Ταπετσαρία Vs Χρώμα: Τα υπέρ και τα κατά

Χρώμα Vs Ταπετσαρία. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: Χρώμα Vs ταπετσαρία. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν το πλεονέκτημα όταν αλλάζουν να μεταμορφώνουν τον χώρο με τη βοήθεια χρωμάτων ή ταπετσαρίας. Ένα δραματικό δωμάτιο μπορεί να γίνει αμέσως φωτεινό και ευάερο με την εφαρμογή ενός ανοιχτόχρωμου χρώματος βαφής. Ενώ ένα δωμάτιο που μοιάζει πολύ μεγάλο μπορεί να γίνει πιο άνετο με μια σκούρα ταπετσαρία με μοτίβο. Γι’αυτό σας έχουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για το Χρώμα και την ταπετσαρία.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την χρήση χρώματος ή  ταπετσαρίας. Κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ευκολία εφαρμογής, το κόστος και η ευελιξία του χώρου. Όποια και αν επιλέξετε για τους τοίχους θα επωφεληθούν από την προσθήκη χρωμάτων ή ταπετσαρίας.

Οι ταπετσαρίες επέστρεψαν! Αυτές είναι οι τάσεις ταπετσαριών για το 2017.

καθιστικό
Υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την χρήση χρώματος ή  ταπετσαρίας.

1. Προετοιμασία

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία ενός τοίχου όταν αποφασίσετε να τον βάψετε ή να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία. Αν ξεκινάτε από ένα γυμνό τοίχο, μπορείτε να παραλείψετε αυτή την συμβουλή, αν έχετε ήδη φινίρισμα στον τοίχο διαβάστε παρακάτω:

  • Ταπετσαρία: Η αφαίρεση της υπάρχουσας ταπετσαρίας μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία που απαιτεί την υπομονή και τα σωστά εργαλεία για να είναι αποτελεσματική. Η απογύμνωση της ταπετσαρίας μπορεί να γίνει με χημικά ή εργαλεία απογύμνωσης, αλλά να ξέρετε ότι ενδέχεται να προκληθεί ζημιά στον τοίχο. Συμβουλευτείτε ένα κατάστημα με τέτοια ήδη για περαιτέρω οδηγίες.
  • Χρώμα: Εάν βάφετε πάνω σε ένα κατεστραμμένο τοίχο, προετοιμάστε τις ατέλειες και αφήστε το 24 ώρες για να στεγνώσει. Η εφαρμογή ασταριού προκειμένου να βάψετε με πιο σκούρο χρώμα θα κάνει την προετοιμασία του βαψίματος πιο εύκολη. Το βάψιμο απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο προετοιμασίας από την ταπετσαρία.

Ταπετσαρία-Χρώμα: 0-1

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το βάψιμο μικρών δωματίων σε σκούρα χρώματα.

ταπετσαρία
Και τα χρώματα και οι ταπετσαρίες κυκλοφορούν σε αμέτρητες ποικιλίες και χρώματα.

2. Επιλογή και ανθεκτικότητα

Και τα χρώματα και οι ταπετσαρίες κυκλοφορούν σε αμέτρητες ποικιλίες και χρώματα. Τα χρώματα έρχονται σε διάφορα γυαλιστικά, ενώ η ταπετσαρία έρχονται σε επιφάνειες από χαρτί ή βινύλιο για ανθεκτικότητα και τελειότητα. Κάντε, λοιπόν, μια επιλογή ανάλογα με τον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας.

  • Ταπετσαρία: Πολύ ανθεκτικό γι’αυτό και είναι η ιδανική επιλογή για τα παιδικά δωμάτια και τις περιοχές υψηλής κυκλοφορίας (πχ. σαλόνι). Ωστόσο, το κακό είναι ότι η ταπετσαρία εφαρμόζεται με κόλλα. Στα μπάνια και τις κουζίνες όπου υπάρχει υγρασία η ταπετσαρία μπορεί να αποκολληθεί από τον τοίχο.
  • Χρώμα: Ανάλογα με το γυαλιστερό / τελειωτικό χρώμα είναι μια καλή επιλογή για περιοχές που πρέπει να έχουν μια φθηνή και εύκολη εφαρμογή. Τα ημι-γυαλιστερά χρώματα με υψηλή γυαλάδα είναι ανθεκτικά και συνήθως προορίζονται για διακοσμητικά, εξωτερικές πόρτες κλπ. Ωστόσο, όταν οι τοίχοι έχουν υποστεί ζημιά και να φθαρεί με αποτέλεσμα να θέλει οπωσδήποτε επισκευή.

Ταπετσαρία-Χρώμα: 1-1

λευκή καρέκλα
Τόσο η ταπετσαρία όσο και το χρώμα μπορεί να κυμαίνονται από χαμηλές μέχρι και υψηλές τιμές.

3. Έξοδα

Τόσο η ταπετσαρία όσο και το χρώμα μπορεί να κυμαίνονται από χαμηλές μέχρι και υψηλές τιμές. Η ταπετσαρία είναι κατά μέσο όρο ακριβότερη για την αγορά των ρολών και την εγκατάσταση. Το βάψιμο κατά μέσο όρο είναι μία φθηνή λύση και απαιτεί πολύ λίγες προμήθειες. Αφού, ακόμα και ένας ερασιτέχνης μπορεί να το εφαρμόσει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να είναι ανέξοδη η ταπετσαρία αν κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση. Αυτό φυσικά προϋποθέτει το γεγονός να έχετε τις κατάλληλες γνώσεις. Ομοίως με το χρώμα, τα τελειώματα και η βαφή με υφή μπορεί να είναι μία ακριβή ιδέα, ειδικά αν πρέπει να εφαρμοστεί επαγγελματικά.

  • Ένας συνδυασμός και των δύο: Πολλοί άνθρωποι θέλουν την ευελιξία της προσθήκης μιας υφής στον τοίχο τους με προσαρμόσιμα χρώματα βαφής. Μία ταπετσαρία με βαφή είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί σε ρολά ή συγκολλημένα τετράγωνα. Αφού εφαρμοστεί η ταπετσαρία, μπορεί να αφεθεί γυμνή ή να βαφτεί. Αυτό το προϊόν είναι το καλύτερο και των δύο επιλογών.

Ταπετσαρία-Χρώμα: Χ

λευκός και γαλάζιος τοίχος
Η τελική επιλογή και το τι σας αρέσει είναι εντελώς υποκειμενικό.

Ποιος κερδίζει;

Η τελική επιλογή και το τι σας αρέσει είναι εντελώς υποκειμενικό. Συνεπώς δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Αν μπορούμε να προτείνουμε μια λύση αυτή είναι ο συνδυασμός τους. Βάλτε χρώμα στο σπίτι και επιλέξτε ποια σημεία θα ντύσετε με ταπετσαρία. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβάσετε ακόμα περισσότερο την αισθητική του. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και μια πιο ακριβή ταπετσαρία δεν θα σας κοστίσει πολύ σε μικρή ποσότητα.

Θέλετε να διακοσμήσετε ή να ανακαινίσετε;