Καλάθι αγορών

Ξύλινα Πατώματα

Το ξύλινο πάτωμα αποτελεί μια λύση που ταιριάζει στα πλέον σύγχρονα διακοσμημένα σπίτια. Το ξύλο είναι διαχρονικό υλικό που μπορεί να ταιριάξει στην διακόσμηση του κάθε δωματίου

Το εμφανέστερο πλεονέκτημα που έχει το ξύλινο πάτωμα είναι η εμφάνισή του, το βασικότερο όμως είναι η θερμομόνωση. Λειτουργεί σαν θερμομονωτικό δαπέδου, βοηθώντας στη διατήρηση της θερμοκρασίας του δωματίου περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας από το δάπεδο, σε αντίθεση με άλλα υλικά. 

 

Μη ξεχνάτε ότι παράλληλα με τη διακόσμηση αναλαμβάνουμε  ανακαίνιση  σπιτιού και σας παρέχουμε ιδέες ανακαίνισης σπιτιού έτσι ώστε να φτάσετε πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεστε. 

Αναζητήστε για την ανακαίνιση σπιτιού προσφορές ανάλογα με το προυπολογισμό σας.

Τα μειονεκτήματά που παρουσιάζουν τα κλασσικά ξύλινα δάπεδα, έναντι των δαπέδων laminate, που είναι ο πιο άμεσος ανταγωνιστής τους, αφορούν το υψηλότερο κόστος και την σχετικά χειρότερη σχέση που έχουν με την υγρασία. Αν και πλέον υπάρχουν λύσεις με  ξυλείες χαμηλής απορροφητικότητας ή και ειδικά υποστρώματα που περιορίζουν την υγρασία και χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρους που υπάρχει ήδη πρόβλημα με υγρασία.

Δείτε επίσης πρόγραμμα εσπα για ανακαίνιση σπιτιού 2021

Είδη ξύλινου πατώματος

Καρφωτό ξύλινο δάπεδο: Το δάπεδο τοποθετείται επάνω σε ξύλινο σκελετό από καδρόνια.

Κολλητό ξύλινο δάπεδο: Το δάπεδο μπαίνει με επικόλληση στο πάτωμα.

Laminate: Οι σανίδες κουμπώνουν μεταξύ τους με τη βοήθεια εγκοπών-εσοχών. Το laminate τείνει να αντικαθιστά τα κλασικά παρκέτα μασίφ. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα τιμών και χρωμάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους,  καθώς συνδυάζει ζεστασιά με χαμηλό κόστος καθώς και εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.

Ξύλινο πάτωμα Deck: Χρησιμοποιείται συνήθως για εξωτερικούς χώρους όπως πισίνες, κήπους, σκάλες, διαδρόμους πάνω στην παραλία, κεραμοσκεπές, καφετέριες αλλά και σε υγρά περιβάλλοντα εσωτερικών χώρων όπως λουτρά, κουζίνες, σάουνες κ.α. και κατασκευάζονται από ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες ξυλεία μπορεί να φέρουν αντιολισθητικές ραβδώσεις. Ο τρόπος εγκατάστασης του ξύλινου δαπέδου σας θα εξαρτηθεί από τον τύπο του ξύλου που έχετε επιλέξει και από τον τύπο του υποδαπέδου που έχετε.

Καρφωτό – Βιδωτό:  Χρησιμοποιείται μόνο σε μασίφ ξύλινα πατώματα, με ελάχιστο πάχος ξύλου τα 18mm. Το πάτωμα καρφώνεται ή εναλλακτικά βιδώνεται πάνω σε σκελετό αποτελούμενο από ξύλινα καδρόνια πεύκης ή ελάτης. Οι αποστάσεις μεταξύ των καδρονιών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 50cm. Τα καδρόνια δεν πρέπει να καρφώνονται απευθείας στο υπόστρωμα καθώς δημιουργούνται ηχογέφυρες με αποτέλεσμα το πάτωμά μας να παράγει ενοχλητικούς θορύβους. 

Κολλητό: Χρησιμοποιείται σε μασίφ και ημιμασίφ ξύλινα πατώματα. Το πάχος που πρέπει να έχει η ξυλεία για το πάτωμα πρέπει να είναι από 12 έως 22 mm. Tο υπόστρωμά πρέπει να είναι λείο, καθαρό και αλφαδιασμένο. Ο κολλητός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος τοποθέτησης ξύλινων πατωμάτων, καθώς εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα, ηχομόνωση και απόσβεση κραδασμών, καθώς η κόλλα λειτουργεί ως ηχομονωτικό, ελαστικό υπόστρωμα. Δεν ενδείκνυται για τοποθέτηση μασίφ ξύλων μεγάλου μήκους και πλάτους, καθώς δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις ιδιαίτερα δυναμικές συμπεριφορές που αναπτύσσουν τέτοιου μεγέθους σανίδες.

Πλωτό: χρησιμοποιείται σε ημιμασίφ ξύλινα πατώματα (αρκεί να πληρούν τις αντίστοιχες προδιαγραφές στο κούμπωμά τους) και στα laminate. Επάνω στο υπόστρωμα, το οποίο θα πρέπει να είναι λείο και  τοποθετούμε την ειδική κυψελοειδή μεμβράνη πάχους 2 εως 5mm που παρουσιάζει εντυπωσιακές αντικραδασμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.

Έπειτα απλά τοποθετούμε το πάτωμα επάνω στη μεμβράνη, κουμπώνοντας τις σανίδες μεταξύ τους και φροντίζοντας να αφήνουμε αρμό 8 – 10mm απο κάθε σταθερό σημείο επαφής στο δωμάτιο, έτσι ώστε το πάτωμα να μπορεί να συστέλλεται και να διαστέλλεται.

 

Η ομάδα μας αναλαμβάνει όλες τις οικοδομικές εργασίες του σπιτιού σας όπως θερμομόνωση,μόνωση ταράτσας,  τσιμεντοκονία και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε για το καλύτερο αποτέλεσμα στον χώρο σας. 

Επίσης, επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με έπιπλα σπιτιού και βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πολυθρόνες, κομοδίνα, καρέκλες, τραπέζια και πολλά ακόμα για να φτιάξετε τον χώρο σας με την αισθητική που σας ταιριάζει. Σας παρέχουμε μοναδικά έπιπλα γραφείου, έπιπλα σαλονιού, μικροέπιπλα, έπιπλα κουζίνας και πολλά έιδη ακόμα, για να ανανεώσετε τον χώρο σας όπως ονειρεύεστε!

 

Για τη τοποθέτηση του ξύλινου πατώματος θα πρέπει να δίνεται προσοχή σε:

Προετοιμασία υποστρώματος

Όταν το υπόστρωμα δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για κολλητή ή πλωτή τοποθέτηση τότε εναλλακτικά εφαρμόζουμε νέα τσιμεντοκονία ή χρησιμοποιούμε αυτοεπιπεδούμενα υλικά στην ήδη υπάρχουσα ή προβαίνουμε στην κατασκευή “ψευδοπατώματος”, δηλαδή κατασκευάζουμε σκελετό από ξυλεία για το πάτωμα (στα πρότυπα του καρφωτού – βιδωτού) και επάνω βιδώνουμε O.S.B, νοβοπάν, κόντρα πλακέ, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη επιφάνεια υποδοχής για το πάτωμα.

Εγκλιματισμός

Όταν το υπόστρωμα δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για κολλητή ή πλωτή τοποθέτηση τότε εναλλακτικά εφαρμόζουμε νέα τσιμεντοκονία ή χρησιμοποιούμε αυτοεπιπεδούμενα υλικά στην ήδη υπάρχουσα ή προβαίνουμε στην κατασκευή “ψευδοπατώματος”, δηλαδή κατασκευάζουμε σκελετό από ξυλεία για το πάτωμα (στα πρότυπα του καρφωτού – βιδωτού) και επάνω βιδώνουμε O.S.B, νοβοπάν, κόντρα πλακέ, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη επιφάνεια υποδοχής για το πάτωμα.

Κατεύθυνση τοποθέτησης

Λαμβάνουμε πάντα υπ’ όψη τη βασική πηγή φωτός και την βασική κατεύθυνση από την οποία θα φαίνεται το δάπεδο. Οι σανίδες θα πρέπει να τοποθετούνται κατά μήκος αυτής της κατεύθυνσης και ποτέ κάθετα προς αυτή. Ένας άλλος κανόνας που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη είναι ότι τα μήκη των σανίδων πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα με τη μεγάλη πλευρά του δωματίου και όχι κάθετα προς αυτή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.