Καλάθι αγορών

Πλακάκια πορσελάνης VS Κεραμικά πλακάκια: Κατανόηση των διαφορών

Πλακάκια πορσελάνης VS Κεραμικά πλακάκια: Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Πλακάκια πορσελάνης VS Κεραμικά πλακάκια: Ιδέες και λύσεις για το σπίτι.

Για πολλούς από εμάς, οι όροι “Πλακάκια πορσελάνης” και “Κεραμικά πλακάκια” χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, σαν να ήταν το ίδιο πράγμα. Οι πωλητές πλακιδίων πωλούν συχνά έναν τεράστιο κόσμο διαφοράς μεταξύ των δύο για να δικαιολογήσουν την κάσα της πορσελάνης και τις υψηλότερες τιμές της.
Όπως αποδεικνύεται, η κοινή ιδέα αυτών των υλικών είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Τα κεραμικά και η πορσελάνη αποτελούνται διαφορετικά και συμπεριφέρονται ανάλογα κατά την εγκατάσταση. Με κύρια διαφορά ότι η πορσελάνη είναι πιο αδιαπέραστη από τη διήθηση του νερού από την κεραμική.
Η πορσελάνη και τα κεραμικά πλακάκια είναι και οι δύο μέρος της μεγαλύτερης κατηγορίας πλακιδίων. Αφού και τα δύο διαθέτουν σύγχρονες προδιαγραφές πλακιδίων. Η βιομηχανία πλακιδίων παρουσιάζει την ιστορία της πορσελάνης, προκαλώντας την ιταλική ετυμολογία της – porcellana – που σημαίνει κέλυφος cowrie. Η λεπτή πορσελάνη είναι λευκή, ημιδιαφανής, ισχυρή και έχει ένα λεπτό, πυκνό σώμα. Αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το πλακίδιο πορσελάνης εμπορευμάτων σήμερα.
ματ κεραμικά πλακάκια
Ας δούμε, λοιπόν, τις διαφορές σημείο προς σημείο:

1. Η πορσελάνη έχει χαμηλό ρυθμό απορρόφησης νερού

Το πλακίδιο πορσελάνης έχει ρυθμό απορρόφησης νερού 0,5% όπως ορίζεται από την Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών (ASTM) C373. Πρώτον, ζυγίζεται κεραμίδι. Στη συνέχεια ψήνεται για 5 ώρες και αφήνεται να καθίσει στο νερό για 24 ώρες. Στη συνέχεια, ζυγίζεται και πάλι. Εάν το πλακίδιο ζυγίζει λιγότερο από το ήμισυ του ενός τοις εκατό περισσότερο ως αποτέλεσμα της απορρόφησης νερού στην επιφάνεια του, θεωρείται πορσελάνη.
Το κεραμίδι από πορσελάνη συχνά εξωθείται, έχει λιγότερες ακαθαρσίες από τις κεραμικές, συχνά διορθώνεται και συχνά περιέχει περισσότερο καολίνη από κεραμικό. Αποτελείται από χαλαζία, πηλό και άστριο που καίγεται σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 1200-1400 βαθμούς C. Αλλά επειδή αυτό ορίζει επίσης πολλά κεραμικά, και πάλι η διαφορά είναι ότι η πορσελάνη έχει εκείνο το ποσοστό απορρόφησης νερού 0,5% ή λιγότερο.

2. Η πορσελάνη είναι πιστοποιημένη ώστε να μπορεί να ονομαστεί “πορσελάνη”

Λόγω της σύγχυσης από υπερβολικές (ή ανέντιμες) εταιρείες κεραμιδιών και τα τμήματα μάρκετίνγκ τους, ο Οργανισμός Πιστοποίησης Πλακιδίων Πορσελάνης (PTCA) πιστοποιεί πλακάκια ως πορσελάνη ή όχι. Έτσι, σύμφωνα με την PTCA, δεν είναι απλά αρκετό για ένα πλακίδιο να είναι “αδιαπέραστο”. Θα πρέπει να πληροί τα πρότυπα ASTM C373 απορρόφησης νερού στέλνοντας πέντε δείγματα πλακιδίων για δοκιμή. Μετά την πιστοποίηση, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σήμα “Certified Porcelain Tile”. Κατά την τελευταία καταμέτρηση, μόνο 28 εταιρείες βόρειας Αμερικής πλακιδίων είχαν λάβει πιστοποίηση για την παραγωγή αυθεντικών πλακιδίων πορσελάνης.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

3. Εσωτερική ή εξωτερική τοποθέτηση

Η τοποθέτηση πορσελάνης ή κεραμικού πλακιδίου έξω συνήθως δεν συνιστάται. Το κεραμικό δεν είναι συνήθως αρκετά ανθεκτικό για εξωτερική χρήση επειδή απορροφά πολύ νερό. Εάν ζείτε σε κρύες περιοχές, το κεραμίδι σας πιθανόν να σπάσει την πρώτη νύχτα που θα έχει πολύ κρύο. Η πέτρα είναι μια καλύτερη επιλογή. Παρόλο που η συνηθισμένη σοφία είναι να κρατάτε πορσελάνες και κεραμικά πλακάκια  μακριά από το εξωτερικό, βλέπουμε περισσότερα που είναι για εξωτερική χρήση.
κεραμικά πλακάκια

4. Πυκνότητα: Πορσελάνη περισσότερο από κεραμικό

Οι άργιλοι πορσελάνης είναι πυκνότερες και επομένως λιγότερο πορώδεις από τις κεραμικές αργίλους. Αυτό καθιστά το πλακίδιο πορσελάνης σκληρότερο και πιο αδιαπέραστο στην υγρασία από το κεραμικό πλακίδιο.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

5. Αντοχή: Η πορσελάνη κερδίζει

Όχι μόνο το πλακίδιο πορσελάνης είναι πιο πυκνό από το κεραμικό πλακίδιο, αλλά λόγω της διατομής του, θεωρείται πιο ανθεκτικό και πιο κατάλληλο για βαριά χρήση από το κεραμικό πλακίδιο. Προτιμήστε το κεραμικό πλακίδιο και βρείτε ένα διαφορετικό χρώμα κάτω από το επάνω λούστρο. Η πορσελάνη ενεργοποιείται σε υψηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την κεραμική. Επίσης, η πορσελάνη έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε άστριο, γεγονός που την καθιστά πιο ανθεκτική.

6. Ευκολία κοπής: Το κεραμικό πλακάκια είναι πιο μαλακό κομμάτι από την πορσελάνη

Η προαναφερθείσα πυκνότητα έχει καλή πλευρά και κακή πλευρά. Ενώ το κεραμικό είναι λιγότερο πυκνό από την πορσελάνη, είναι επίσης ένα πολύ ευκολότερο υλικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που προτιμούν τις DIY κατασκευές. Έτσι μπορούν να κόβουν με το χέρι ή με ένα πριόνι ή με τον κόπτη κεραμιδιών. Η πορσελάνη είναι πιο εύθραυστη και μπορεί να απαιτήσει από το έμπειρο χέρι ενός κεραμιδιού για να κοπεί σωστά.

7. Ποιο είναι φθηνότερο;

Όλοι οι άλλοι παράγοντες ίσοι, τα κεραμικά πλακίδια είναι φθηνότερα από τα πλακίδια πορσελάνης. Σε μια έρευνα σχετικά με πορσελάνη και κεραμικά πλακάκια σε έναν σημαντικό διαδικτυακό πωλητή πλακιδίων, διαπιστώσαμε ότι, κατά μέσο όρο και σε όλα τα μεγέθη, η πορσελάνη κοστίζει 5,20 δολάρια έναντι 3,24 δολάρια για κεραμικά. δάπεδο ματ πορσελάνης
[lt id=”5″]
[lt id=”27″]

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.