Καλάθι αγορών

Ενέματα

Τα ενέματα είναι μεγάλης ρευστότητας αναμίγματα συνδετικής κονίας και νερού με ή χωρίς την παρουσία πολύ λεπτόκοκκου αδρανούς υλικού τα οποία εισάγονται με πίεση μέσα στις ρωγμές τοιχοποιίας με κατάλληλο σύστημα. Εφαρμόζονται κυρίως για την πλήρωση και αποκατάσταση της συνέχειας ρηγματωμένου ιστού σκυροδέματος ή τοιχοποιίας με ρωγμές σχετικά μεγάλου βάθους (όχι επιφανειακές). 

Διακρίνονται δύο κατηγορίες ενεμάτων:

  • Τα τσιμεντενέματα με τα οποία επισκευάζονται σχετικά μεγάλου εύρους ρωγμές φραγμάτων βαρύτητας ή άλλων μεγάλου πάχους τοίχων από σκυρόδεμα ή τοιχοποιία. 
  • Τα ενέματα με βάση ρητίνες. 

Η σφράγιση των ρωγμών με ρητίνες μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της   διάβρωσης λόγω απανθράκωσης και διείσδυσης χλωριόντων μέσω των ρωγμών.

Δείτε επίσης για ολική ανακαίνιση σπιτιού ιδέες αλλά και για ανακαίνιση μπάνιου τιμή, ενώ παράλληλα μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για μοναδικά έπιπλα σαλονιούέπιπλα κουζίναςέπιπλα μπάνιου, φοιτητικά πακέτα επίπλων και πολλά έιδη ακόμα. 

Ποιοτικά χαρακτηριστικά

Η αποτελεσματικότητα των τσιμεντενεμάτων καθορίζεται από το σωστό σχεδιασμό του αναμίγματος και τη σωστή εφαρμογή του.

Το ένεμα πρέπει να έχει ικανοποιητική ρευστότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την παρασκευή του ώστε να είναι δυνατή η διείσδυσή του στο πλέγμα των ρωγμών (άρα είναι επιθυμητή η επιβραδυντική δράση ενός πρόσμικτου).

 Συγχρόνως πρέπει να παρουσιάζει συνεκτικότητα (μεγάλη συγκρατητική ικανότητα των στερεών συστατικών του με το νερό ώστε να παρουσιάζει την ελάχιστη δυνατή εξίδρωση η απόμιξη που οδηγεί στην ελλιπή πλήρωση των κενών / ρωγμών ή γενικότερα ασυνεχειών. Πρόσθετα υλικά υψηλής φαινόμενης ειδικής πυκνότητας (π.χ. μπετονίτης) συντελούν στον αποχωρισμό των στερεών υλικών, κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Η επιλογή των κονιών εξαρτάται από το βαθμό αποκατάστασης που επιζητείται. Υψηλότερες αντοχές σε περιπτώσεις ενίσχυσης αποδίδουν τα τσιμεντενέματα με καθαρό Portland.

 

Αναλαμβάνουμε και διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου.

Τεχνικές εφαρμογής

Η εφαρμογή τσιμεντενεμάτων περιλαμβάνει καθαρισμό και αποκάλυψη των χειλέων της ρωγμής, εισαγωγή λεπτών διαφανών σωλήνων και σφράγισμα εξωτερικά των ρωγμών.

Η έγχυση του ενέματος γίνεται με αντλία διαμέσου των σωληνίσκων από κάτω προς τα πάνω μέχρις ότου συμβεί υπερχείλιση του εισερχομένου ενέματος.

Η εκτίμηση της πλήρωσης των ασυνεχειών της δομής από το τσιμεντένεμα ελέγχεται με δοσομέτρηση πριν και μετά τη σκλήρυνση του ενέματος.

Η αποτελεσματικότητα των εποξειδικών ενεμάτων  εξαρτάται από την καλή εφαρμογή τους. Η παρουσία υγρασίας μέσα στην ρωγμή μειώνει την πρόσφυση του εποξειδικού ενέματος. Η εφαρμογή κενού κατά την έγχυση αυξάνει την πρόσφυση και την διεισδυτικότητα των ρητινών που θεωρείται καλύτερη από αυτή των τσιμεντενεμάτων.

Δείτε επίσης πρόγραμμα εσπα για ανακαίνιση σπιτιού 2021

Η ομάδα μας αναλαμβάνει όλες τις οικοδομικές εργασίες του σπιτιού σας όπως θερμομόνωση,μόνωση ταράτσας,  τσιμεντοκονία και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε για το καλύτερο αποτέλεσμα στον χώρο σας. 

Επίσης, επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με έπιπλα σπιτιού και βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πολυθρόνεςκομοδίνακαρέκλεςτραπέζια και πολλά ακόμα για να φτιάξετε τον χώρο σας με την αισθητική που σας ταιριάζει. 

Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

Ανακαινίσεις

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

Κατασκευή

Διακόσμηση

Μελέτες - Άδειες

Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

Άδειες Δόμησης

Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.