Καλάθι αγορών

Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε στο σπίτι για να το προστατέψετε από την υγρασία

Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε από την υγρασία στο σπίτι και στο μπάνιο

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε στο σπίτι προκειμένου να αποφευχθεί η υγρασία. Το μπάνιο είναι το πιο βασικό σημείο.

Όπως λένε και οι γιατροί “η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία”. Γι’αυτό καλό θα είναι να φροντίσετε από την αρχή για την μόνωση του σπιτιού σας προκειμένου να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά. Ειδικά όταν πρόκειται για υγρασία και μούχλα.

#1 Χρώμα

Στην περίπτωση που εντοπίσατε υγρασία ή μούχλα σε τοίχους και γυψοσανίδες χρησιμοποιήστε ειδικά υλικά και χρώματα που θα τα βρείτε σε ανάλογα καταστήματα. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βάση και είναι ιδανικά τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταπολέμηση του προβλήματος.
Επιπλέον, είναι ακίνδυνα για το περιβάλλον, κατάλληλα για τοίχους, πέτρες, τούβλα, ντουλάπες και ταβάνια. Επίσης, υπάρχουν ισοθερμικά χρώματα που είναι ιδανικά για μπάνια, κουζίνες, ντουλάπες και αποθήκες. Αυτά τα χρώματα είναι θερμομονωτικά και αποτρέπουν τη συσσώρευση υδρατμών και την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μυκήτων.

#2 Υλικά

μικρό μπάνιο
Αν χτίζετε κάτι από την αρχή (πχ. μία επέκταση ή έναν τοίχο) προτιμήστε βελτιωτικά κονιάματα. Για το εσωτερικό του σπιτιού (μόνωση ή αλλαγές στη διαρρύθμιση) προτιμήστε σύστημα ξηράς δόμησης, δηλαδή γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες ή μεταλλικά προφίλ, για οροφές, τοιχοποιίες, επενδύσεις τοίχων.
Προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, οικονομία, γρήγορη τοποθέτηση, θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντισεισμική προστασία. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε το λάθος και βάλετε απλές γυψοσανίδες στο μπάνιο. Εκεί απαιτείται αντοχή στην υγρασία. Σε άλλα τμήματα του σπιτιού θα πρέπει να κάνετε πρόβλεψη για ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Ταράτσα

Σε αυτό τον χώρο, αφού προηγηθεί η στεγάνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμομονωτικά πλακίδια από τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών με επικολλημένη πολυστερίνη. Σταματούν την συγκέντρωση υδρατμών και προλαβαίνουν την δημιουργία μούχλας.
Τα πλεονεκτήματα:

 • σταματούν τη συγκέντρωση υδρατμών
 • προλαμβάνουν την εμφάνιση της μούχλας στους τοίχους
 • και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη κι αν πρόκειται αργότερα να ρίξετε άλλον όροφο από πάνω.

Σύμφωνα με μελέτη του 2006, που έγινε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έδειξε ότι μια τυπική πολυκατοικία στην Αθήνα θα μπορούσε να γλιτώνει περίπου 1.000€ τον χρόνο με μία σωστά μονωμένη ταράτσα.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#4 Κουφώματα και τζάμια

τζάκι
Κάτι που πρέπει να προσέξετε για να μειώσετε την πιθανότητα υγρασίας στο σπίτι είναι η μόνωση του τζακιού.

Προσφέρουν ηχομόνωση, θερμομόνωση και ηλιοπροστασία, γι’ αυτό η σωστή επιλογή τους βελτιώνει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Τα πιο γνωστά υλικά για τα κουφώματα είναι από PVC, αλουμίνιο και ξύλο. Ωστόσο καθένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην απόδοσή του ανάλογα βέβαια με την γεωγραφική περιοχή και το κόστος τους. Για παράδειγμα, το ξύλο είναι πιο ευαίσθητο, το αλουμίνιο ακριβό, ενώ το PVC είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Γι’ αυτό φροντίστε να τα συνδυάζετε πάντα με ενεργειακά τζάμια τα οποία δεν επιτρέπουν απώλειες από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.

#5 Τοίχοι / Εξωτερικές – Εσωτερικές επιφάνειες

Η εξωτερική μόνωση προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από την υγρασία και δεν επιτρέπει την εμφάνιση μούχλας στο εσωτερικό της κατοικίας. Με την σωστή επιλογή των υλικών θερμομόνωσης θα προσφέρετε στον χώρο σας προστασία και στεγάνωση με διάρκεια στο χρόνο. Στο εσωτερικό του σπιτιού για ενίσχυση της μόνωσης μπορείτε να επενδύσετε τους τοίχους με γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα ή μεταλλικά προφίλ. Αυτά τα υλικά προσφέρουν σε ικανοποιητικά επίπεδα θερμομόνωση, ηχομόνωση, οικονομία. Στο χώρο που θα γίνει  ανακαίνιση μπάνιου καλό θα είναι να υπάρχει παράθυρο σχεδόν πάντα μισάνοιχτο ή επαρκής εξαερισμός.

Καταπολέμηση υγρασίας στο μπάνιο

εργάτηςΗ εμφάνιση υγρασίας και μούχλας στο μπάνιο είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Η μεγάλη ποσότητα υδρατμών και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από τη χρήση ζεστού νερού ευνοούν την εμφάνιση βακτηρίων και μυκήτων κυρίως στους τοίχους και στην οροφή του μπάνιου.

Ευπαθή σημεία μπάνιου

 • Οι επιφάνειες που εφάπτονται με τη μπανιέρα, τη ντουζιέρα ή το τζακούζι.
 • Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακίδια που ντύνουν την επιφάνεια γύρω από την μπανιέρα μπορεί να αποτελέσουν ενδεχόμενη δίοδο του νερού στους τοίχους.
 • Τα ανοίγματα στον τοίχο για τις σωληνώσεις  του ζεστού και του κρύου.
 • Τα σημεία στερέωσης χρηστικών αντικειμένων (πχ. μεταλλικά ράφια) στους τοίχους με ούπα ή βίδες που βρίσκονται κοντά στην μπανιέρα.
 • Τα κουφώματα των παραθύρων του μπάνιου, κυρίως όταν βρίσκονται κοντά στην μπανιέρα.

Τρόποι αποκατάστασης υγρασίας μπάνιου

 • Στους τοίχους γύρω από την μπανιέρα θα πρέπει να τοποθετηθεί στεγανωτική στρώση σε ύψος έως 2,20μ. Αντίστοιχα, πρέπει να στεγανοποιηθεί και το υπόστρωμα του δαπέδου του μπάνιου πριν την τοποθέτηση του τελικού πατώματος.
 • Τα σημεία από τα οποία εξέρχονται οι σωληνώσεις καθώς και τα σημεία στερέωσης των διαφόρων αντικειμένων πρέπει να σφραγίζονται επιμελώς. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το σιφόνι η στεγανωτική στρώση κάλο είναι να συνεχιστεί και μέσα στο σωλήνα.
 • Επιλογή κουφωμάτων με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.