Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Ότι δεν ξέρετε για αυτό το υλικό

Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Πράγματα που δεν ξέρατε μέχρι τώρα για αυτό.. Ιδέες για την κουζίνα

Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Πράγματα που δεν ξέρατε μέχρι τώρα για αυτό. Ιδέες για την κουζίνα σας.

Τα τελευταία χρόνια το μάρμαρο είναι ένα υλικό που βρίσκεται κυριολεκτικά παντού. Γι’αυτό άλλωστε είναι φυσικό να θέλετε και εσείς να το αποκτήσετε. Αν, όμως, θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό στην κουζίνα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Καθώς, το μάρμαρο στον συγκεκριμένο χώρο κρύβει μερικά…μυστικά. Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Ένα υλικό που όλοι αγαπούν. Ιδέες για την κουζίνα σας για να είναι πάντα στιλάτη.

#1 Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό

Το μάρμαρο είναι ευάλωτο σε ουσίες που μπορούν να αφήσουν λεκέδες, όπως κρασί, χυμό και λάδι. Για την ακρίβεια, ότι πέσει πάνω του το ρουφάει στην κυριολεξία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο να διορθώσετε. Γι’αυτό η στεγανοποίησή του είναι αρκετά σημαντική κατά την εγκατάσταση του. Καλό θα είναι να ξέρετε ότι αν μαγειρεύετε συχνά, η στεγανοποίηση αυτή θα χρειάζεται επανάληψη κάθε 6 μήνες.

Μόντερνοι πάγκοι κουζίνας για κάθε γούστο και στυλ.

#2 Να είστε προετοιμασμένοι για τις γρατσουνιές

Αρχικά να χρησιμοποιείτε πάντα ξύλο κοπής για να κόβετε οτιδήποτε θέλετε. Η παρατεταμένη έκθεση στα οξέα φθείρει το λουστράρισμα του μαρμάρου, το θαμπώνει και το κάνει πιο ευάλωτο στις γρατσουνιές. Το μάρμαρο είναι πιο μαλακό από άλλες πέτρες (πχ. γρανίτη). Γι αυτό καλό θα είναι να αποφύγετε να στηρίζεστε πάνω στον μαρμάρινο πάγκο σας φορώντας ζώνες ή μακριά μεταλλικά κολιέ.

μαρμάρινος πάγκος
Αρχικά να χρησιμοποιείτε πάντα ξύλο κοπής για να κόβετε οτιδήποτε θέλετε.

Εκπληκτικοί μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας.

#3 Αν δεν έχετε θέμα στην παραπάνω περιποίηση είναι μια πολύ όμορφη επιλογή

Αν κάνετε μια απλή online αναζήτηση σχετικά με το μάρμαρο στην κουζίνα είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλές φωτογραφίες, ειδικά στο Pinterest. Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας είναι γυαλιστεροί  και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά στυλ διακόσμησης. Γι’αυτό άλλωστε είναι μια δημοφιλής επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνετε κάτι που «το σκουπίζετε και φεύγετε», το μάρμαρο δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

#4 Είναι αποδοτικό προς το κόστος του αναλόγως τον τύπο μαρμάρου 

Το μάρμαρο Καρράρα (το γνωστό λευκό μάρμαρο με γκρι και μπλε νερά που προέρχεται από την Καρράρα της Ιταλίας) είναι ένα από τα λιγότερο ακριβά υλικά για πάγκους κουζίνας που θα βρείτε στην αγορά. Στην περίπτωση που ψάχνετε κάτι πιο πολυτελές (πχ το Calacatta), τότε η τιμή ανεβαίνει πολύ ψηλά. Γενικά το μάρμαρο δεν είναι και η πιο οικονομική λύση, ειδικά αυτά που βλέπετε online.

Ο απόλυτος οδηγός για τον χώρο της κουζίνας.

μαρμάρινος πάγκος κουζίνας
Το μάρμαρο είναι η ιδανική επιλογή για να ακουμπήσετε κάτι ζεστό, καθώς σαν υλικό μπορεί να διατηρηθεί δροσερό.

#5 Το μάρμαρο αντέχει στη ζέστη

Το μάρμαρο είναι η ιδανική επιλογή για να ακουμπήσετε κάτι ζεστό, καθώς σαν υλικό μπορεί να διατηρηθεί δροσερό. Παρ’ όλη την δυνατότητά του αυτή να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, καλό θα είναι να μην τοποθετήσετε ένα καυτό ταψί, διότι υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το χρώμα και να καεί η επιφάνεια. Μια πολύ καλή λύση είναι να ακουμπάτε τα καυτά σκεύη πάνω σε μια βάση.

Αν οι παραπάνω… αποκαλύψεις δεν σας πτοούν, τότε ένας μαρμάρινος πάγκος μπορεί να απογειώσει διακοσμητικά την κουζίνα σας. Χαρίστε στον συγκεκριμένο χώρο την κομψότητα και την πολυτέλεια που κάθε δωμάτιο του σπιτιού χρειάζεται.

 

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό