή ταπετσαρίας.
Οι ταπετσαρίες επέστρεψαν! Αυτές είναι οι τάσεις ταπετσαριών για το 2017.

καθιστικό
Υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την χρήση χρώματος ή  ταπετσαρίας.

1. Προετοιμασία

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία ενός τοίχου όταν αποφασίσετε να τον βάψετε ή να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία. Αν ξεκινάτε από ένα γυμνό τοίχο, μπορείτε να παραλείψετε αυτή την συμβουλή, αν έχετε ήδη φινίρισμα στον τοίχο διαβάστε παρακάτω:

 • Ταπετσαρία: Η αφαίρεση της υπάρχουσας ταπετσαρίας μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία που απαιτεί την υπομονή και τα σωστά εργαλεία για να είναι αποτελεσματική. Η απογύμνωση της ταπετσαρίας μπορεί να γίνει με χημικά ή εργαλεία απογύμνωσης, αλλά να ξέρετε ότι ενδέχεται να προκληθεί ζημιά στον τοίχο. Συμβουλευτείτε ένα κατάστημα με τέτοια ήδη για περαιτέρω οδηγίες.
 • Χρώμα: Εάν βάφετε πάνω σε ένα κατεστραμμένο τοίχο, προετοιμάστε τις ατέλειες και αφήστε το 24 ώρες για να στεγνώσει. Η εφαρμογή ασταριού προκειμένου να βάψετε με πιο σκούρο χρώμα θα κάνει την προετοιμασία του βαψίματος πιο εύκολη. Το βάψιμο απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο προετοιμασίας από την ταπετσαρία.

Ταπετσαρία-Χρώμα: 0-1
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το βάψιμο μικρών δωματίων σε σκούρα χρώματα.

ταπετσαρία
Και τα χρώματα και οι ταπετσαρίες κυκλοφορούν σε αμέτρητες ποικιλίες και χρώματα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

2. Επιλογή και ανθεκτικότητα

Και τα χρώματα και οι ταπετσαρίες κυκλοφορούν σε αμέτρητες ποικιλίες και χρώματα. Τα χρώματα έρχονται σε διάφορα γυαλιστικά, ενώ η ταπετσαρία έρχονται σε επιφάνειες από χαρτί ή βινύλιο για ανθεκτικότητα και τελειότητα. Κάντε, λοιπόν, μια επιλογή ανάλογα με τον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας.

 • Ταπετσαρία: Πολύ ανθεκτικό γι’αυτό και είναι η ιδανική επιλογή για τα παιδικά δωμάτια και τις περιοχές υψηλής κυκλοφορίας (πχ. σαλόνι). Ωστόσο, το κακό είναι ότι η ταπετσαρία εφαρμόζεται με κόλλα. Στα μπάνια και τις κουζίνες όπου υπάρχει υγρασία η ταπετσαρία μπορεί να αποκολληθεί από τον τοίχο.
 • Χρώμα: Ανάλογα με το γυαλιστερό / τελειωτικό χρώμα είναι μια καλή επιλογή για περιοχές που πρέπει να έχουν μια φθηνή και εύκολη εφαρμογή. Τα ημι-γυαλιστερά χρώματα με υψηλή γυαλάδα είναι ανθεκτικά και συνήθως προορίζονται για διακοσμητικά, εξωτερικές πόρτες κλπ. Ωστόσο, όταν οι τοίχοι έχουν υποστεί ζημιά και να φθαρεί με αποτέλεσμα να θέλει οπωσδήποτε επισκευή.

Ταπετσαρία-Χρώμα: 1-1

λευκή καρέκλα
Τόσο η ταπετσαρία όσο και το χρώμα μπορεί να κυμαίνονται από χαμηλές μέχρι και υψηλές τιμές.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

3. Έξοδα

Τόσο η ταπετσαρία όσο και το χρώμα μπορεί να κυμαίνονται από χαμηλές μέχρι και υψηλές τιμές. Η ταπετσαρία είναι κατά μέσο όρο ακριβότερη για την αγορά των ρολών και την εγκατάσταση. Το βάψιμο κατά μέσο όρο είναι μία φθηνή λύση και απαιτεί πολύ λίγες προμήθειες. Αφού, ακόμα και ένας ερασιτέχνης μπορεί να το εφαρμόσει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να είναι ανέξοδη η ταπετσαρία αν κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση. Αυτό φυσικά προϋποθέτει το γεγονός να έχετε τις κατάλληλες γνώσεις. Ομοίως με το χρώμα, τα τελειώματα και η βαφή με υφή μπορεί να είναι μία ακριβή ιδέα, ειδικά αν πρέπει να εφαρμοστεί επαγγελματικά.

 • Ένας συνδυασμός και των δύο: Πολλοί άνθρωποι θέλουν την ευελιξία της προσθήκης μιας υφής στον τοίχο τους με προσαρμόσιμα χρώματα βαφής. Μία ταπετσαρία με βαφή είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί σε ρολά ή συγκολλημένα τετράγωνα. Αφού εφαρμοστεί η ταπετσαρία, μπορεί να αφεθεί γυμνή ή να βαφτεί. Αυτό το προϊόν είναι το καλύτερο και των δύο επιλογών.

Ταπετσαρία-Χρώμα: Χ

λευκός και γαλάζιος τοίχος
Η τελική επιλογή και το τι σας αρέσει είναι εντελώς υποκειμενικό.

Ποιος κερδίζει;

Η τελική επιλογή και το τι σας αρέσει είναι εντελώς υποκειμενικό. Συνεπώς δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Αν μπορούμε να προτείνουμε μια λύση αυτή είναι ο συνδυασμός τους. Βάλτε χρώμα στο σπίτι και επιλέξτε ποια σημεία θα ντύσετε με ταπετσαρία. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβάσετε ακόμα περισσότερο την αισθητική του. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και μια πιο ακριβή ταπετσαρία δεν θα σας κοστίσει πολύ σε μικρή ποσότητα.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.