Πλαστικά μπουκάλια: Εναλλακτικοί τρόποι για να τα ανακυκλώσετε

0
169
Τips και εναλλακτικές χρήσεις για τα πλαστικά μπουκάλια. Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης με κατασκευές για το σπίτι

Τips και εναλλακτικές χρήσεις για τα πλαστικά μπουκάλια. Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης με κατασκευές για το σπίτι.

μπουκαλια νερου

Αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς χρησιμοποιείτε καθημερινά αρκετά πλαστικά μπουκάλια χωρίς να σκεφτόσαστε καθόλου το κεφάλαιο «ανακύκλωση». Γι’αυτό μάθετε ποιες είναι οι εναλλακτικές χρήσεις για τα πλαστικά μπουκάλια. Αντλήστε ιδέες διακόσμησης με diy κατασκευές για το σπίτι σας.

1. Φωτιστικό

φωτιστικό
Με τις βάσεις από πολλά πλαστικά μπουκάλια μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο φωτιστικό.

Με τις βάσεις από πολλά πλαστικά μπουκάλια μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο φωτιστικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετά μπουκάλια για να κόψετε τις βάσεις τους (περίπου 4 εκατοστά) και να τις κολλήσετε στο πάνω μέρος του φωτιστικού (αρκεί αυτό να είναι υφασμάτινο). Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε ένα πορτατίφ. Μπορείτε να βρείτε κόλλα για πλαστικό σε χρωματοπωλεία ή σε μαγαζιά με είδη σπιτιού.

Εντυπωσιακά DIY φωτιστικά από ανακυκλωμένα αντικείμενα.

2. Κήπος

μπουκάλια
Δείτε πόσο εντυπωσιακή είναι αυτή η κατασκευή.

Μπορείτε να φτιάξετε έναν πολύ εντυπωσιακό κατακόρυφο κήπο χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια. Κάντε μια τρύπα περίπου στη μέση του μπουκαλιού, γεμίστε με αρκετό χώμα και καλλιεργήστε εκεί διάφορα φυτά (πχ.δυόσμο, βασιλικό κπλ.). Κρεμάστε τα μπουκάλια με λεπτά σχοινάκια τα οποία μπορείτε να στερεώσετε στον τοίχο με άγκιστρα.

3. Έργο τέχνης

μπουκάλι ως έργο τέχνης
Φτιάξτε έναν μοναδικό πίνακα ζωγραφικής χρησιμοποιώντας αντί για πινέλο ένα πλαστικό μπουκάλι.

Δημιουργήστε τον δικό σας πίνακα χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι για να κάνετε τα σχέδια. Βάλτε σε ένα μπολάκι μπογιά και βουτήξτε μέσα στη μπογιά τη βάση του μπουκαλιού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα φύλλα σε έναν απλό κορμό που θα έχετε σχεδιάσει προηγουμένως πάνω σε έναν λευκό καμβά.

DIY πίνακας με τα χρώματα που έχει η διακόσμηση σας.

4. Γλάστρες

γλαστράκια από μπουκάλια
Χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας μπορείτε να δημιουργήσετε θαύματα.

Φτιάξτε αυτά τα όμορφα γλαστράκια για τον κήπο ή το μπαλκόνι χρησιμοποιώντας μπουκάλια και μπογιά. Αρχικά, κόψτε τα μπουκάλια στα 8-10 εκατοστά, φροντίζοντας να κόψετε το σχήμα που θέλετε (όπως στην εικόνα). Αν θέλετε να φτιάξετε ένα κουνελάκι, θα πρέπει να κόψετε κυκλικά το μπουκάλι, κόβοντας ταυτόχρονα το σχήμα των αυτιών. Βάψτε τα με χρώμα της αρέσκειας σας, φροντίζοντας να ζωγραφίσετε ένα κυκλικό μεγάλο σχήμα για να φτιάξετε εκεί το πρόσωπο.  Στη συνέχεια με λευκή μπογιά κάντε πουά σχέδια ή καρδιές και σχεδιάστε μέσα στο λευκό κύκλο το πρόσωπο του ζώου που θέλετε. Βάλτε χώμα στις γλάστρες σας και φυτέψτε ότι θέλετε.

Φτιάξτε μόνοι σας πρωτότυπες γλάστρες με κορμούς δέντρων.