Καλάθι αγορών

Μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε λίπασμα με τεχνητό φύλλο

ηλιακή ενέργεια, λίπασμα, τεχνοτροπίες, εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας

Τεχνητό φύλλο μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε λίπασμα.Νέες τεχνοτροπίες για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Με τη βοήθεια ενός βιονικού φύλλου που τροφοδοτεί τα γειτονικά φυτά με λίπασμα φιλοδοξούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να αντιμετωπίσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων.
Δημιούργησαν ένα «τεχνητό φύλλο», το οποίο χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να παραγάγει μόνο του λίπασμα. Και να μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο αύξησης της παραγωγικότητας σε μέρη του κόσμου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε λιπάσματα.
Για να αποδείξουν ότι η μέθοδος λειτουργεί, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ παρουσίασαν μερικά ραδίκια με 50% μεγαλύτερο μέγεθος από τα συνηθισμένα. Τα οποία παρήχθησαν με τη βοήθεια της εν λόγω τεχνολογίας. Το σύστημα χρησιμοποιεί το ηλιακό φως και το μετατρέπει σε καύσιμο. Πρώτα διαιρείται το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Και στη συνέχεια ένα βακτήριο που φυτεύεται στο χώμα, καταναλώνει το υδρογόνο αντλώντας παράλληλα διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Για να δημιουργήσει, έτσι, το καύσιμο με τη μορφή ενός «βιοπλαστικού».
Στη συνέχεια, τα βακτήρια παίρνουν άζωτο από την ατμόσφαιρα και παράγουν στο έδαφος αμμωνία ως λίπασμα για τις καλλιέργειες. Η μετεξέλιξη του τεχνητού φύλλου είναι το βιονικό φύλλο. Το οποίο περιλαμβάνει μικροοργανισμούς που καταναλώνουν το υδρογόνο και, συνδυάζοντάς το με διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, παράγουν υγρά καύσιμα. Επομένως, αυτό το «βιονικό φύλλο» χρησιμοποιεί μόνο φως, νερό και αέρα για να βοηθήσει τα φυτά που το περιβάλλουν να μεγαλώσουν.
Τεχνητό φύλλο.
 

Βελτιώσεις

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Ντάνιελ Νοσέρα, θα είναι να βελτιωθεί περαιτέρω η αποδοτικότητα του βιονικού φύλλου. Ώστε μια μέρα οι φτωχοί αγρότες να παράγουν μόνοι τους τα δικά τους λιπάσματα. «Οι φτωχότερες χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο δεν έχουν πάντα τους πόρους να κάνουν κάτι τέτοιο. Πρέπει να σκεφτούμε ένα σύστημα διανομής για να δοθεί ακριβώς εκεί όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε ο καθηγητής Νοσέρα.

Τεχνητή φωτοσύνθεση

Η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος τεχνητής φωτοσύνθεσης παρακάμπτει τους παραδοσιακούς κύκλους παραγωγής ενέργειας. Αντί να χρησιμοποιηθεί ο ήλιος για την παραγωγή ηλεκτρισμού που θα τροφοδοτήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων, οι βιολογικές μέθοδοι μπορούν να παρακάμψουν τα ενδιάμεσα στάδια και να αυξήσουν την αποδοτικότητα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.