Τρόπους για να δημιουργήσετε θετική ενέργεια Feng Shui στον χώρο σας

Τρόπους για να δημιουργήσετε μια θετική ενέργεια feng shui στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο

Συμβουλές για να δημιουργήσετε θετική ενέργεια feng shui στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο σας.

Με τους παρακάτω τρείς απλούς, αλλά πολύ σημαντικούς, τρόπους θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θετική ενέργεια Feng Shui στον χώρο μας. Είτε αυτός είναι οικιακός, είτε είναι επαγγελματικός. Επίσης δείτε τον οδηγό ανακαίνισης σπιτιού καθώς και προσφορές ανακαίνισης σπιτιού.

1. Προσέχουμε την εξωτερική όψη του χώρου μας

Από την εικόνα που έχει εξωτερικά το σπίτι ή το γραφείο μας, επηρεάζεται η εισερχόμενη ροή της θετικής ενέργειας feng shui. Επομένως, και κατά συνέπεια η δική μας προσωπική ενέργεια που ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτό. 

Δεν θα πρέπει να έχουμε ατάκτως πεταγμένα παλιά αντικείμενα ή να χρησιμοποιούμε τα μπαλκόνια, τον κήπο, και γενικά τον περιμετρικό εξωτερικό χώρο, ώς αποθήκη. Ξεκαθαρίζουμε τα αντικείμενα που έχουμε εκεί και τα τοποθετούμε οργανωμένα σε ντουλάπες εξωτερικού χώρου.

Φροντίζουμε τα λουλούδια που θα τοποθετήσουμε στις βεράντες να έχουν επίσης θετική ενέργεια. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε να διαβάσουμε το άρθρο ποια φυτά μας προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια.

Εάν πάλι ο χώρος που κατοικούμε ή εργαζόμαστε βρίσκεται πάνω απο πυλωτή, τότε είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα διαβάσουμε σε αυτό το άρθρο «3 τρόποι εξουδετέρωσης της αρνητικής ενέργειας της πιλοτής σε ένα κτίριο«. Έτσι, ώστε, να απομακρύνουμε όσο αυτό είναι εφικτό την αρνητική της ενέργεια. 

Τέλος θα πρέπει να προσέξουμε οι εξωτερικοί τοίχοι να μην έχουν σπασίματα, ρωγμές ή να είναι κακοβαμμένοι και απεριποίητοι. Καθώς επηρεάζουν την εισροή της ομαλής, ισχυρής και καθαρής ενέργειας Qi στον χώρο αυτό.

2. Φροντίζουμε με επιμέλεια τα τρία πιο σημαντικά απο άποψη ενέργειας, δωμάτια του σπιτιού μας

Ενεργειακά, το μπάνιο, η κουζίνα και η κρεβατοκάμαρα είναι τα δωμάτια που έχουν την μεγαλύτερη ανακατανομή της ενέργειας Qi σε έναν χώρο. Γι’ αυτό, η σωστή διαρρύθμισή τους επιδρά σημαντικά στην θετική ενέργεια feng shui που πρέπει να υπάρχει σε ένα αρμονικό και ισορροπημένο περιβάλλον.

Αρχικά εντοπίζουμε την πιο σωστή χωροταξικά θέση σύμφωνα με τις οδηγίες του άρθρου αυτού «η πιο ευνοική θέση για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας σύμφωνα με το feng shui«.Εν συνεχεία, προχωρούμε στην επιμέρους διαμόρφωση του καθενός απο τα τρία αυτά δωμάτια, έτσι ώστε να έχουν τα κατάλληλα χρώματα (χρώματα με θετική ενέργεια feng shui για το χώρο μας) και τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία (διακοσμητικά για το σπίτι με την θετική ενέργεια του Feng Shui) σύμφωνα πάντα με την θετική ενέργεια του feng shui. 

3. Αποφεύγουμε τα πολλά έπιπλα

Είναι λογικό να χρειαζόμαστε έπιπλα στον χώρο μας, έτσι ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε άνετα σε αυτόν, τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι που ζούν ή εργάζονται κοντά μας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό όμως, να υπάρχει απρόσκοπτη ροή ενέργειας Qi στον χώρο μας, ώστε να διατηρούμε το περιβάλλον μας σε ισορροπία και αρμονία. Προκειμένου και εμείς οι ίδιοι να λειτουργούμε με ηρεμία και εύθυμη διάθεση.
Αν για παράδειγμα, σε ένα παιδικό δωμάτιο προσπαθούμε να «στριμώξουμε» ΚΑΙ γραφείο, ΚΑΙ κρεβάτι, ΚΑΙ υπολογιστή, ΚΑΙ χώρο παιχνιδιού, ΚΑΙ καρεκλάκια, ΚΑΙ ντουλάπες, ΚΑΙ βιβλιοθήκη, το δωμάτιο αυτό θα «πνίγει». Θα μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό την ροή της ενέργειας Qi, και συνεπώς την ενέργεια του παιδιού που μένει σε αυτό.

Το ίδιο συμβαίνει και σε έναν επαγγελματικό χώρο. Εάν έχουμε πάρα πολλά ράφια ή βιβλιοθήκες και στριμωγμένα τα γραφεία και τις καρέκλες που καθόμαστε, δημιουργείται ένταση, στρες και πίεση σε εμάς ενεργειακά που δουλεύουμε σε αυτό τον χώρο.

Ο γενικός κανόνας είναι πως θα πρέπει να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα έπιπλα σε ένα δωμάτιο. Δηλαδή, τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα μας. Έτσι, ώστε να κινούμαστε ελεύθερα στον χώρο, χωρίς αναγκαστικά να «χτυπούμε» σε κάποια γωνία επίπλου, κινούμενοι σε αυτόν.

Τέλος, φροντίζουμε η πόρτα εισόδου κάθε δωματίου να ανοίγει ελεύθερα χωρίς εμπόδια, τουλάχιστον σε απόσταση 50 πόντων απο αυτήν.

Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό