Καλάθι αγορών

Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την υγρασία και την μούχλα

Μάθετε πως αντιμετωπίζεται η υγρασία και μούχλα στο σπίτι με πρακτικά tips. Τα προβλήματα υγρασίας και η μούχλα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σπιτιού

Μάθετε πως αντιμετωπίζεται η υγρασία και μούχλα στο σπίτι με πρακτικά tips. Τα προβλήματα υγρασίας και η μούχλα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σπιτιού.

Τα προβλήματα υγρασίας και η μούχλα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σπιτιού. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και μούχλας, πέρα από το αισθητικό πρόβλημα και τις δυσάρεστες οσμές, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες καταστροφές τόσο στα κτίρια όσο και στην υγεία σας. Γι’αυτό σας έχουμε μερικά πρακτικά tips για να μάθετε πως αντιμετωπίζεται η υγρασία και μούχλα στο σπίτι.
Είτε πρόκειται για γλοιώδη μαύρα στίγματα στην κουρτίνα του μπάνιου ή κηλίδες από διαρροή στην κουζίνα, όλα αυτά είναι σημάδια μούχλας και σίγουρα κάτι περισσότερο από αντιαισθητικά. Γνωρίζατε ότι, η μούχλα στο σπίτι μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε; Άτομα τα οποία είναι ευαίσθητα στην μούχλα, η εισπνοή της μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις (πχ. φτέρνισμα, καταρροή κλπ.) Μάλιστα, μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας, το δέρμα, τη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες. Σε άτομα με σοβαρές αλλεργίες, η μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και κυρίως δύσπνοια, ενώ σε άτομα με άσθμα μπορεί επίσης να προκαλέσει κρίσεις άσθματος.

μούχλα στον τοίχο
Η μούχλα προκαλεί κρίσεις άσθματος σε ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα ενώ η συχνότητά τους εξαρτάται από την έκταση της μούχλας.

#1 Κρατήστε την μούχλα έξω από το σπίτι

Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας λιγότερο επιρρεπές στην μούχλα, ελέγχοντας την ποσότητα υγρασίας στον αέρα. Αφυγραντήρες και κλιματιστικά θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η υγρασία θα πρέπει να είναι κάτω του 60%, ιδανικά μεταξύ 35 % και 50%. Η ιδανική λύση είναι να αγοράσετε μια πολύ φθηνή συσκευή για μέτρηση της υγρασίας του σπιτιού σας για να ελέγχετε.

#2 Κρατήστε τους χώρους σας καθαρούς

Η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί σε ζεστό ή υγρό μπάνιο και σε υγρές κουζίνες. Επιφάνειες με αφρό, σαπούνι, λάδια, λίπη ή γράσο, σωληνώσεις κάτω από τον νιπτήρα ή στην κουζίνα είναι υποψήφιες για μούχλα, γι’αυτό φροντίστε να είναι καθαρές. Ένας ανεμιστήρας ή ανοιχτό παράθυρο στο μπάνιο θα βοηθήσει να μειώσει την υγρασία.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Εντοπίστε την πηγή 

Εάν εντοπίσετε μούχλα σε μια σκληρή επιφάνεια στο σπίτι σας, όπως γυαλί, πλαστικό  ή πλακάκι, καθαρίστε το χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα χλωρίνης, σαπούνι και νερό, ή ένα εμπορικό προϊόν. Αν βρείτε μούχλα σε γυψοσανίδες σας προτείνουμε να ζητήσετε επαγγελματικές συμβουλές.
Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε στο σπίτι για να το προστατέψετε από την υγρασία.

μούχλα στους τοίχους
Το μπάνιο προσφέρει τις τέλειες συνθήκες δημιουργίας μούχλας.

#4 Φιλτράρετε τον αέρα

Ένα καλό κλιματιστικό με ένα ειδικό φίλτρο υψηλής απόδοσης καθαρισμού σωματιδίων του αέρα θα εμποδίσει την ανάπτυξη της μούχλας. Με αποτέλεσμα, να την κρατήσει έξω από το σπίτι σας.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Αντιδράστε άμεσα και γρήγορα

Εάν εντοπίσετε μια διαρροή που φτάνει στο χαλί σας, με αποτέλεσμα να το βρέχει, στεγνώστε το εντός 48 ωρών προκειμένου να εμποδίσετε την εμφάνιση της μούχλας. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ελέγξετε για σωλήνες ή πιθανές υδροροές που στάζουν. Μην καθυστερείτε να επιδιορθώσετε τέτοιου είδους προβλήματα διότι η υγρασία είναι πρόσφορο έδαφος για εμφάνιση μούχλας.
TIPS: Οι καλύτεροι τρόποι να μειώσεις την υγρασία στο σπίτι αν δεν έχεις αφυγραντήρα.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.