Συμβουλές για μια σωστή ανακαίνιση του σπιτιού

Όλες οι συμβουλές για μία ανακαίνιση του σπιτιού.

Δείτε τον οδηγό που βήμα βήμα θα σας δείξει τον τρόπο για μια σωστή ανακαίνιση του σπιτιού.

Σας φαίνεται «βουνο» μια ανακαίνιση σπιτιού, όταν πρόκειται να την κάνετε μόνοι σας; Ενδεχομένως μια ανακαίνιση ή ανανέωση ενός σπιτιού μπορεί να καταλήξει «τρομακτική» και πολυδάπανη.

Για να μην αγχωθείτε και την «πατήσετε», η RECONS σας προτείνει μερικούς τρόπους για να ηρεμήσετε και να οργανώσετε την ανακαίνιση μόνοι σας. Και, φυσικά χωρίς φόβο, άγχος και έξτρα κόστος. Οργανώστε ένα πλάνο έυκολα και γρήγορα με τις παρακάτω συμβουλές.

#1 Να ξέρετε τι θέλετε πριν προχωρήσετε στην αγορά

Ρίξτε μια καλή ματιά στο σπίτι και δείτε τι χρειάζεται. Μάθετε αν το σπίτι σας είναι δομικό ή διακοσμητικό. Θα πρέπει να μετακινήσετε και να αλλάξετε τους τοίχους ή απλώς να τους βάψετε; Τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά είναι σε καλή κατάσταση; Αν δεν είστε σίγουροι συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

#2 Δημιουργήστε μια λίστα

Κάντε μια βόλτα στο σπίτι σας με ένα πρόχειρο χαρτί ή φορητό υπολογιστή και φτιάξτε μια λίστα με όλες τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε.

#3 Πάρτε μια απόφαση

Αποφασίστε πόσα πράγματα είστε διατεθημένοι να κάνετε μόνοι σας και σε πόσα πράγματα θα ζητήσετε την βοήθεια ειδικού.

#4 Προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας

Είναι πιθανό ότι η ανακαίνιση του σπιτιού και των απαραίτητων πραγμάτων θα σας αφήσει χαμηλά στα μετρητά για κάποιο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να προγραμματίσετε αρχικά τον προϋπολογισμό που έχετε σκοπό να ξοδέψετε.

#5 Που θα μείνετε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης

Αποφασίστε που θα μείνετε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα μέρος του σπιτιού σας; Μπορεί ένας φίλος σας να σας φιλοξενήσει; Ή θα κάνετε κατασκήνωση στο σαλόνι σας. Πρωτού ξεκινήσετε τις διαδικασίες μάθετε που θα μείνετε το χρονικό διάστημα της ανακαίνισης.

Οι συμβουλές για μία ανακαίνιση του σπιτιού.

#6 Σχεδιάστε την προσέγγισή σας

Ενώ ορισμένα μέρη του σπιτιού είναι εύκολα για την αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση, υπάρχουν και άλλα που εξαρτώνται από άλλες δραστηριότητες. Εντωπίστε ότι επείγει να φτιαχτεί τώρα (πχ. σπασμένα παράθυρα, στέγες που στάζουν) και βάλτε προτεραιότητες. Πρώτα αντιμετωπίστε τις σημαντικές κατασκευές, καθώς δεν έχει νόημα να βάψετε έναν τοίχο τον οποίο στο τέλος θα τον γκρεμίσετε.

#7 Ξεκινήστε με λίγα κάθε φορά

Δεν χρειάζεται να κάνετε μια ολική ανακαίνιση, κάντε λίγα ανά φορά. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε όλες τις θύρες ή τα πόμολα. Κάντε μόνο όσα είναι απαραίτητα και πρέπει να ανακαινιστούν οπωσδήποτε. Η προσέγγιση αυτή θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τα έξοδά σας με την πάροδο του χρόνου.

διαφήμιση
Novibet Casino - Μπόνους εγγραφής | Εταιρειες Στοιχηματων | Στοιχημα