Παράταση για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον ΕΦΚΑ

0
22
Ενεργειακή απόδοση.

Δόθηκε η παράταση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Β εξαμήνου του 2016 από τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, έγινε δεκτό αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το αίτημα είχε αποστείλει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σχετικά με την παράταση των προθεσμιών καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των Διπλωματούχων Μηχανικών που αφορούν το Β΄ εξάμηνο 2016. Με αιτιολογία, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων.

Αναμένεται αργότερα σήμερα ή αύριο η σχετική επίσημη ανακοίνωση, μέσω δελτίου τύπου του ΕΦΚΑ. Είχε προηγηθεί χθες σχετική απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων του ΕΦΚΑ, μετά από εισήγηση του προέδρου της Κωνσταντίνου Μακέδου. H σχετική προηγούμενη απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ στις 30-3-2017 έδινε προθεσμία καταβολής των εισφορών για όλους τους τομείς π. ΕΤΑΑ παρατάθηκε έως 30-6-2017.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων του ΕΦΚΑ, σε συνέχεια των αιτημάτων των εκπροσώπων όλων των φορέων των ασφαλισμένων του πρώην Ε.Τ.Α.Α. και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και τις αυξημένες ασφαλιστικές και  φορολογικές υποχρεώσεις, εισηγήθηκαν:

Α) Την παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην Ε.Τ.Α.Α., άνευ προσαυξήσεων εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υπόχρεων.

Β) Την παράταση της πληρωμής του αναλογούντος Α’ εξαμήνου του 2012 των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών των ετών 2011 – 2014 του νόμου 3986/2011. για τους ασφαλισμένους των Τομέων Μηχανικών και Υγειονομικών του πρώην Ε.Τ.Α.Α. άνευ προσαυξήσεων εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υπόχρεων.

Η παράταση των παραπάνω πληρωμών ζητήθηκε επιπροσθέτως. Προκειμένου να δοθεί η χρονική δυνατότητα νομοθέτησης των πρόσφατων εξαγγελιών του εποπτεύοντος Υπουργείου. Ώστα να γίνουν οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για τις ακριβείς λεπτομέρειες της απόφασης.