Καλάθι αγορών

Ενδοδαπέδια Θέρμανση: Ιδανική επιλογή ή όχι;

Ενδοδαπέδια θέρμανση στις ανακαινίσεις σπιτιών

Ενδοδαπέδια θέρμανση στις ανακαινίσεις σπιτιών: Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα, Είδη και Λειτουργία.

Σε σύγχρονες κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους (πχ. γυμναστήρια, εργοστάσια, εκθέσεις κλπ.) είτε πρόκειται για ανακαινίσεις σπιτιών είτε για προϊόντα νέας κατασκευής, προτιμάται ιδιαίτερα η “Ενδοδαπέδια θέρμανση”. Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης ή δροσισμού το οποίο προέρχεται από το εσωτερικό του δαπέδου.

Υπάρχουν δύο είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

 1. Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση: Όλο το δάπεδο ενός χώρου είναι διαστρωμένο με ηλεκτρικές καλωδιώσεις (ηλεκτρικές αντιστάσεις). Αυτές οι καλωδιώσεις τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο. Το σύστημα αυτό δεν παρέχει τη δυνατότητα δροσισμού.
 2. Υδραυλική Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Δροσισμός: Σε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου υπάρχουν ειδικοί σωλήνες στους οποίους διοχετεύεται ζεστό νερό. Είτε για να επιτύχουμε τη θέρμανση ενός χώρου, είτε κρύο νερό εάν πρόκειται για το δροσισμό του. Σε ένα υδραυλικό ενδοδαπέδιο σύστημα υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς την πηγή που θα παράγει το νερό τροφοδοσίας του. Μερικές από αυτές είναι: οι λέβητες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), οι αντλίες θερμότητας, η γεωθερμία, η ηλιακή ενέργεια, ηλεκτρικοί λέβητες, λέβητες ξύλου είτε pellet κ.α.

Λειτουργία ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Τοποθετούνται ειδικά διαμορφωμένες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές πλάκες πάνω στο μπετόν του δαπέδου, σε όλη του την επιφάνεια. Ένας συνεχόμενος σωλήνας δικτυωμένου πολυαιθυλενίου υψηλής αντοχής τοποθετείται στέρεα σε όλη την επιφάνεια των πλακών. Το σύστημα πλακών / σωλήνα καλύπτεται με ειδικό θερμομπετόν. Στη συνέχεια, πάνω στο θερμομπετόν τοποθετείται το δάπεδο της αρέσκειας σας (πχ. ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο, γρανίτης, κλπ.).
Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Οι σωλήνες κατανέμουν τη θερμότητα εκεί που χρειάζεται. Σε έναν καλά μονωμένο χώρο το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης αποδίδει άριστα με νερό θερμοκρασίας περίπου 30oC. Ακόμα, και σε παλαιές κατοικίες που πραγματοποιείται μια ανακαίνιση σπιτιού, η θερμοκρασία λειτουργίας ενός συστήματος ενδοδαπέδιας δύσκολα θα ξεπεράσει τους 45° C.
Ενδοδαπέδια Θερμανση

Πλεονεκτήματα

 • Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι κατά 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση.
 • Αυξημένη διάρκεια ζωής λέβητα-καυστήρα ή αντλία θερμότητας λόγω μειωμένης λειτουργίας.
 • Εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή ενέργεια) και των νέων τεχνολογιών (αντλίες θερμότητας) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%.
 • Ιδανική επιλογή για σπίτια με μοντέρνα και ελεύθερη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση (open plan χώρους χωρίς τοίχους, εσωτερικά αίθρια με μεγάλα ύψη, καθιστικά με μεγάλα ανοίγματα κτλ).
 • Η υγρασία του χώρου διατηρείται σε κανονικά και σταθερά επίπεδα. Οι συνθήκες διαμονής είναι ιδανικές για πάσχοντες από άσθμα ή αλλεργίες.
 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή του τελικού δαπέδου. Η ενδοδαπέδια μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε υλικό: πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο (κολλητό ή καρφωτό), πλαστικό δάπεδο, πατητή τσιμεντοκονία κλπ.
 • Μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα σε πισίνες στο εσωτερικό κτιρίων, σε ράμπες, σε θερμοκήπια, σε εκκλησίες κλπ.
 • Είναι εύκολη στη ρύθμιση και στο χειρισμό.

Μειονεκτήματα

 • Επειδή θερμαίνει δομικά στοιχεία παρουσιάζει αδράνεια σε γρήγορες κλιματικές εναλλαγές. Γι’ αυτό δεν είναι κατάλληλη για ανακαινίσεις σε εξοχικές κατοικίες.
 • Τα χαλιά δεν μπορούν να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του χώρου.
 • Όταν χρησιμοποιείται για την ψύξη του χώρου, επιτυγχάνεται μερικός μόνο δροσισμός του κτιρίου.
 • Η ενδοδαπέδια συγκριτικά με το καλοριφέρ καθυστερεί αρχικά να αποδώσει απευθείας τη θερμότητα στο χώρο.
 • Η κατασκευή ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι κατά κανόνα ακριβότερη από την κατασκευή ενός συστήματος με παραδοσιακά θερμαντικά σώματα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.