Καλάθι αγορών

Τζάκια

Αναμφίβολα, ένας από τους πιο διαδεδομένους αλλά και εντυπωσιακούς τρόπους θέρμανσης ενός χώρου είναι το τζάκι. Αποτελεί ακόμη ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία μιας κατοικίας, όχι μόνο από πρακτική αλλά και από αισθητική άποψη. H παρουσία του στον χώρο του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στη διαρρύθμισή του, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της κατασκευής μιας κατοικίας.

Υπάρχουν αναρίθμητοι τύποι, σχεδία, σχήματα, χρώματα, μεγέθη , περιβάλλοντα τζακιών για να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες. Η κατασκευή ενός τζακιού, δεν είναι προϊόν τυχαίας επιλογής αλλά σωστού σχεδιασμού και μελέτης. Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός τζακιού χρειάζονται καλές γνώσεις, αλλά και εμπειρία, γι αυτό και απαιτείται μια προμελέτη από ειδικούς, η οποία θα βοηθήσει να βρεθούν οι εναλλακτικές θέσεις για την τοποθέτησή του. H διαδικασία του σχεδιασμού σχετίζεται με την κατασκευή και τη λειτουργία του, ενώ η εμπειρία θα βοηθήσει στο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο τεχνικά με σωστό τρόπο και βάσει συγκεκριμένων τεχνικών χαρακτηριστικών. Θα πρέπει η εστία να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και αναλογίες για να μην καπνίζει. Το πλάτος θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη αναλογική σχέση με το ύψος και με το βάθος του, ώστε να αποδίδει και να μην καπνίζει. Επίσης το ύψος της καμινάδας θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο ώστε να γίνεται σωστός. Αν είναι ενεργειακό το τζάκι, θα πρέπει το αερόθερμο να είναι συγκεκριμένης έντασης και δυναμικότητας ώστε να καλύψει τις ανάγκες και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου τζακιού.

Δείτε επίσης για ολική ανακαίνιση σπιτιού ιδέες αλλά και για ανακαίνιση μπάνιου τιμή  και ανακαλύψτε μοναδικά έπιπλα σαλονιού, έπιπλα γραφείου, παιδικά έπιπλα, έπιπλα κήπου, έπιπλα κρεβατοκάμαρας και πολλά ακόμα. 

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός τζακιού είναι:

Κατασκευή παραδοσιακού τζακιού

Το παραδοσιακό τζάκι είτε κτίζεται επί τόπου με πυρότουβλα ή έρχεται προκατασκευασμένο με πυρότουβλα ή μαντέμι. Η διαδικασία κατασκευής ενός παραδοσιακού τζακιού είναι ιδιαίτερα σύνθετη, με κυριότερο παράγοντα επιτυχίας την σωστή κατασκευή της καμινάδας, το ύψος της οποίας θα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην εμποδίζεται η έξοδος του καπνού από οτιδήποτε.

Στα παραδοσιακά τζάκια η θερμότητα διαδίδεται μέσω της ακτινοβολίας και όχι μέσω της διοχέτευσης θερμού αέρα στο χώρο, όπως γίνεται με τα ενεργειακά τζάκια.
Η λειτουργία τους είναι τοπική γιατί έχουν πολύ μεγάλη απώλεια θερμότητας.
Είναι οικονομικότερα σε σχέση με τα ενεργειακά τζάκια και δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση θαλπωρής, καθώς η επαφή με τη φωτιά είναι αμεσότερη.
Απορροφούν την υγρασία και τις οσμές και αερίζουν το σπίτι, καταναλώνουν όμως πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ξύλων για να ζεστάνουν καλά τον χώρο.

Τα παραδοσιακά τζάκια κατασκευάζονται από μαντέμι, μέταλλο ή πυρότουβλα και πυρίμαχα τσιμέντα. Το μαντέμι είναι ανθεκτικότερο υλικό και ακτινοβολεί μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας στο χώρο, ενώ τα πυρότουβλα αποτελούν ένα οικονομικότερο υλικό.

Τα τζάκια που είναι κατασκευασμένα με πυρότουβλα είναι κυρίως διακοσμητικά και ανάβονται σπανιότερα καθώς δεν έχουν μεγάλη θερμική απόδοση. Ως προς την κατασκευή τους, τα παραδοσιακά τζάκια μπορεί να είναι πολύπλευρα, πρισματικά, κυκλικά ή δίπλευρα, ανάλογα με τον τρόπο που είναι τοποθετημένα τα τοιχία που περιβάλλουν την εστία καύσης.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει επίσης και διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου.

Δείτε  πακέτα ανακαίνισης και φτιάξτε τον χώρο σας όπως έχετε ονειρευτεί. 

Ενδιαφέρεστε να πουλήσετε το ακίνητό σας; Αναζητήστε τα απαραίτητα  δικαιολογητικά για πώληση ακινήτου

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.