Καλάθι αγορών

Η θεωρία των χρωμάτων – Πως λειτουργούν τα χρώματα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού

χρώματα για ένα σωστό βάψιμο σπιτιού. Ιδέες για το σπίτι με χρωματικούς συνδυασμούς

Τα πάντα για τα χρώματα για ένα σωστό βάψιμο σπιτιού. Ιδέες για το σπίτι με χρωματικούς συνδυασμούς.

Όπως όλοι γνωρίζετε το χρώμα είναι το πιο σημαντικό μέρος της εσωτερικής διακόσμησης. Καθώς, ότι βλέπετε είναι χρώμα γι’αυτό πρέπει να είστε σε θέση να επιλέξετε εκείνα που ενισχύουν το στυλ ενός χώρου. Παράλληλα, θα πρέπει να καταφέρνουν να ισορροπούν τα διάφορα στοιχεία που υπάρχουν μέσα σε αυτόν. Γ’αυτό σας ετοιμάσαμε έναν μίνι οδηγό για τα χρώματα προκειμένου να πάρετε την σωστή απόφαση για το επόμενο βάψιμο σπιτιού.
Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που έχουν ένα φυσικό ταλέντο με το χρώμα που όταν το απελευθερώνουν μπορεί και κολλάει σχεδόν παντού και καταφέρνουν να δημιουργούν υπέροχους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, αν τους ζητήσετε τη θεωρία πίσω από τις επιλογές τους δεν μπορούν να το εξηγήσουν, απλά τους έρχεται.
Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιού.

Βασικά χρώματα

βασικά χρώματα
1.κόκκινο 2.κίτρινο 3.μπλε
Στην παραδοσιακή θεωρία του χρώματος, αυτά είναι τα τρία αρχικά χρώματα. Αυτά δεν αποτελούν ανάμιξη κανενός άλλου χρώματος. Γι’αυτό και όλες οι άλλες αποχρώσεις που υπάρχουν προέρχονται από αυτά τα συγκεκριμένα χρώματα.

Δευτερεύοντα χρώματα

χρώματα
1.πράσινο 2.πορτοκαλί 3.μοβ
Αυτά τα χρώματα σχηματίζονται από την ανάμειξη των τριών βασικών χρωμάτων.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Τριτοβάθμια χρώματα

κίτρινο  πορτοκαλί    
κίτρινο  πράσινο 
κόκκινο  πορτοκαλί    
κόκκινο  μοβ  
μπλε  μοβ     
μπλε   πράσινο      
Αυτά είναι τα χρώματα που σχηματίζονται από την ανάμειξη ενός πρωτογενούς και ενός δευτερογενούς χρώματος. Γι ‘αυτό οι ορισμοί δίνονται με δυο λέξεις είναι, όπως το μπλε – πράσινο, κόκκινο – βιολετί, και κίτρινο – πορτοκαλί.

Επιλογή των χρωμάτων

Τα διαφορετικά χρώματα είναι για διαφορετικές προτιμήσεις. Το χρώμα είναι από μόνο του ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη ζωή του καθενός. Καθώς εξακολουθεί να γοητεύει μικρούς και μεγάλους.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#1 Μπλε

μπλε δωμάτιο
Το μπλε χαλαρώνει, αναζωογονεί, δροσίζει και εξωτερικεύει γαλήνια συναισθήματα. Είναι ανοιχτό και φιλόξενο, και αν συνδυαστεί με το κίτρινο, δημιουργεί την τέλεια ψευδαίσθηση της παραλίας.

Το μπλε είναι ένα χαλαρωτικό χρώμα και βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση. Ηρεμεί την ατμόσφαιρα και δημιουργεί ένα κλίμα γαλήνης και χαλάρωσης. Αυτό το χρώμα το συναντάμε συνήθως στο υπνοδωμάτιο, για όλους τους παραπάνω λόγους. Επιπλέον, βελτιώνει την παραγωγικότητα γι’αυτό και αποτελεί την ιδανική επιλογή για παιδικά δωμάτια.
Στην περίπτωση που στο σπίτι σας έχετε συχνούς καβγάδες σας συνιστούμε να βάψετε το σαλόνι σας μπλε. Δεν φαντάζεστε πόσο θα αλλάξει την κατάσταση. Ωστόσο, φαίνεται να λειτουργεί καλά τόσο σε κουζίνες όσο και τραπεζαρίες. Όταν το μπλε χρησιμοποιείται σε σχέση με τα τρόφιμα, μπορεί να έχετε ως αποτέλεσμα την καταστολή της όρεξης. Ιδανική λύση για όσους θέλουν να χάσουν  βάρος. Είναι ένα καθαρό χρώμα που επίσης παραπέμπει στο νερό, γι αυτό λειτουργεί πολύ καλά στα μπάνια και χώρους υγιεινής.
Πανέμορφα δωμάτια σε μπλε αποχρώσεις.

#2 Κόκκινο

κόκκινο δωμάτιο
Το κόκκινο είναι ένα πολύ κυρίαρχο και αναζωογονητικό χρώμα και αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή χρωματική επιλογή για το σπίτι.

Το κόκκινο χρώμα προσθέτει ζεστασιά και κάνει την ατμόσφαιρα του χώρου πιο ευχάριστη. Το βαθύ κόκκινο λειτουργεί καλύτερα σε κατοικίες, ενώ το φωτεινό κόκκινο διεγείρει το μεταβολισμό. Είναι η ιδανική επιλογή για κουζίνες και τραπεζαρίες. Ωστόσο οι αποχρώσεις του κόκκινου θα πρέπει να εφαρμόζονται με ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να κάνει κλειστοφοβικούς τους μικρούς χώρους.
Ορισμένες αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί-κόκκινο ή καφέ-κόκκινο είναι πιο υποτονικές και οικείες. Ιδιαίτερα ανακουφιστικά λειτουργούν οι γήινες αποχρώσεις όπως οι τερακότες και τα κεραμιδί. Το κόκκινο είναι μια εξαιρετικά τολμηρή επιλογή χρωμάτων για το μπάνιο.
Είναι ένα δυνατό χρώμα και γενικά είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται προσεκτικά.

#3 Κίτρινο

κίτρινο σαλόνι
Το κίτρινο έχει φανατικούς λάτρεις αλλά και φανατικούς αντιπάλους.

Το κίτρινο είναι το πιο ευχάριστο χρώμα και σημαίνει: επικοινωνία, φώτιση, φως του Ήλιου και πνευματικότητα. Το κίτρινο κάνει συχνά πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται χαρούμενοι, ενεργητικοί και γεμάτοι έμπνευση. Για τα δυναμικά και δραστήριο άτομα αυτό είναι το ιδανικό χρώμα.
Το συναντάμε συχνά σε σαλόνι, υπνοδωμάτια ακόμη και σε τραπεζαρίες. Γενικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού. Το κίτρινο στις κουζίνες και στις τραπεζαρίες είναι ωραίο γιατί αναζωογονεί και αυξάνει την ενέργεια. Το μπλε και το κίτρινο μαζί δημιουργεί το αίσθημα της παραλίας. Ενώ το κίτρινο με το λευκό δίνει μια διαυγή και καθαρή εικόνα.

#4 Πράσινο

πράσινο καθιστικό
Όπως και  το μπλε έτσι και με το πράσινο έχει την ικανότητα να ηρεμεί και να χαλαρώνει. Για εσωτερικούς συνδυασμούς χρωμάτων, τα πιο απαλά και ουδέτερα πράσινα προτιμούνται περισσότερο. Ένα δυνατό πράσινο στο σαλόνι βοηθάει την πέψη μετά την μετακίνηση από το χώρο της τραπεζαρίας.
Στα  υπνοδωμάτια δημιουργεί μια αίσθηση φωτεινότητας στον χώρο μαζί με ένα αίσθημα ηρεμίας. Το φωτεινό πράσινο στις κουζίνες και στις τραπεζαρίες δίνει  φρεσκάδα και κάνει πιο φιλόξενους τους χώρους. Επιπλέον, είναι μια καλή επιλογή στα μπάνια καθώς αναζωογονεί και δημιουργεί μια αίσθηση ασφαλείας και αρμονίας. Ωστόσο, για τον συγκεκριμένο χώρο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί επειδή μια λάθος απόχρωση μπορεί να κάνει το δέρμα σας φαίνεται κίτρινο όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη.
Πράσινη διακόσμηση για μαγαζιά και διαμερίσματα.

#5 Πορτοκαλί

πορτοκαλί δωμάτιο
Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό, φιλόξενο και γεμάτο ζωτικότητα χρώμα.Το πεπονί, το βερικοκί, και το κίτρινο-πορτοκαλί είναι φωτεινά, χαρούμενα και τείνουν να βελτιώνουν την όρεξη. Είναι η ιδανική επιλογή στα σαλόνια καθώς δίνει την αίσθηση ενός φιλικού τόνου.Ωστόσο, οι συνδυασμοί πορτοκαλί- κόκκινο, με το πορτοκαλί να κυριαρχεί περισσότερο, θερμαίνει ένα δωμάτιο, με έναν διακριτικό και χωρίς εντάσεις τρόπο.
Στις κρεβατοκάμαρες δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή καθώς μπορεί να προκαλέσει ένταση ακόμη και αϋπνίες. Για τις κουζίνες και τις τραπεζαρίες το πορτοκαλί αφήνει ς μια χαλαρή και ευχάριστη αίσθηση. Αν το επιλέξετε για το μπάνιο σας θα δείτε ότι θα ανανεωθεί και θα προωθήσει την καλή διάθεση.

#6 Μωβ

μωβ κρεβατοκάμαρα
Ιστορικά, το μωβ  είναι το χρώμα των βασιλέων. Επιπλέον, υποδηλώνει μυστήριο ή πνευματικότητα. Το συναντάμε ως κόκκινο-μωβ, όπως στις μελιτζάνες και ως μπλε-βιολετί όπως το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα. Το βιολετί ή το μωβ είναι αναμφισβήτητα ένα αρχοντικό χρώμα, και δίνει ανάλογο ύφος στους εσωτερικούς χώρους.
Για τα σαλόνι το ιδανικό χρώμα είναι το φωτεινό μωβ καθώς θα αποδώσει ένα όμορφο και φιλικό αποτέλεσμα. Στα υπνοδωμάτιο αυτό το χρώμα μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή των αϋπνιών αλλά και να ανακουφιστείτε από ημικρανίες ή πονοκεφάλους. Η κουζίνα  πρέπει να είναι μεγάλη και να έχει μοντέρνο στυλ, το ίδιο και η τραπεζαρία, γι’αυτό το μοβ είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

#7 Μαύρο

μαύρο δωμάτιο
Δίνει ένα δραματικό και κομψό αποτέλεσμα, αλλά δεν αποτελεί καλή επιλογή για τους τοίχους. Μια σύγχρονη τάση είναι ο συνδυασμός ενός ουδέτερου δωματίου με μαύρα έπιπλα. Το μαύρο αν χρησιμοποιηθεί σε έναν συνδυασμό με λευκό κάνει ένα σαλόνι να φαίνεται πολύ μοντέρνο. Ένας μαύρος πάγκος γρανίτη προσδίδει κομψότητα στην κουζίνα.
Για τις τραπεζαρίες μπορείτε να επιλέξετε μαύρα στοιχεία επίπλων, αλλά γενικά τα  σκοτεινά χρώματα κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται  πολύ μικρότερα από ότι είναι. Γενικά, το μαύρο δεν είναι η πιο δημοφιλής  επιλογή για των χρωματισμό τοίχων αλλά λειτουργεί καλά ως χρώμα έμφασης. Θα το συναντήσουμε σε φωτιστικά, αξεσουάρ και άλλα υλικά για την παροχή ενός ουδέτερου φόντου.

#8 Λευκό

λευκό σαλόνι
Το λευκό είναι το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από όλα τα χρώματα στην εσωτερική διακόσμηση. Ξεκινήστε με λευκούς τοίχους και διαμορφώστε σταδιακά το χρώμα πάνω στο λευκό. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να κερδίσετε αυτοπεποίθηση στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε το χρώμα. Τα χρωματιστά ντεκόρ σε  ένα λευκό δωμάτιο θα κάνουν τον χώρο να φανεί μεγαλύτερος και καθαρότερος.
Είναι μια ασφαλής επιλογή για σαλόνια και κρεβατοκάμαρες αν θέλετε να το συνδυάσετε με άλλα χρώματα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς η υπερβολική χρήση λευκού μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να είναι περισσότερο φωτεινό από όσο πρέπει. Το λευκό αντανακλά όλο το φως γι’αυτό και κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Επιπλέον, δίνει την εντύπωση της καθαριότητας γι’αυτό πολλοί το χρησιμοποιούν στο μπάνιο.
Ιδέες για να επιλέξετε την σωστή απόχρωση του λευκού στο σπίτι σας.

#9 Γκρι

γκρι κρεβατοκάμαρα
Το γκρι ενισχύσει τη δημιουργικότητα, γι’αυτό είναι η κατάλληλη επιλογή για γραφεία και στούντιο. Τα γκρι στους τοίχους παρέχουν ένα ευέλικτο και ουδέτερο φόντο για έπιπλα, και μπορεί να είναι εξαιρετικά κομψό και μοντέρνο για σαλόνια. Στα  υπνοδωμάτια δίνει μια αίσθηση κομψότητας αλλά και ηρεμίας. Επίσης, αυτό το χρώμα ταιριάζει και μπορεί να στηρίζει τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες κουζίνες και τραπεζαρίες.
Το γκρι ως χρώμα για εσωτερική διακόσμηση είναι γνωστό ότι είναι ένα χρώμα που μειώνει πολύ την επιθετικότητα. Ακριβώς γι αυτό δεν συνιστάται για χρήση σε επαγγελματικούς ή άλλους χώρους. Επειδή είναι μονότονο θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα άλλο χρώμα (πχ. ζεστό ροζ ή λαμπρό πορτοκαλί).

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.