Μενού

Ο πρώτος σταθμός δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική

Ο πρώτος δωρεάν σταθμός φόρτισης ηλεκτρονικών οχημάτων στην Αττική. Μια νέα ενεργειακή δύναμη υπάρχει πλέον στην Αθήνα.

Ο πρώτος κοινόχρηστος Σταθμός δωρεάν Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική είναι γεγονός. Βρίσκεται στον Άλιμο και λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στις 10:30 π.μ., εγκαινιάζεται ο πρώτος κοινόχρηστος Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ι.Χ., ποδήλατα κλπ.), που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά) και είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Ο Σταθμός βρίσκεται στη Λεωφ. Αλίμου & Οδό Καβάφη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Αλίμου για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σημειώνεται ότι, πρόσφατα ο Δήμος απέκτησε τα δύο πρώτα του ηλεκτρικά ημιφορτηγά. Τα οποία θα φορτιστούν στο συγκεκριμένο Σταθμό, την Τρίτη 9 Μαΐου, στην τελετή εγκαινίων.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ του Σταθμού είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας Π. ΚΟΝΤΕΛΗΣ ΑΕΒΕ. Ενώ σύντομα θα παραδοθεί σε χρήση και ο υπό κατασκευή δεύτερος Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Αλίμου.

Ενεργειακός συμψηφισμός

Για την παραγωγή ρεύματος από τον ήλιο, στο στέγαστρο έχουν τοποθετηθεί 24 φωτοβολταϊκά πάνελ, ισχύος 60 Watt το καθένα. Όση από την παραγόμενη ενέργεια δεν θα χρησιμοποιείται απευθείας για τη φόρτιση οχημάτων θα αποθηκεύεται στην μπαταρία του σταθμού. Ώστε να μπορεί να ανεφοδιάζει ηλεκτρικά Ι.Χ. και δίκυκλα και το βράδυ ή όταν λόγω συννεφιάς είναι μειωμένη η απόδοση των φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα, η εγκατάσταση δεν είναι αυτόνομη. Με την έννοια πως έχει τη δυνατότητα να ανταλλάσσει ηλεκτρική ενέργεια με το δίκτυο. Έτσι, όταν υπάρχει περίσσεια παραγωγής και η μπαταρία έχει φορτισθεί πλήρως, τότε ο σταθμός θα τροφοδοτεί με ενέργεια το δίκτυο.

Επομένως, αν για οποιονδήποτε λόγο τα φωτοβολταϊκά και η μπαταρία δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες για φόρτιση, τότε θα μπορεί να “πάρει ρεύμα” από το δίκτυο. Το οποίο θα συμψηφίζεται με την ενέργεια που έχει αποδώσει σε αυτό.

Η εταιρεία μας θα ήθελε να συγχαρεί τον Δήμο Αλίμου για τη συνεισφορά του στην εθνική μας ενεργειακή αναβάθμιση αλλά και την αμέριστη χρήση πράσινης ανανεώσιμης ενέργειας.

 

Περισσότερα άρθρα

Same Category

ΕΣΕΕ: Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»...

Έφτασε στη Ροδόπη ο αγωγός TAP

«Πάτησε» Ροδόπη ο αγωγός TAP. Μέχρι το τέλος του...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής