Πλακάκια πορσελάνης VS Κεραμικά πλακάκια: Κατανόηση των διαφορών

Πλακάκια πορσελάνης VS Κεραμικά πλακάκια: Ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πλακάκια πορσελάνης VS Κεραμικά πλακάκια: Ιδέες και λύσεις για το σπίτι.

Για πολλούς από εμάς, οι όροι “Πλακάκια πορσελάνης” και “Κεραμικά πλακάκια” χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, σαν να ήταν το ίδιο πράγμα. Οι πωλητές πλακιδίων πωλούν συχνά έναν τεράστιο κόσμο διαφοράς μεταξύ των δύο για να δικαιολογήσουν την κάσα της πορσελάνης και τις υψηλότερες τιμές της.
Όπως αποδεικνύεται, η κοινή ιδέα αυτών των υλικών είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Τα κεραμικά και η πορσελάνη αποτελούνται διαφορετικά και συμπεριφέρονται ανάλογα κατά την εγκατάσταση. Με κύρια διαφορά ότι η πορσελάνη είναι πιο αδιαπέραστη από τη διήθηση του νερού από την κεραμική.
Η πορσελάνη και τα κεραμικά πλακάκια είναι και οι δύο μέρος της μεγαλύτερης κατηγορίας πλακιδίων. Αφού και τα δύο διαθέτουν σύγχρονες προδιαγραφές πλακιδίων. Η βιομηχανία πλακιδίων παρουσιάζει την ιστορία της πορσελάνης, προκαλώντας την ιταλική ετυμολογία της – porcellana – που σημαίνει κέλυφος cowrie. Η λεπτή πορσελάνη είναι λευκή, ημιδιαφανής, ισχυρή και έχει ένα λεπτό, πυκνό σώμα. Αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το πλακίδιο πορσελάνης εμπορευμάτων σήμερα.
ματ κεραμικά πλακάκια
Ας δούμε, λοιπόν, τις διαφορές σημείο προς σημείο:

1. Η πορσελάνη έχει χαμηλό ρυθμό απορρόφησης νερού

Το πλακίδιο πορσελάνης έχει ρυθμό απορρόφησης νερού 0,5% όπως ορίζεται από την Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών (ASTM) C373. Πρώτον, ζυγίζεται κεραμίδι. Στη συνέχεια ψήνεται για 5 ώρες και αφήνεται να καθίσει στο νερό για 24 ώρες. Στη συνέχεια, ζυγίζεται και πάλι. Εάν το πλακίδιο ζυγίζει λιγότερο από το ήμισυ του ενός τοις εκατό περισσότερο ως αποτέλεσμα της απορρόφησης νερού στην επιφάνεια του, θεωρείται πορσελάνη.
Το κεραμίδι από πορσελάνη συχνά εξωθείται, έχει λιγότερες ακαθαρσίες από τις κεραμικές, συχνά διορθώνεται και συχνά περιέχει περισσότερο καολίνη από κεραμικό. Αποτελείται από χαλαζία, πηλό και άστριο που καίγεται σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 1200-1400 βαθμούς C. Αλλά επειδή αυτό ορίζει επίσης πολλά κεραμικά, και πάλι η διαφορά είναι ότι η πορσελάνη έχει εκείνο το ποσοστό απορρόφησης νερού 0,5% ή λιγότερο.

2. Η πορσελάνη είναι πιστοποιημένη ώστε να μπορεί να ονομαστεί “πορσελάνη”

Λόγω της σύγχυσης από υπερβολικές (ή ανέντιμες) εταιρείες κεραμιδιών και τα τμήματα μάρκετίνγκ τους, ο Οργανισμός Πιστοποίησης Πλακιδίων Πορσελάνης (PTCA) πιστοποιεί πλακάκια ως πορσελάνη ή όχι. Έτσι, σύμφωνα με την PTCA, δεν είναι απλά αρκετό για ένα πλακίδιο να είναι “αδιαπέραστο”. Θα πρέπει να πληροί τα πρότυπα ASTM C373 απορρόφησης νερού στέλνοντας πέντε δείγματα πλακιδίων για δοκιμή. Μετά την πιστοποίηση, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σήμα “Certified Porcelain Tile”. Κατά την τελευταία καταμέτρηση, μόνο 28 εταιρείες βόρειας Αμερικής πλακιδίων είχαν λάβει πιστοποίηση για την παραγωγή αυθεντικών πλακιδίων πορσελάνης.

3. Εσωτερική ή εξωτερική τοποθέτηση

Η τοποθέτηση πορσελάνης ή κεραμικού πλακιδίου έξω συνήθως δεν συνιστάται. Το κεραμικό δεν είναι συνήθως αρκετά ανθεκτικό για εξωτερική χρήση επειδή απορροφά πολύ νερό. Εάν ζείτε σε κρύες περιοχές, το κεραμίδι σας πιθανόν να σπάσει την πρώτη νύχτα που θα έχει πολύ κρύο. Η πέτρα είναι μια καλύτερη επιλογή. Παρόλο που η συνηθισμένη σοφία είναι να κρατάτε πορσελάνες και κεραμικά πλακάκια  μακριά από το εξωτερικό, βλέπουμε περισσότερα που είναι για εξωτερική χρήση.
κεραμικά πλακάκια

4. Πυκνότητα: Πορσελάνη περισσότερο από κεραμικό

Οι άργιλοι πορσελάνης είναι πυκνότερες και επομένως λιγότερο πορώδεις από τις κεραμικές αργίλους. Αυτό καθιστά το πλακίδιο πορσελάνης σκληρότερο και πιο αδιαπέραστο στην υγρασία από το κεραμικό πλακίδιο.

5. Αντοχή: Η πορσελάνη κερδίζει

Όχι μόνο το πλακίδιο πορσελάνης είναι πιο πυκνό από το κεραμικό πλακίδιο, αλλά λόγω της διατομής του, θεωρείται πιο ανθεκτικό και πιο κατάλληλο για βαριά χρήση από το κεραμικό πλακίδιο. Προτιμήστε το κεραμικό πλακίδιο και βρείτε ένα διαφορετικό χρώμα κάτω από το επάνω λούστρο. Η πορσελάνη ενεργοποιείται σε υψηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την κεραμική. Επίσης, η πορσελάνη έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε άστριο, γεγονός που την καθιστά πιο ανθεκτική.

6. Ευκολία κοπής: Το κεραμικό πλακάκια είναι πιο μαλακό κομμάτι από την πορσελάνη

Η προαναφερθείσα πυκνότητα έχει καλή πλευρά και κακή πλευρά. Ενώ το κεραμικό είναι λιγότερο πυκνό από την πορσελάνη, είναι επίσης ένα πολύ ευκολότερο υλικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που προτιμούν τις DIY κατασκευές. Έτσι μπορούν να κόβουν με το χέρι ή με ένα πριόνι ή με τον κόπτη κεραμιδιών. Η πορσελάνη είναι πιο εύθραυστη και μπορεί να απαιτήσει από το έμπειρο χέρι ενός κεραμιδιού για να κοπεί σωστά.

7. Ποιο είναι φθηνότερο;

Όλοι οι άλλοι παράγοντες ίσοι, τα κεραμικά πλακίδια είναι φθηνότερα από τα πλακίδια πορσελάνης. Σε μια έρευνα σχετικά με πορσελάνη και κεραμικά πλακάκια σε έναν σημαντικό διαδικτυακό πωλητή πλακιδίων, διαπιστώσαμε ότι, κατά μέσο όρο και σε όλα τα μεγέθη, η πορσελάνη κοστίζει 5,20 δολάρια έναντι 3,24 δολάρια για κεραμικά. δάπεδο ματ πορσελάνης
[lt id=”5″]
[lt id=”27″]

Κατηγορίες Προιόντων