Καλάθι αγορών

Ρητινενέσεις

Ρητινενέσεις  είναι τεχνική που εφαρμόζεται για αποκατάσταση των ρωγμών του οπλισμένου σκυροδέματος. Αρχικά γίνεται σφράγιση της ρωγμής και τοποθέτηση ακροφυσίων ανά τακτά διαστήματα και έπειτα γίνεται ένεση λεπτόρευστης εποξειδικής ρητίνης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η συγκόλληση του ρηγματωμένου σκυροδέματος και η αποκατάσταση της στατικής συνέχειας.

Η πλήρης διαδικασία εφαρμογής των ρητινενέσεων έχει ως εξής:

  1. Καθαιρείται ο τυχόν προϋπάρχων σοβάς εκατέρωθεν της ρωγμής και καθαρίζεται καλά η επιφάνεια του σκυροδέματος.
  2. Σφραγίζεται η ρωγμή με την εποξειδική πάστα EPOMAX-EK (με σπάτουλα) και ταυτόχρονα τοποθετούνται – στερεώνονται τα ακροφύσια κατά μήκος της ρωγμής, σε αποστάσεις περίπου 20 cm, με το ίδιο υλικό.

Μετά τη σκλήρυνση του EPOMAX-EK, διενεργείται η διαδικασία της ρητινένεσης με τις ενέσιμες εποξειδικές ρητίνες EPOMAX-L20, EPOMAX-L10 ή DUREBOND, ανάλογα με το εύρος της ρωγμής:
α. Τοποθετείται ο σωλήνας εξαγωγής της ρητίνης (π.χ. αλφαδολάστιχο) στο πρώτο ακροφύσιο. Εάν η ρωγμή είναι οριζόντια, ξεκινάμε από το ένα άκρο της. Εάν είναι κατακόρυφη, ξεκινάμε από το χαμηλότερο ακροφύσιο.
β. Με χειρισμό της βάνας εξαγωγής της ρητίνης στο καζανάκι πίεσης, πρεσάρεται η ρητίνη στο ακροφύσιο μέχρις ότου αρχίσει να εξέρχεται από το επόμενο ακροφύσιο, ή μέχρις ότου καταστεί αδύνατη η άσκηση περαιτέρω πίεσης.
γ. Σφραγίζεται το πρώτο ακροφύσιο με την ειδική τάπα και η ρητίνη πρεσάρεται στο αμέσως επόμενο ακροφύσιο, μέχρι να εξέλθει από το μεθεπόμενο κ.ο.κ.
δ. Η διαδικασία συνεχίζεται ως ανωτέρω για όλα τα ακροφύσια. Την επόμενη ημέρα οι προεξοχές των ακροφυσίων μπορούν να αφαιρεθούν (με σπάσιμο) και στη συνέχεια να αποκατασταθεί ο τυχόν προϋπάρχων σοβάς

Πλεονεκτήματα:

reconsblog.gr

Κάντε το σπίτι σας πιο όμορφο

Ανακαλύψτε την μεγάλη συλλογή επίπλων για τον χώρο σας

katastima_epiplon

Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.