Πως θα δημιουργήσετε μια πηγή φύσης στο μπαλκόνι σας

0
226
Σας έχουμε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού με φυτά

Σας έχουμε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού με φυτά.

Ο χειμώνας ευελπιστούμε πως σύντομα τελειώνει και ανυπομονούμε για την ευωδία της άνοιξης, τον ζεστό αέρα, την πολύχρωμη όψη της φύσης. Ανυπομονείς για την άνοιξη;; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Γι’αυτό σας έχουμε τις πιο εκπληκτικές και εύκολες ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού με φυτά. Είτε σε αυλή, είτε σε μπαλκόνι, είτε σε ταράτσα.
Ειδικά αν μένετε σε μια μεγάλη πόλη με νέφος και στρες, σίγουρα θα έχετε ανάγκη να βρείτε μια διέξοδο της φύσης στη ζωή σας. Μην περιμένετε να φυτρώσει η ιδέα μόνη της! Αρπάξτε τη διάθεση σας και φτιάξε το μόνοι σας.

Βήμα 1ο: Χτίστε μόνοι σας ένα μικρό παρτέρι

Με παλέτες και πέτρες μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό παρτέρι μόνο για εσάς, για να δώσετε φρέσκο αέρα στη ζωή σας. Αν έχετε χώρο και αυλή δείτε και την δυνατότητα κήπου κλειδαρότρυπας. Τοποθετήστε τις παλέτες σε όποιο σχήμα θέλετε, και από πάνω χτίστε τις πέτρες σαν τοίχους όπως επιλέξετε. Φροντίστε να το σταθεροποιήσετε. Ύστερα βάλτε ένα χαρτόνι, ακόμη και χαρτόκουτο κατά μήκος της παλέτας. Φροντίστε να ανοίξετε μερικές τρύπες σε όλη του την επιφάνεια. Ύστερα ρίξτε το χώμα μέσα στο παρτέρι.

Βήμα 2ο: Φυτέψτε

Το φύτεμα τεράστιων ηλίανθων στο παρτέρι ή το μπαλκόνι σίγουρα θα γεμίσει με χρώμα το σπίτι σας. Φυσικά, μπορείτε να διαλέξετε διάφορα λουλούδια σε όλα τα χρώματα τα οποία τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να τα φυτέψετε μαζί. Βέβαια αν θέλετε μπορείτε να φυτέψετε και λαχανικά όπως ντομάτες, μελιτζάνες ή πιπεριές.
λουλούδια σε κήπο
Το φύτεμα τεράστιων ηλίανθων στο παρτέρι ή το μπαλκόνι σίγουρα θα γεμίσει με χρώμα το σπίτι σας.

Βήμα 3ο: Μυρωδικά

Πάρτε μικρές ή μεγάλες γλάστρες και φυτέψτε μέσα ότι είδους μυρωδικό μπορείτε να φανταστείτε να ευωδιάζει τον αέρα σας. Αν έχετε δοκάρια και υψωμένους χώρους μπορείτε να προτιμήσετε κρεμαστές γλάστρες.

Βήμα 4ο: Διακοσμήστε τον χώρο και κάντε τον δικό σας

Είτε φτιάξετε δικά σας παγκάκια με παλέτες, είτε βρείτε ότι έπιπλα κήπου σας κάνουν να νιώθετε άνετα. Μην φοβηθείτε να δώσετε χρώμα στον χώρο σας χρησιμοποιώντας παλιές κουρελούδες κάτω από τους καθιστικούς χώρους. Επίσης μην φοβηθείτε να βάλετε φαναράκια από βάζα τα οποία μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, με τον σύντροφο, ή ακόμη και τα παιδιά σας. Στολίστε τον χειροποίητο κήπο όπως σας αρέσει και αφήστε τον να σας γεμίζει με καθαρές ανάσες αρμονίας και αγάπης.

Επιπλέον συμβουλή για τις καλλιέργειές σας!

Κρατήστε τα αποφάγια φρούτων και λαχανικών και κάντε μόνοι σας κομπόστ. Έτσι θα έχετε το δικό σας οικολογικό λίπασμα για τον κήπο σας.