Τρόποι για να αφαιρέσετε την σκουριά από τα μαγειρικά σκεύη

0
409
Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σκουριά στα κουζινικά σκεύη με τις πιο πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σκουριά στα κουζινικά σκεύη με τις πιο πρακτικές ιδέες.

Παρατηρήσατε σκουριά στα κουζινικά σκεύη σας; Αρχικά, μην τα πετάξετε, διότι μπορείτε να την απομακρύνετε με μερικές πρακτικές ιδέες που σας προτείνουμε. Μάθετε, λοιπόν, πως φεύγει ο λεκές από σκουριά σας κουζινικά σκεύη με δύο πανεύκολους τρόπους.

Συμβαίνει, ακόμη, και στα καλύτερα σπίτια οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να σκουριάζουν με τον καιρό. Μπορεί η πρώτη σκέψη σας να είναι να πετάξετε, αλλά να ξέρετε ότι είναι λάθος. Αντ’αυτού, προσπαθήστε να τα καθαρίσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι… λίγη υπομονή και κόπο. Αν όμως τα μαγειρικά σκεύη έχουν στραβώσει ή είναι ραγισμένα, τότε μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε. Τα παρακάτω tips δεν περιορίζονται μόνο σε μαγειρικά σκεύη. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε μέταλλα προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτό τον ενοχλητικό λεκέ.

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πόσο ασφαλής είναι και τι πρέπει να προσέχετε.

Λύση Νο1: Με πατάτα και μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται σε μαγειρικά σκεύη που έχουν ένα λεπτό στρώμα σκουριάς.
  1. Να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ήπια. Γι’αυτό, εφαρμόζεται σε μαγειρικά σκεύη που έχουν ένα λεπτό στρώμα σκουριάς. Ξεκινήστε την διαδικασία, κόβοντας την πατάτα στη μέση.
  2. Βυθίστε το κομμένο τμήμα της πατάτας σε μαγειρική σόδα έτσι ώστε να καλύπτεται ολόκληρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τον πάτο του σκεύους με τη μαγειρική σόδα.
  3. Τρίψτε σταθερά την πατάτα πάνω από τις σκουριασμένες περιοχές.
  4. Τρίψτε μέχρι να φύγει η σκουριά.
  5. Ξεπλύνετε το μαγειρικό σκεύος καλά.

Λύση Νο2: Με αλάτι

αλάτι
Το αλάτι δρα σαν ήπιο λειαντικό.
  1. Να ξέρετε ότι το αλάτι δρα σαν ήπιο λειαντικό και βοηθά να απομακρυνθεί η σκουριά στα κουζινικά σκεύη χωρίς να τους προκαλέσει ζημιά. Αρχικά, χρησιμοποιήστε αλάτι και μία χάρτινη σακούλα μαναβικής.
  2. Ρίξτε αλάτι στο σκουριασμένο σκεύος. Ρίξτε τόσο όσο να καλυφθεί η σκουριασμένη περιοχή και να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα αλατιού.
  3. Καθαρίστε με τη χάρτινη σακούλα μαναβικής. Καθώς το αλάτι απομακρύνει τη σκουριά, ελαττώνεται, γι’αυτό ρίξτε και άλλο αλάτι, αν χρειάζεται.
  4. Βάλτε το μαγειρικό σκεύος στο φούρνο και ψήστε το για λίγη ώρα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η εμφάνιση μελλοντικών σκουριών. Το ψήσιμο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα χυτοσιδηρά μαγειρικά σκεύη, γιατί τα προστατεύει, μαγειρεύουν καλύτερα και παραμένουν καθαρά από σκουριά στο μέλλον.

Πως θα βγάλετε εύκολα και υγιεινά τον λεκέ από κραγιόν στα ποτήρια.