Πώς να επιλέξετε έναν καθρέφτη που ταιριάζει τέλεια στον τοίχο σας

Ιδέες διακόσμησης σπιτιού με καθρέφτες: Μάθετε ποιο είναι το σωστό μέγεθος του καθρέφτη.

Το σωστό μέγεθος του καθρέφτη στον τοίχο μπορεί να δώσει σε ολόκληρο το χώρο μια ολοκαίνουργια ζωή. Δεδομένου ότι οι καθρέφτες αντικατοπτρίζουν μόνο τι υπάρχει μπροστά τους, επιλέξτε τον σωστό τοίχο με προσοχή. Οι ασκούμενοι του φενγκ σούι λένε ότι οι καθρέφτες θα πρέπει να τοποθετούνται μόνο προς ορισμένες κατευθύνσεις και όχι αδιάκριτα σε οποιοδήποτε τείχος. Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε τον τοίχο με προσοχή.

Οι καθρέφτες εκτελούν πολλές λειτουργίες. Χρησιμοποιήστε ένα για να αυξήσετε, να ορίσετε ή να τονίσετε τι υπάρχει ήδη στο χώρο σας ή να το τοποθετήσετε εκεί όπου αντανακλά μια αγαπημένη σας θέα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη για να μεγαλώσετε ένα δωμάτιο ή να προσθέσετε λίγο φως. Να θυμάστε ότι, τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή των καθρεφτών είναι:  το σχήμα, το μέγεθος και το ύφος.

Εντυπωσιακοί καθρέφτες μπάνιου με στυλ για όλα τα γούστα.

#1 Βρείτε ένα σχήμα που λειτουργεί για σας

μεγάλος καθρέφτης μπάνιου
Το σχήμα ενός καθρέφτη παίζει σημαντικό ρόλο στον ορισμό οποιουδήποτε χώρου.

Όπως ίσως έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, το σχήμα παίζει σημαντικό ρόλο στον ορισμό οποιουδήποτε χώρου. Μπορεί να δημιουργήσει μια διάθεση, να τονίσει αυτό που υπάρχει ήδη ή να δώσει μια ψευδαίσθηση για κάτι άλλο.

  • Ένα μακρύ οριζόντιο σχήμα θα χρησιμεύσει για να τονίσει το πλάτος καθώς θα βοηθήσει να σκουπίσει το μάτι σας κατά μήκος μιας μακράς γραμμής. Ένα ψηλό κατακόρυφο σχήμα θα δώσει προσοχή στο ύψος, καθώς κάνει το μάτι σας να ταξιδέψει.
  • Ένα γωνιακό σχήμα όπως ένα τετράγωνο ή ένα ορθογώνιο θα σας βοηθήσει να δώσετε μια ομαλή συγκρατημένη εμφάνιση.
  • Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλεμένο πλαίσιο για μια μαλακότερη ή ίσως και φανταστική εμφάνιση, ανάλογα με το στυλ του πλαισίου του.
  • Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα σχήμα, συγκεντρώνοντας πολλούς καθρέφτες, όπως θα κάνατε με τις φωτογραφίες σας.

#2 Το μέγεθος έχει σημασία

καθρέφτης
Το μέγεθος ενός καθρέφτη έχει σημασία.

Το μέγεθος του καθρέφτη σας μπορεί να επηρεάσει την επίδραση που θέλετε να δημιουργήσετε. Η επιλογή του μεγέθους θα πρέπει επίσης να βασίζεται στο αν θέλετε ο καθρέφτης να είναι ένα σημείο εστίασης ή απλώς να ενεργεί ως φόντο.

  • Ένας μικρός καθρέφτης σε ένα μεγάλο τοίχο θα φαίνεται χαμένος και ασήμαντος. Επιλέξτε ένα μέγεθος που είναι κατάλληλο για τον τοίχο που έχετε επιλέξει.
  • Εάν θέλετε ο καθρέφτης σας να είναι ένα σημείο εστίασης στο δωμάτιό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ξεχωρίζει.
  • Εάν θέλετε ο καθρέφτης σας να γίνει μέρος του φόντου, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πολύ μεγάλο. Μην του δώσετε ένα πλαίσιο που τραβάει την προσοχή.
  • Μικρότεροι καθρέφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξουν την προσοχή, αντικατοπτρίζοντας ένα ενδιαφέρον σημείο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ομάδες. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μικρότερους καθρέφτες σε ομάδες, θυμηθείτε ότι μαζί ενεργούν για να σχηματίσουν ένα πολύ μεγαλύτερο σχήμα και αυτοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστιακό σημείο σε ένα χώρο.

#3 Όλα είναι θέμα στυλ

στρογγυλός καθρέφτης
Το στυλ ενός καθρέφτη παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική διακόσμηση του χώρου.

Όλα είναι πραγματικά θέμα στυλ, ακόμα και στους καθρέφτες. Οι καθρέφτες σας μπορούν να αντικατοπτρίζουν το στυλ που έχετε ήδη στο δωμάτιό. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε ένα μεγάλο αντίκτυπο επιλέγοντας ένα στυλ που είναι απροσδόκητο και για αυτό το λόγο ενεργεί ως έμφαση. Ενώ το σχήμα και το μέγεθος ενός καθρέφτη παίζουν σημαντικό ρόλο, το πλαίσιο παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό του στυλ.

  • Ένα περίτεχνο, σκαλιστό ή χρυσό πλαίσιο συχνά χρησιμοποιείται καλύτερα σε ένα πιο παραδοσιακό ή εθνικό στυλ. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντίθεση σε ένα πιο σύγχρονο στυλ.
  • Ένα πιο καρέ με απλές γραμμές ή ασυνήθιστα υλικά είναι συχνά πιο κατάλληλο για ένα απλό ή μοντέρνο στυλ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό