Διακοσμήσετε το σπίτι σας σε σκανδιναβικό στυλ

Διακόσμηση σπιτιού και Ιδέες διακόσμησης σε σκανδιναβικό στυλ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Διακόσμηση σπιτιού σε σκανδιναβικό στυλ με έξυπνα tips.

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί οι σχεδιαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σκανδιναβική διακόσμηση; Ο λόγος είναι ότι οι Σκανδιναβοί διακοσμούν τους χώρους τους απλά, χρηστικά και όμορφα.
Τα σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές και είναι απίστευτα λειτουργικά και εκλεπτυσμένα. Η χρήση του φωτισμού, τα διακριτικά χρώματα και η μίνιμαλ επίπλωση δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια καθημερινότητα με ηρεμία και στυλ.

Αν θέλετε, λοιπόν, να διακοσμήσετε τον χώρο σας σε σκανδιναβικό ύφος, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές. Ιδέες διακόσμησης με ένα ιδιαίτερο στυλ.

#1 Πατώματα

Τα χαλιά που καλύπτουν το πάτωμα δεν ήταν ποτέ της μόδας στη Σκανδιναβία. Αντίθετα, όλοι οι χώροι έχουν ένα ελαφρύ ξύλινο πάτωμα, εκτός από το μπάνιο. Απομακρύνετε λοιπόν τις μοκέτες και επενδύστε με ξύλο τα πατώματα σας.
Αν ωστόσο, κάτι τέτοιο σας φαίνεται ακριβό, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε laminate ή ακόμα και να βάψετε το πάτωμά σας. Σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα που θα δίνει όγκο και φωτεινότητα στον χώρο. Επίσης, αν κρυώνετε και θεωρείται πως μια μοκέτα σας είναι απαραίτητη, επιλέξτε ένα χρώμα που είναι κοντά στο χρώμα του πατώματος για να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση.
Ξύλινο πάτωμα.

#2 Χρώματα

Τα έντονα χρώματα δεν είναι στις προτιμήσεις των βόρειων λαών. Οι άσπροι τοίχοι, οι ανοιχτοί γκρι και τα γαλάζια υφάσματα είναι αυτά που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τους χώρους. Λευκά τραπεζομάντηλα και κουρτίνες θα συμβάλουν θετικά στη φωτεινότητα του χώρου.
Αν το λευκό δεν σας αρέσει, διαλέξτε μια απόχρωση του. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου είναι ιδανικές. Επιλέξτε λοιπόν τα τελευταία, και αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα παραπάνω κάντε το με μέτρο και φροντίστε να συνδυάζονται αρμονικά με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου.

#3 Υλικά

Το ξύλο είναι από τα αγαπημένα υλικά των Σκανδιναβών. Καθώς τους ενδιαφέρει οι χώροι τους να είναι σε αρμονία με το περιβάλλον και να διατηρούν μακροπρόθεσμα την ποιότητά τους. Άλλα υλικά περιλαμβάνουν το μαλλί, το βαμβάκι, τα κεραμικά και το γυαλί. Επιλέξτε σε γενικές γραμμές υλικά που είναι φυσικά. Μπορείτε, ακόμη, να επενδύσετε μερικούς τοίχους ή ταβάνια με υφάσματα για να δημιουργήσετε ένα πιο ζεστό περιβάλλον. Μια άλλη καλή ιδέα είναι και η επένδυση κάποιων τοίχων με ταπετσαρία.
Σαλόνι σε σκανδιναβικό στυλ.

#4 Έπιπλα

Υπάρχουν πολλά έπιπλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε σκανδιναβικό στιλ στον χώρο σας. Επιλέξτε λοιπόν καλαίσθητα έπιπλα που ταιριάζουν με το προσωπικό σας γούστο. Προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα και μην διστάσετε να μπερδέψετε έπιπλα από διαφορετικές περιόδους, αρκεί να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα.

#5 Βάλτε ένα τζάκι σε μια γωνιά

Οι σκανδιναβικοί χειμώνες είναι πολύ πιο δύσκολοι από τους χειμώνες στην χώρα μας. Αν όμως έχετε τη δυνατότητα, ένα τζάκι μπορεί να στολίσει το καθιστικό σας και να σας ζεσταίνει τις κρύες μέρες και νύχτες. Έχετε αρκετές επιλογές: συμβατικά, ανοιχτά, κρεμαστά ή ελεύθερα.
Αν ζείτε σε διαμέρισμα αναζητήστε τζάκι με μικρή δίοδο για τον καπνό ή και ένα τζάκι με ζελέ. Ένα ενεργειακό τζάκι θα βοηθούσε πολύ και στο θέμα της γενικότερης θέρμανσης. Το σχέδιο και ο τύπος εξαρτώνται από την οικονομική σας δυνατότητα και την προσωπική σας αισθητική.

#6 Συνδέστε έναν εξωτερικό χώρο

Στους Σκανδιναβούς αρέσει η σύνδεση των εσωτερικών με τους εξωτερικούς χώρους. Αν έχετε κάποιο μπαλκόνι μπορείτε να το διαμορφώσετε κατάλληλα και να το χρησιμοποιήσετε για BBQ ή όπως αλλιώς σας αρέσει.
Σαλονοτραπεζαρία σε σκανδιναβικό στυλ.

Κατηγορίες Προιόντων