Μετακόμιση: Tips για να οργανώσετε σωστά το πακετάρισμα

Πως θα οργανώσετε σωστά το πακετάρισμα για την μετακόμιση. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Πως θα οργανώσετε σωστά το πακετάρισμα για την μετακόμιση. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Ήρθε η στιγμή να μαζέψετε αναμνήσεις και προσωπικά αντικείμενα σε κούτες και να μετακομίσετε; Το ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη στιγμή ενδεχομένως να μην είναι από τις πιο ευχάριστες που βιώνετε. Το πακετάρισμα, ωστόσο, είναι η πιο σημαντική διαδικασία κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Αν το πακετάρισμα γίνει σωστά και οργανωμένα να ξέρετε ότι όλη η μετακίνηση θα γίνει πιο ξεκούραστα.

Εμείς συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε το πακετάρισμα και όλη τη διαδικασία της μετακόμισης εύκολα και ευχάριστα. Προετοιμαστείτε αγοράζοντας εξ’αρχής τα απαραίτητα εργαλεία και ορίστε έναν πρόχειρο προγραμματισμό για το πως θα κινηθεί η μετακόμισή σας.

Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιού.

#1 Βαλίτσες

βαλίτσα με βιβλία

Χρησιμοποιήστε τις βαλίτσες σας, όχι για να μεταφέρετε τα ρούχα σας, αλλά για τα πιο βαριά αντικείμενα (πχ. βιβλία). Τόσο τα χερούλια όσο και οι ρόδες της βαλίτσας θα κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά αυτών των αντικειμένων. Όπως γνωρίζετε και εσείς υπό άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσατε να σηκώσετε το βάρος τους και να τα μεταφέρετε.

#2 Μεταφορά ρούχων

ρούχα

Μια πολύ καλή λύση για την μεταφορά των ρούχων σας είναι να τα μεταφέρετε όπως είναι με τις κρεμάστρες. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι είναι αδύνατον να κρατάτε πολλές κρεμάστρες μαζί από τα χερούλια τους. Μην αγχώνεστε και γι’αυτό σας βρήκαμε λύση. Χρησιμοποιήστε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και βάλτε στο εσωτερικό τους τα ρούχα με τις κρεμάστρες. Σφραγίστε τις σακούλες, μόλις γεμίσουν και μεταφέρετέ τις εύκολα στο νέο σας σπίτι.

#3 Πιάτα

πιάτα

Το πιο σημαντικό σημείο μιας μετακόμισης είναι το στάδιο του πακεταρίσματος των πιάτων.  Για να μεταφέρετε με ασφάλεια τα γυάλινα και εύθραυστα πιάτα σας μπορείτε καθώς τα τοποθετείτε μέσα σε ένα χάρτινο κουτί, να βάζετε εναλλάξ ανάμεσα σε κάθε πιάτο από ένα πλαστικό πιάτο που θα τα προστατεύει από το να σπάσουν. Με αυτό τον τρόπο τα πλαστικά πιάτα θα λειτουργούν ως στρώματα προστασίας για τα γυάλινα πιάτα.

#4 Μικρά αντικείμενα και καλώδια

καλώδια

Αν έχετε πολλά μικρά αντικείμενα (πχ. βίδες) που όπως αντιλαμβάνεστε είναι εύκολο να χαθούν κατά τη μεταφορά, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες αποθήκευσης φαγητού ή μπολ φαγητού για να τα μεταφέρετε όλα μαζί συγκεντρωμένα. Από την άλλη, αν μεταφέρετε πολλά συγκεντρωμένα καλώδια ταυτόχρονα, τα οποία κινδυνεύουν να μπερδευτούν μεταξύ τους, χρησιμοποιήστε ρολά από χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας. Έτσι θα τα περάσετε μέσα από αυτά τα καλώδια και θα αποφύγετε τα… ανεπιθύμητα μπλεξίματα.

Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην ανακαίνιση της κουζίνας.

Extra tips!

  • Κατά το πακετάρισμα μπορείτε να κάνετε μια καλή εκκαθάριση. Σκεφτείτε ποια πράγματα χρειάζεστε πραγματικά και ποια είναι αυτά που είναι ανούσια και άχρηστα στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε πάντα να προσφέρετε ρούχα ή αντικείμενα σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
  •  Ορίστε σε μια λίστα τα βαριά αντικείμενα των δωματίων. Έπειτα σημειώστε τα ευαίσθητα αντικείμενα. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε ποια πακέτα θέλουν περισσότερο προσοχή και ποια όχι.
  • Μην ξεχάσετε τα κατάλληλα εργαλεία: κούτες, κολλητικές ταινίες, σήμανση, αφρολέξ, σακούλες απορριμμάτων, υφάσματα ή κουβέρτες, εφημερίδες, χαρτόνι, κοπίδι-κατσαβίδι-πένσα, σκάλα.
  • Για να γίνει εύκολα μια μετακόμιση είναι σημαντικό να γίνει με οργάνωση και τάξη. Για να μην παραλείψετε τίποτα φτιάξτε μια λίστα με όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε.
  • Για να γίνει εύκολα η μεταφορά των όλων πραγμάτων που θέλετε, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε στο γέμισμα των κουτιών. Προτίμησε τα βαριά αντικείμενα να τα βάλεις σε μικρές κούτες, ώστε να μπορείς να τα σηκώσεις πιο εύκολα και στις μεγάλες κούτες βάλε τα πιο ελαφριά.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό