Καλάθι αγορών

Σενάζ

Τα σενάζ είναι ζώνες από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοποθετούνται χυτά – με τους κατάλληλους ξυλότυπους – επί των πλινθοδομών επιτυγχάνοντας την καλύτερη σταθεροποίησή τους. Σε ειδικές περιπτώσεις τοποθετούνται προκατασκευασμένα, τοποθετημένα με κατάλληλες συνδέσεις και τσιμεντοκονίαμα.

Για την επί τόπου κατασκευή ενός πρεκιού διακρίνουμε δυο περιπτώσεις :

  • Κατασκευή πάνω σε τοίχο
  • Κατασκευή πάνω από πόρτα(πρέκι).

Όλα τα σενάζ έχουν πάχος τουλάχιστον 10 εκ. και πλάτος ίσο με της κάθε πλινθοδομής. Το πρώτο σενάζ τοποθετείται στο ύψος της «ποδιάς» των παραθύρων και το δεύτερο στο ύψος των υπέρθυρων (πρεκιών) ή ρολών ανάλογα με τον τύπο του κουφώματος. Στους «τυφλούς» τοίχους (τυφλούς ονομάζουμε αυτούς που δεν έχουν πόρτα ή παράθυρο), το δεύτερο σενάζ κατασκευάζεται ακριβώς κάτω από το σφήνωμα του τοίχου, καθιστώντας τους έτσι απολύτως συμπαγής.

Ο οπλισμός των σενάζ στην απλή του εκδοχή αποτελείται από βέργες χάλυβα διαμέτρου 8 ή 10 χιλιοστών.

Σε όλα τα σενάζ της εξωτερικής τοιχοποιίας τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποφυγή θερμογεφυρών στην τοιχοποιία και η απόλυτη θερμομόνωση της κατασκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις και όταν θέλουμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερο οπλισμό, τοποθετούμε  στα σενάζ αντί των συνηθισμένων βεργών σιδήρου, αντισεισμικούς μανδύες.

reconsblog.gr

Κάντε το σπίτι σας πιο όμορφο

Ανακαλύψτε την μεγάλη συλλογή επίπλων για τον χώρο σας

katastima_epiplon

Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.